40 Origami blomster du kan gjøre

origami flower-36

Alle vet om origami, den japanske papirfoldingen. Men hva er det som kan gjøre origami så magisk, så engasjerende og så dypt berørt?

Ordet origami er laget av japanske termer oru, som betyr "å brette" og kami, som betyr "papir". Kunsten av papirfolding har derfor en svært rikelig historie som sprer seg over japansk kultur, sosialt system og alle øyer.

Etter å ha blitt oppfunnet i Kina i begynnelsen av det andre århundre e.Kr., kom papir inn Japan fire århundrer senere, brakt til land av munker. Håndlaget og sjeldent, papir var en luksuriøs vare, kun tilgjengelig for de rikeste. Derfor var origami først ment å bli brukt under religiøse seremonier.

origami flower-37

Origami utviklet seg sterkt i århundrer, og da Edo-perioden begynte med seksten hundre, har det allerede blitt en fritidsaktivitet, selv om den holdt den seremonielle hensikten den opprinnelig hadde. Fremdriften av papirproduksjon gjorde origami utbredt og rimelig, mens ferdigheter og former for papirfolding utviklet, noe som gjorde det til en veldig spesiell form for kunst. De første skriftlige instruksjonene for å lage gjenstander ut av papir dateres tilbake til slutten av syttenhundre hundre, spore til den berømte "hemmelig til å foldet tusen kraner" -boken, eller Senbazuru Orikata, av Akisato Rito. I midten av atten hundre tok Adachi Kazuyuki sammen med Kaya Ragusa og utstedte en mer utførlig lærebok i origami. Slutten av 1800-tallet ble merket med utseendet til navnet på denne edle kunst som vi kjenner det i dag, bytter fra "orikata" til origami.

Papir foldingskunst var ikke hjemme til Japan alene, men det hadde også oppstått i Europa. Når maurene kom inn i Spania, tok de denne ferdigheten med seg, den spredte seg over den pyreneanske halvøy og deretter over hele Vest-Europa, som ble vanlig i det 19. århundre. Likevel beholdt japansk stil origami sin spesielle form, mening og sjarm.

Origami i dag

Mens tradisjonell origami ble sendt ned gjennom generasjoner muntlig, er moderne origami generelt registrert i bøker, ofte utviklet og gjenoppfinnet av moderne designere. Mange origami-modeller vi finner i dag er under en persons opphavsrett, men dette går ikke for de eldste formene, som for eksempel kranen. Mens moderne origami roser ferdighetene med å brette papir uten bruk av kutt eller lim, tradisjonell origami, spesielt den typen som er bundet til andre land enn Japan, utelukker ikke disse hjelpemidler.

En av fedrene til moderne origami var Akira Yoshizawa. Han døde i 2005 i en alder av 94, etter å ha utviklet et spesielt foldesystem tilbake på 1930-tallet, og bidro til global origami-standardisering. I dag gjennomsyrer origami området for hobby, design, kunst og til og med matematisk beregning. Den tjener flere formål, og gir alltid mappen mye tilfredshet.

Kjente origami teknikker er vanligvis basert på flere grunnformer eller modeller, for eksempel dalen eller fjellet, plassen, revers fold, squash fold, synge, firkantet base, fisken base, waterbomb og froskbunnen. Mange verktøy er brukt - beinmapper, pinsetter, linjaler, selv lim og saks. Og til slutt er typene mange - fra kinetisk origami, til modulær, våt-foldet, til kirigami - kunst for kutting av papir.

Sadako og Senbazuru

En av de mest berørende origamihistoriene er den av Sadako, en ung jente fra Hiroshima. Legenden sier at alle som lager tusen papirkraner, vil få sitt største ønske. Sadako Sasaki var en overlevende av atombombingen i en alder av to, og i 1955 led hun av leukemi. Å vite at hun var veldig syk, selv om hun bare var en jente, håpet Sadako å gjøre kranene til å gjenopprette helsen sin. Etter å ha sett andre barn som går fra samme sykdom, forsto hun at hennes ende nærmer seg og i stedet for helsen hennes - hun ønsket om verdensfred og at barn i verden ikke lenger vil lide. Hun døde etter å ha gjort 644 kraner, men hennes klassekamerater fullførte arven og gravlagt Sadako med en krans på 1000 kraner for å hedre henne. Siden da har en papirkran og navnet Sadako Sasaki blitt et internasjonalt symbol på fred, mens byen Hiroshima er vert for en statue av jenta som slipper ut en kran i verden. En gruppe med tusen kraner kalles Senbazuru på japansk, og hvert år er hennes statue utsmykket med masser av sjarmerende origamifugler.

