Har huden din behov for hyaluronsyre?

Skjønnhetsredaktører, hudpleiefirmaer og anti-aging avicionados har en alvorlig kjærlighetsaffære med hyaluronsyre i det siste. Ting er overalt: ikke bare som hovedbestanddel i injiserbare fyllstoffer, men også i aktuelle serum, kremer, kremer og masker; den's gjør sin vei til grunnlag, primer, rødme og leppestift også. Noe som er populært, må gjøre fantastiske ting for huden din?

Vel, snill. Jeg'har vært dabbling med hyaluronsyre (eller "HA" som den virkelige hudpleie junkies kalle det) i noen år nå med blandede resultater, og endelig Jeg skjønte hvorfor. Hvis du'har vært på gjerdet om det også, eller er bare nysgjerrig på denne såkalte wonder ingredienten, les videre for å finne ut hva det gjør, hvordan du bruker det og hvis du selv burde.

Hva er hyaluronsyre?

Tid til å bli all sciencey her inne her. Først av alt, hyaluronsyre (som også går under navnene hyaluronan eller hyaluronat) er ikke en syre i samme forstand som populære som salicylsyre eller glykolsyre, som exfolierer bort døde hudceller.

Hyaluronsyre gjør ikke'Det gjør jeg ikke i det hele tatt. Som et naturlig forekommende polysakkarid som finnes i menneskekroppen, virker det som et pute- og smøremiddel for ledd, nerver, hår, hud og øyne..

Den's spesielt viktig for hudutseende fordi ca 50 prosent av kroppen's tilførsel ligger i hudvevet, hvor det viskøse, gelélignende stoffet bidrar til å holde det klumpet, mykt og smidig ... for en stund, i det minste. Vår evne til å produsere hyaluronsyre avtar med alder (sob!), Noe som kan føre til økt tørrhet, fine linjer, rynker og sagging. Ouchie.

Så det's en grunn til at hudpleie- og kosmetikkforbedringsselskaper oppfordrer oss til å bruke deres syntetisk avledede hyaluronsyreprodukter "de hevder å hjelpe til med å fylle opp våre tapt butikker av det.

Den andre grunnen er hyaluronsyremolekyler' unik evne til å tiltrekke seg og beholde mer enn 1000 ganger sin vekt i vann. Ett tusen! At's mer enn noen annen biologisk substans. Hva's ikke å elske?

Hvorfor Hyaluronsyre gjør et flott fyllstoff

jeg vant'Ikke ta for mye detalj på hyaluronsyre som et dermal fyllstoff, men hvis den typen ting er opp i smuget ditt, er det mye å elske om det. (Og sjansene er det's hvordan du først hørte om det, selv om du har det't hadde det injisert deg selv.)

Populariteten til HA i aktuell hudpleie skyldes definitivt bruken i kosmetiske prosedyrer, der den har erstattet kollagen som ingrediens som er valgt for å gjenopprette tapte volum. Populære fyllstoffer som Restylane og Juvéderm fungerer som svampe når de er're injisert, hevelse opp med vann for å skape et blunkere utseende.

Over tid "overalt fra tre til tolv måneder" blir hyaluronsyren absorbert av kroppen og forsvinner. Dette er lengre enn kollagen varer; HA er også mindre sannsynlig å produsere en reaksjon, siden kroppen ikke gjenkjenner den som et fremmed stoff. Hvis du'ikke fornøyd med hvordan det ser ut, et enzym som kalles hyaluronidase, kan spre HA før det naturlig oppløses.

Det er også noen bevis på at hyaluronsyre stimulerer kollagenproduksjon.

Hvorfor Hyaluronsyre Isn't Flott for anti-aldring

Den'Det er en stor misforståelse at hyaluronsyre er en anti-aging ingrediens. Det kan være når det omgår epidermis med en nål, men når du bruker den lokalt? Den's ikke. Det kan hydrere fine linjer for å gjøre dem litt mindre merkbare, men hvis vi're snakker om plumping huden ved å stimulere kollagen eller erstatte ha deg'Jeg har mistet, da dessverre, nei, du'ikke lykke til.

Ifølge dr. Leslie Baumann, forfatter av Den Hudtype Løsning, hyaluronsyremolekyler er ganske enkelt for stor til å passere gjennom epidermis.

Min egen dermatolog, Dr. Nowell Solish, er enig i og gikk inn enda mer detaljert i en Los Angeles Times artikkel jeg snublet nylig over.

"Når du bruker det lokalt, er molekylet for stort for å få hyaluronsyre gjennom huden. Så når vi injiserer den for å fylle en rynke eller en linje, fungerer det bra. [Men] når du legger det på topisk det'Det er en misforståelse om det's går inn i huden. Den danner en barriere på huden og gir en myk fuktighetsgivende effekt som gjør huden mykere & # x2026; men det gjør det ikke'Ikke fjern rynker.

"Min personlige mening er at [skjønnhetsselskaper] bruker [hyaluronsyre] fordi navnet er så populært med ting som Restylane og Juvéderm. Du kan'Ikke få [kollagen] gjennom huden heller, men folk kjente kollagen og de visste at det hjalp rynker og linjer, slik at selskapene brukte det til deres fordel. "

Hvis du're søker en stor anti-aging ingrediens, da du'Gjør deg bedre i å prøve gullstandarden, Retin-A, se serien min, hvorfor du bruker den, og deretter hvordan du bruker den, for å komme i gang. Over-the-counter, retinol (jeg liker SkinCeuticals Retinol 1.0), retinaldehyd (som Avène TriAcnéal; vurdert her) eller peptidprodukter (prøv Indeed Labs Snoxin) er gode valg også.

