Er lav skjoldbrusk forårsaket din “hormonelle” akne?

Hvis jeg måtte velge det mest vanlige, frustrerende og pinlige hudpleieproblemet, er det også sjelden behandlet for grunnårsakene "det ville være voksen akne. Hvem's med meg på dette? Jeg'Jeg har slitt med det i det siste, og det er sjansene du har, sammen med dusinvis av kvinner du kjenner. Ifølge Canadian Dermatology Association, påvirker det opptil 30 prosent av voksne i alderen 20 til 40, og 75 prosent av pasientene er kvinner.

"Takk, hormoner," kan du tenke. Betyr østrogen og progesteron, sannsynligvis, og deres svingninger gjennom hele menstruasjonssyklusen. Jeg skylde dem sikkert, og tildeler alltid de flekkene som uunngåelig ville oppstå før menstruasjonen til den uken's hormonal dukkert. Jeg'Jeg hadde selv dermatologer tegnet små diagrammer som dette for meg å forklare det:

Den's søt, det er fornuftig ... men det gjorde det fortsatt ikke't fortell meg Hvorfor. Jeg var sunn, jeg spiste riktig, jeg trente "hvordan kunne" hormonell "akne være normal?

Tidlig innså jeg at ingenting jeg brukte lokalt hadde noen effekt. Legene fortalte meg at de eneste løsningene var p-piller eller spironolakton (et vanndrivende medikament som's foreskrevet off-label for akne fordi den har en anti-androgen effekt). Men de medsene virket alltid drastiske mot meg for en en-måneders breakout, og jeg kunne ikke'Jeg aksepterer at jeg trengte å ta kunstige hormoner med alvorlige bivirkninger for å få mine egne til å fungere. (Ja, jeg er sta.)

Da oppdaget jeg at jeg hadde fokus på feil hormoner hele tiden.

jeg vant'ikke forlate deg i spenning "hormonet jeg tror er nøkkelen til akne er skjoldbrusk. Thyroid! Ingen snakker om den ene.

Vel, neppe noen. Personen jeg lærte om dette er Dr. Ray Peat, endocrine physiologist. Hele hans arbeid som forsker, professor, forfatter og ernæringsrådgiver har fokusert på hvordan man kan forbedre skjoldbruskhelsen (og vi're snakker et halvt århundre, folk). Som du kanskje husker, jeg'Jeg har fulgt sine ernæringsmessige og hormonelle forslag i mer enn et år nå, med gode resultater, og derfor fører jeg av og til ham. (For å ringe sitt arbeid endrer livet seg ikke.) Det ble litt oppvarmet sist, da jeg delte ideene om flerumettede oljer og noen av maten som er viktig for anti-aldring, fordi hans syn er ikke vanlig.... ennå. Men hvis du'Jeg er interessert i ernæring og hormoner, oppfordrer meg til å besøke nettstedet hans, lære mer om ham og lese artiklene sine. Han har definitivt vitenskapen for å støtte opp ting, og i motsetning til så mange helse "guruer" i dag, prøver ikke å selge deg noe.

Men tilbake til emnet for hånd, akne. Her's hva jeg'Har lært, via Dr. Peat og andre eksperter, om forbindelsen mellom tilstanden til huden din og tilstanden til skjoldbruskkjertelen din.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen er kun for strenge informasjonsformål og er IKKE medisinsk rådgivning. 

Den svært viktige rollen til skjoldbrusk

Så la's bare gå over hva skjoldbruskkjertelen din egentlig gjør. Den's en liten, sommerfuglformet kjertel som ligger i nakken din som er en del av ditt endokrine system, et komplekst system av kjertler som produserer og utskiller hormoner direkte inn i sirkulasjonssystemet for å påvirke, regulere og kontrollere metabolisme og mange av kroppen's prosesser. Metabolisme betyr hastigheten der mat blir brent for å danne energi.

Tenk på skjoldbrusk som sjef i det endokrine systemet, og i sin tur sjefen for stoffskiftet. Hormonene det produserer når hver celle i kroppen, og er avgjørende for å føle seg varm, glad og energisk.