Origami er også en utmerket dekorasjon, gavepakke eller en gave selv. Denne artikkelen gir et utvalg av origami blomster og ulike løsninger for å brette dem.

origami flower-38
Kirigami blomst
Først må du kutte ut delene av blomsten - den kamlignende indre delen, pistil og stammer, kronblad. Da, fra innsiden, kan du rulle den indre delen av blomsten og lim den sammen. Deretter legger du til kronblader på bunnen, en etter en, som gjør origamien blomst rik. På slutten festes papiret eller plaststammen.
origami flower-39

origami lotus flower-15

origami tulip-40
Origami tulipan
Fra en firkantet base deles den i fire firkanter. Derefter foldes den diagonalt, og gjør en tredimensjonal form som i bildet. Brett papiret over diagonalen, og brett deretter sidene mot midten. Vik sidene (små vinger) mot midten som i bildet, og trykk dem sammen. Åpne de to sidene på bunnen og la papiret ende til å begynne å løsne. Deretter bretter de ut, gjør en nydelig origami tulipan!

DIY Easy Paper Rose-41

henger-ball-42

origami flower-01

origami flower-02
Paper Fairy Ball
Origami kan også være laget av vevpapir! Bare velg et flerlags papirserviett. Fold det i zig-zag, hold lengden og rundt endene med saks. Fold den tilbake i en tett linje, bind den fast i midten og begynn å splitte "kronbladene" fra midten. Jo flere lag vevet ditt har, desto rikere er din eventyrkule. Denne papirdekorasjonen kan brukes som fest eller ferieinnredning!

origami flower-03

origami flower-04
Origami Lily

origami flower-05

origami flower-06
En full origami tulipan
Lag en origami tulip som i bildet ovenfor. Du kan velge forskjellige farger på papir og lage en haug! Deretter fortsetter du og gjør en fullstendig origami stamme. Du trenger et firkantet grønt papir, og i syv enkle trinn (14-20), vil du ha en papirstam for origami blomsten.

origami flower-07
Et sunt papir steg
Roser er veldig milde, og de bør forbli slik, selv når de er laget av papir. Denne rosen er laget av lag med tynt vevspapir. Først kutte mange petals ut av mange lag av papir. Velg en fin nyanse for rosene, men du kan også spille med flere. Deretter begynner du å legge på et limpapp eller tre ved å påføre klebende papirbånd, som gjør blomstersenteret. Når du får en liten ball, lim blomstene en etter en til midten nøye. Til slutt legger du til små grønne blader. En haug med papirroser kan være en flott vårdekorasjon.

origami flower-08

origami flower-09

origami flower-10

origami flower-11
Origami Roses
Roser kan gjøres, på samme måte som tulipaner, ut av det harde foldede origamipapiret. Du kan velge mønstret papir, også med blomster på det allerede, og gjøre papirblomstene dine mer visuelt interessante!

origami flower-12

origami flower-13

origami flower-14

origami flower-16
Origami Lily
Å lage en origami lilje er litt mer komplisert enn å lage en tulipan, men resultatet er utmerket. Når du har mestret dette, kan du lage en haug av forskjellige farget origami papirark.

origami flower-17

origami flower-18

origami flower-19
Papirkrysantemum
Chrysanthemum er en vakker blomst, og det kan også gjenskapes i origami, eller heller - kirigami. Klipp ut lag av krysantemum kronblad grupper, litt økende i størrelse. Det skal være minst 12 lag, lim deretter alle sammen, og kanskje til og med feste med en pinne i midten. Resultatet vil bli fantastisk.

origami flower-20

origami flower-21

origami flower-22

origami flower-23
Tissue Paper Peonies
Peony er en lysere blomst, så den er best laget av vevspapir - på samme måte som Fairy Ball. Forskjellen er - gjør endene punktig og ikke avrundet. Du kan spille med farger eller holde det enkelt og svart-hvitt - avhengig av hva du ønsker å oppnå.

origami flower-24
En vegg av fans
Origami-fans er enkle å lage, men valget av papir gjør dem visuelt vakre. Du kan lage en tematisk japansk vegg i hjemmet ditt ved å lage en rekke fans i forskjellige størrelser og feste dem over hverandre. For å holde fast på emnet, velg en mild, pastellpalett av papiret ditt, eller med noen japanske utskrifter, for eksempel kirsebærblomstrer eller fine grener. Ha det gøy!

origami flower-25

origami flower-26

origami flower-27

origami flower-28

origami flower-29

origami flower-30

origami flower-31

origami flower-32

origami flower-33

origami flower-34

origami flower-35

Leave A Comment

37 + = 44