Hva å vite hvis du bruker hyaluronsyre som fuktighetskrem

Vanligvis hvilken hyaluronsyre gjør gjør er fuktighet. Sorta. Den's fuktighetskrem, noe som betyr at det trekker vann til huden og bidrar til å hindre fuktighetstap. Men det'Det er ikke som den mest fantastiske fuktighetsgivende ingrediensen der ute. Ifølge forskerne over på The Beauty Brains:

"Det er ingen bevis for at aktuell bruk av natriumhyaluronat eller hyaluronsyre vil ha noen utrolige fuktighetsgivende effekt på huden din. Det er ingen tvil om at det er en god fuktighetsgivende ingrediens. Men det er mye bedre produkter du kan bruke (og billigere) !"

Den's så sant. I årevis, jeg'd hørte hyaluronsyre var bien'så jeg brukte huden min SkinCeuticals Hydrating B5 Gel i håp om å bli mer hydrert og dewier (om ikke mer kollagenrik) hud.

Så hvorfor pokker var det ikke veldig fuktighetsgivende og faktisk gjorde huden min tilpasning strammere og tørrere?

Jeg fant nettopp ut. Dr. Baumann advarer:

"Hvis du'Bruk en fuktighetskrem med hyaluronsyre, vær forsiktig. I meget tørre klimaer kan denne vannbindende ingrediensen'T trekk fuktighet fra omgivelsene, så det kan faktisk begynne å trekke fuktighet ut av de dypere lagene i huden din. "

Whoa. Så det forklarer hvorfor det var ikke'Jeg jobber for meg, spesielt i tørr luften innendørs om vinteren (da jeg tenkte at jeg var hud-smart, la det på religiøst). Vises, jeg bare gjorde situasjonen verre.

Det kan også fungere bedre på enkelte hudtyper (dvs. fet) enn andre (dvs. tørr). Denne forfatteren bor i varmt, fuktig Texas, men hennes hud føles fortsatt tørr når hun bruker et hyaluronsyre-serum uten fuktighetskrem på toppen. Jeg bør også merke seg at det er noen få personer i kommentarene der som hadde en reaksjon på HA. Jeg'Jeg har opplevd det også (fra dette produktet, som i utgangspunktet var fint, men nå stikker og gir meg utslett / rødhet). Så, bare en advarsel: gjør en patch test eller velg noe mer blid hvis du're spesielt reaktiv.

Den riktige måten å bruke hyaluronsyre

Så don'jeg har ikke galt meg, og hyaluronsyre er ikke en dårlig ting å bruke, hvis det virker for deg og hvis du'Jeg har penger for det. Det er absolutt mange mennesker der ute som elsker det. En flott ting om HA er det's super-lys og vassen, noe som er en stor fordel for alle med akne-utsatt hud som er avers for kremete / oljeholdige fuktighetskrem.

Den mest potente topiske formen er i et serum som skal påføres på ren, ren og ideelt fuktig (eller til og med våt) hud som det første trinnet i hudpleieregimet. (Våtheten vil hjelpe den å felle og låse i mest vann.) To av de høyeste konsentrasjonene som er "for mye for meg" er de nevnte SkinCeuticals Hydrating B5 Gel:

Og Peter Thomas Roth VIZ-1000 75 prosent Hyaluronsyrekompleks:

Hvis de don'Ikke tørk ut, du kan bruke disse alene eller under en fuktighetskrem / SPF sminke.

Hvis du vil være på den sikre siden og ikke risikere en reaksjon og / eller tørrhet, se etter hyaluronsyre i en blanding med andre ingredienser. Kiehl's nye Super Multi-Corrective Cream er et slikt "alt i ett" produkt:

Og så er Neutrogena Rapid Wrinkle Repair (som også inneholder retinol).

Når det gjelder masker (masker?), Bruker jeg ofte den utrolige luktende Rodial Dragon's Blood Hyaluronic Mask, og det tørker aldri ut huden min:

Hyaluronsyre i sminke, tror jeg, kan bare være en bonus. Den's ikke-fettete, så å ha det der inne er det ikke'Det kommer ikke til å påvirke tekstur, men det'kommer til å gi deg litt ekstra hydrering "utmerket hvis du trenger det i fundamentet eller primeren. I ting som leppestift tror jeg det's mer av en markedsføring taktikk for lengre varighet fuktighet, i motsetning til noe som's faktisk kommer til å plump opp leppene dine.

Hyaluronsyrealternativer

Leter etter en anstendig fuktighetskrem som ikke er't så dyrt som HA? Jeg'Jeg anbefalte Aveeno Positive Radiant Daily Moisturizer SPF 15 til venner i årevis som en god grunnleggende. For normal til fet eller kombinasjonshud, sjekk også H2O Plus Face Oasis, som har en gelstruktur, men er fortsatt ganske fuktighetsgivende. Spesielt i serumkategorien er dette ikke et budsjettprodukt, men jeg kan'ikke få nok av Consonant HydrExtreme ... det føles så lett som et hyaluronsyre-serum, men gjør aldri huden min følsom eller tørr.

Har du prøvd hyaluronsyre?

Tror du aktuell bruk gjør en forskjell i huden din?

Hva's din favoritt fuktighetskrem?

Leave A Comment

− 3 = 1