Top 10: n korkeimmat maailmanlaajuiset Bollywood-elokuvat

Bollywood-elokuvat ovat tulossa erittäin suosittuja ja erittäin nopeita, ja Bollywood-elokuvista voi tulla yllätyksenä. Mukana sekä nuorilla että vanhoilla elokuvilla on täällä joitain todellisia klassikoita, joissa kaikissa on lipputulot, jotka tekevät silmäsi vettä. He ovat suurimpia Intian elokuvia syystä - he ovat hienoja!

1 - Dangal

 • Julkaisuvuosi: 2016 
 • Box Office: 310 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 1

Englanninkielinen käännös on "Wrestling-kilpailu" ja se on urheilu draamaelokuva elokuva, joka perustuu amatööri wrestler nimeltä Mahavir Singh Phogat. Elokuvassa ja tosielämässä painija kouluttaa molemmat tyttärensä myös painijoiksi. Suurten nimien, kuten Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh ja enemmän, se voitti yli $ 310 miljoonaa lipputulosta.

2 - Baahubali 2: Päätelmä

 • Julkaisuvuosi: 2017 
 • Box Office: 267 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 2

Tämä elokuva tunnetaan myös lyhenne, BB2, ja englanniksi kääntää "Vahvat aseet: päätelmä". Jälkeen alkaen Baahubali: alku, se ei ole pelkästään jatkoa, vaan myös esikatselu elokuvalle, joka on alun perin tehty Tamil ja Telugu. Se oli kauan ennen kuin se kopioitiin useilla muilla kielillä, mukaan lukien englanti, japani ja hindi.

3 - Mughal-e-Azam

 • Julkaisuvuosi: 1960 
 • Box Office: 187 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 3

Tämä hindi historiallinen eeppinen draama kääntää englantiin "Suuri Mughal", ja seuraa tarinaa suuresta rakkaussuhteesta, joka tapahtui ihmisen, joka jatkoi tulla keisari Jahangiriksi, ja tuomioistuimen tanssija. Se oli erotuksena siitä, että se oli suurin brasilialainen Intian elokuva 15 vuotta ennen kuin se pahoinpideltiin, ja tuolloin se loi hype, jota ei ollut koskaan ennen nähty. Itse asiassa se oli niin rakastettu, että siitä tuli ensimmäinen digitaalisesti värillinen mustavalkoinen hindielokuva.

4 - Gunga Jumna

 • Julkaisuvuosi: 1961
 • Box Office: 186 miljoonaa dollaria

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 4

Olemme rikollisen draaman lumessa Gunga Jumna, elokuva, joka julkaistiin vuonna 1961 ja rakasti sen maalaismainen asetukset. Elokuvan vapauttaminen oli todella viivästynyt yli kuuden kuukauden ajan, kun se lopulta esitettiin ensi vuoden tammikuussa, ja se sai massiivisen seurata koko kuusikymmentäluvulla. Koska se oli melko kiistanalainen, se jopa perustui kulttiklooniksi. Keskitymme sisaruskilpailuun, olemme varmoja, että se on teema, johon monet olisivat voineet liittyä.

5 - Disko-tanssija

 • Julkaisuvuosi: 1982 
 • Box Office: 185 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 5

Tämä upea draama-musiikki oli Bollywood-suosikki, joka julkaistiin hinduissa, kertoo kauniin tarinan rikkaista rikkauksista ja seuraa esiintyjän elämää kaduilla. Se oli elokuva, joka sai menestystä ympäri maailmaa ja sai palkintoja eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Kiinassa. Se tuli jopa Neuvostoliiton menestyneimmältä elokuvalle vuonna 1984, joka hävisi kohteet yli kuusikymmentä miljoonalla katsojalla.

6 - Bobby

 • Julkaisuvuosi: 1973
 • Box Office: 172 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 6

Toinen musikaali, mutta tällä kertaa hindi romantiikka-musikaali, poliisi julkaistiin vuonna 1973 ja oli vuoden suurin brittiläinen elokuva. Se oli myös blockbuster, josta tuli tunne Neuvostoliitossa, kuten Disco Dancer. poliisi on nyt luokiteltu yhdeksi "Top 25 Must See Bollywood Movies".

7 - Sholay

 • Julkaisuvuosi: 1975 
 • Box Office: 159 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 7

Toiminta-seikkailu elokuva julkaistiin hindi, 1975 osuma, sholay, seuraa kahden ihmisen elämää ja aikoja, jotka ovat voimakkaasti mukana rikollisessa alamaailmassa. Se on kirjattu yli kolme vuotta ja on saanut kriittisen ja palkinnon tunnustusta, joka on tunnettu intialaisten elokuvien maailmaan. Se oli myös ennätystekijä huolimatta melko ankaraa ja negatiivista arviointia alun perin.

8 - Äiti Intia

 • Julkaisuvuosi: 1957 
 • Box office: 143 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 8

Se on draamafilmi, tällä kertaa hindinen eeppinen draama. Se on itse asiassa remake vanhasta 1940-elokuvasta, jota kutsutaan nimellä aurat. Kerroin yksinhuoltajaäänistä köyhyydestä, se oli yksi kalleimmista elokuvista, ja myös ansaitsi joitakin korkeimpia tuloja, joita koskaan oli nähtävissä hindielokuvista. Tähän päivään asti se on edelleen suosikki ja on voittanut lukuisia arvostettuja palkintoja.

9 - PK (Peekay)

 • Julkaisuvuosi: 2014
 • Box office: 140 miljoonaa dollaria

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 9

Scifi / komedia, PK tähdet Aamir Khan jälleen kerran ja samoin kuin joitakin parhaista arvosteluista, se tunnettiin kaikkien aikojen korkeimman Intian elokuvantekijänä. Se on tietenkin ollut ylitetty, mutta maapallon maapallolle saapunut ulkomaalainen tarina oli varmasti kiinnostunut yleisöistä. Se oli ensimmäinen Intian elokuva ylittäessään 100 dollaria (US) miljoonaan lipputulossa, ja sitä pidetään nyt Intiasta kolmanneksi eniten brutto-elokuvana. Ei pahaa, oikein?

10 - Phool Aur Patthar

 • Julkaisuvuosi: 1966 
 • Box Office: 128 miljoonaa dollaria 

ylin 10 Highest Grossing Worldwide Bollywood Movies 10

Vuoden 1966 korkein brutto-elokuva oli Phool Aur Patthar, kääntäminen englanniksi "Kukka ja kivi". Huolimatta taistelusta elokuvan kuvaamisen aikana ohjaajan ja Dharmendran välillä, siitä tuli suuri hitti, jopa Katapulting Dharmendra vaikuttava korkeudet kuuluisuutta.

** Kaikki luvut ovat oikeita vuoden 2016 lopulla ja ne ovat peräisin täältä. 

Leave A Comment

− 1 = 1