Faktisk kan du'Ikke vær i god helse, med mindre skjoldbruskkjertelen din fungerer som den skal. "Helse begynner og slutter med den rette balansen i det endokrine systemet," sa sen Broda O. Barnes, MD, PhD. En amerikansk lege som dedikert mer enn 50 år av sitt liv til å undersøke og behandle skjoldbruskkjertel og relaterte endokrine dysfunksjoner, er Dr. Barnes ansett som "granddaddy" av skjoldbruskkjertelen feltet (og noen hvis arbeid Dr. Peat sier ganske ofte).

Familie nutritionist og naturopatisk endokrinolog Laura Thompson, PhD, er enig i at når stoffskiftet er ødelagt, kan det være mange konsekvenser for helsen vår. (Akne er faktisk en av de minst alvorlige.) "Skjoldbrusk dysfunksjon påvirker helsen vår systematisk," sier hun. "Siden det endokrine systemet er ansvarlig for vekst, reparasjon, metabolisme, energi og reproduksjon, kan enhver form for nedbremsing av skjoldbrusk ha betydelige konsekvenser for vår generelle helse."

Skummelt, men det kunne ikke't muligens gjelder for deg ... eller kunne det? De fleste don'Jeg tror de har et skjoldbruskkjertelproblem. Men lav skjoldbrusk (hypothyroidism) er faktisk svært vanlig, og er oftest den underliggende årsaken til akneutbrudd.

Hvorfor du kan ha lav skjoldbrusk funksjon

I sin bok, Hypothyroidism: Den uoppdagede sykdommen, Dr Barnes sier at 40 prosent av amerikanerne lider av hypothyroidisme, eller en utilstrekkelig tilførsel av skjoldbruskhormon. Det ble skrevet på 1970-tallet, så jeg forestiller meg det'være nærmere 50 eller 60 prosent av befolkningen i dag (og Canada ville ikke være annerledes).

Fra bokjakken:

"Av alle de problemene som kan påvirke fysisk eller psykisk helse, er ingen vanligere enn skjoldbruskkjertelforstyrrelser. Ingen er lettere og billigere korrigert, og ingen er oftere ubehandlet, og til og med uopptatt. Hypothyroidism" lav skjoldbruskfunksjon " , er en av kjertelforstyrrelsene som mange mennesker lider av uten å realisere det. Det kan være årsaken til lav energi eller konstant utmattelse, noe som er en av de vanligste klagerne til leger. Det kan være ansvarlig for kronisk hodepine, gjentatte infeksjoner, unyielding hudproblemer [min vekt] eller sirkulasjonsproblemer. Enda mer skremmende kan det være en viktig faktor i hjertesykdom, lungekreft og emfysem. Og det er ansvarlig for mange følelsesmessige og mentale forstyrrelser. "

Ok, så det er mer alvorlige helseproblemer der, men jeg'Jeg er ikke så stolt av å innrømme at huden var den viktigste grunnen til at jeg begynte å undersøke skjoldbruskkjertelen (og så oppdaget at jeg så, min fungerte ikke riktig). Jeg'm i skjønnhet, hva kan jeg si? Hud saker.

Du'Jeg vil sannsynligvis være mildt sjokkert når du leser denne neste biten om hva som forårsaker hypothyroidisme, ifølge Dr. Peat:

"Foruten fastende eller kronisk proteinmangel er de vanlige årsakene til hypothyroidisme overdreven stress eller 'aerobic' (dvs. anaerob) trening og dietter som inneholder bønner, linser, nøtter, umettede fettstoffer (inkludert karoten) og underkokte brokkoli, blomkål, kål eller sennepgrønnsaker. Mange helse-bevisste mennesker blir hypothyroid med et synergistisk program av undercooked grønnsaker; belgfrukter i stedet for animalske proteiner; oljer i stedet for smør; karoten i stedet for vitamin A; og pustløs trening i stedet for et stimulerende liv. "

HERREGUD! Jeg gjør n'Jeg vet ikke om deg, men jeg gjorde det alt på den listen. Ikke rart at jeg fikk breakouts, blant annet lave skjoldbrusk symptomer.

Hvor lav skjoldbrusk fører til akne

Heldigvis har Dr. Peat gått mer i detalj om forholdet mellom akne og skjoldbruskfunksjon, og hva vi kan gjøre for å rette opp det.

"Skjoldbrusk og vitamin A er de grunnleggende tingene som hjelper med akne," sier han. Dette er fordi når skjoldbruskhormon er mangelfull, kan kroppen ikke konvertere kolesterol til steroiderne pregnenolon, progesteron og DHEA. Av disse er progesteron det viktigste i forebygging og kur av akne og skjoldbruskhormon pluss naturlig vitamin A-arbeid for å sikre dannelsen.

Så hvorfor ikke bare ta rett progesteron? Du kan (Jeg tar dette, som Dr. Peat er patentert), men hvis du har en skjoldbrusk mangel, det's viktigste for å korrigere det, siden skjoldbruskkjertelen spiller den største rollen i den generelle metabolske helse. Personlig, jeg'Jeg har aldri lagt merke til noen forskjeller i hud fra å supplere progesteron, men jeg fikk se resultater når jeg begynte å støtte skjoldbruskkjertelen min. (Mer om det om et sekund.)

Hvor vitamin A kommer inn er det det'Det er en næringskritisk for hudens helse, men hvor mye du får må være i forhold til stoffskiftet. Etter hvert som skjoldbruskkjertelen virker, øker vitamin A-behovene også. Hvis du aren'Ikke bruk nok vitamin A til kroppen din's metabolske krav, så kan du få akne; Det motsatte er imidlertid at for mye vitamin A kan undertrykke skjoldbrusk. Så det kan ta litt selvforsøk for å få balansen riktig.

"Ja det's definitivt vanskelig å få dem koordinert når det er's en ubalanse i en retning eller den andre, "sier Dr. Peat." I flere år, da jeg hadde ekstremt høy metabolsk hastighet, trengte jeg 100 000 enheter [av vitamin A] per dag i solfylt vær for å forhindre akne og inngrodde whiskers , men da jeg flyttet til et overskyet klima, var plutselig så mye for mye og undertrykt skjoldbruskkjertelen min. Den gjennomsnittlige personen er sannsynligvis hypothyroid, og trenger bare 5000 enheter per dag. Unngå store mengder karoten, og få rikelig med vitamin B12 for å kunne konvertere karoten som's i maten din, bidrar til å bruke vitamin A effektivt. "

Jeg'Jeg snakket om underverkene av vitamin A for akne i noen tid nå; Jeg anbefaler ikke lenger torskeleverolje som kilde på grunn av disse funnene, og foreslår i stedet Nutrisorb-A eller en servering av lever en gang i uken (les mer om disse her). Imidlertid mistenker jeg at for mange hypo-folk har akne vunnet'T virkelig forbedre til skjoldbruskkjertelen får hjelp.

Julia T. Hunter, MD, er enig. "[A] PRIMARY [årsak til blemishes] er lav skjoldbrusk funksjon," sier hun. "Lav skjoldbruskfunksjon øker indre betennelse, og OFTEN ses hos aknepasienter. Med mindre du behandler dette, vil din akne være i beste fall svært vanskelig å eliminere og i verste fall ikke bli eliminert, fordi den interne betennelsen synes å aktivere ditt akne-gen og du opplever blemishes. "

Yikes, så mange caps! Jeg gjør n'Jeg tror det er noe slikt som et "akne-gen", men jeg er enig med henne om at skjoldbruskkjertelen er en primær årsak, og trenger å korrigere det før noe annet.

Forresten: For å være sikker på at jeg ikke var't mangler noe kritisk kvinnelig hormon En del av puslespillet, spurte jeg Dr. Peat direkte om premenstruell akne. Hans svar: "Premenstruell stress antyder at skjoldbruskfunksjonen er lav, i det minste i løpet av den tiden." Alrighty da. Alt kommer ned til skjoldbruskkjertelen.

Hvordan sjekke om lav skjoldbrusk

Det er noen måter å avgjøre om skjoldbruskkjertelen din (og dermed metabolisme) er lav og forårsaker akne:

Lav kroppstemperatur: Fordi lav skjoldbruskfunksjon ofte manifesterer seg som lav kroppstemperatur, utviklet Dr. Barnes testen "basal kroppstemperatur". Umiddelbart når du våkner, før du kommer ut av sengen, plasser et termometer under tungen eller armhulen og la den stå der i 10 minutter mens du ligger stille. (Den's beste å bruke den typen termometer du må riste, i motsetning til de nye digitale slagene, som pleier å være mindre nøyaktige.) Menstruerende kvinner bør gjøre avlesningene de første tre dagene i menstruasjonssyklusen. Hvis din gjennomsnittlige våkestemperatur er konsekvent mindre enn 36,6 ° C, kan du ha hypothyroidisme.

Langsom pulsfrekvens: "Den hvilende hjertefrekvensen bidrar til å tolke temperaturen," sier Dr. Peat. "Kombinasjonen av pulsfrekvens og temperatur er mye bedre enn det ene alene." Han kom til denne konklusjonen etter å ha observert at noen mennesker, som åpenbart var hypothyroid, hadde kroppstemperaturer som var helt normale, spesielt i varme klima. Du kan måle pulsen på steder som denne. "Helse og intelligente grupper av mennesker har blitt funnet å ha en gjennomsnittlig hvilepuls på 85 / minutt, mens mindre sunne grupper gjennomsnittlig nær 70 / minutt," sier Dr. Peat.

Hypothyroidism Symptomer: Ovenfor er noen dramatiske eksempler på mennesker før og etter behandling med skjoldbrusk. Men symptomene på hypothyroidism kan være enda mer subtil enn det. Kalde hender og føtter er det vanligste tegn på sub-par skjoldbrusk funksjon. "I et kjølig miljø er temperaturen på ekstremiteter noen ganger en bedre indikator enn oralt eller trommehumstemperatur," sier Dr. Peat. Andre inkluderer akne (åpenbart), PMS, lav energi, depresjon, forstoppelse, uttørking ytre øyenbryn, manglende evne til å gå ned i vekt og så mange flere. Stopp skjoldbruskkjertelen har en utmerket "lang og patetisk liste" av lave skjoldbrusk symptomer. Sjekk det ut og se om du identifiserer med noen av dem.

Blodprøver: Blodprøver kommer sist, for selv om de fleste moderne MDs vil fortelle deg det's hvordan du måler skjoldbrusk funksjon, de're faktisk en av de minst nøyaktige måtene å diagnostisere hypothyroidism. Inntil 1940-tallet ble hypothyroidisme bestemt ut fra tegnene og symptomene jeg nevnte ovenfor, men det endret seg med fremkomsten av PBI-testen "proteinbundet jodtest". Dr. Peat forklarer:

"Fra 1940 til 1950 gikk den estimerte andelen hypothyroid amerikanere fra 30% eller 40% til 5%, på grunnlag av PBI-testen, og den har ligget nær det lavere antallet (mange publikasjoner hevder at det bare er 1 % eller 2%). Da det ble vist at måling av PBI bare var vaguelt relatert til skjoldbruskhormonalfunksjonen, hadde den vært i bruk lenge nok til at en ny generasjon leger skulle bli lært å se bort fra de eldre ideene om diagnostisering og behandlet hypothyroidisme. De ble lært å informere sine pasienter om at de tradisjonelle symptomene som ble identifisert som hypothyroidisme før 1950, var resultatet av pasientene' egen adferd (dovendyr og finesser, for eksempel, som førte til tretthet, fedme og hjertesykdom), eller at problemene var imaginære (kvinner's hormonelle og nevrologiske problemer, spesielt), eller at de bare var mystiske sykdommer og mangler (gjentatte infeksjoner, leddgikt og kreft, for eksempel). "

Wow. Er tankene dine blåst? Mer om det i Dr. Peat's artikkel her.

Det kan fortsatt være nyttig å ha en skjoldbruskkjertel blodprøve gjort "bare vet at det ikke kan fortelle deg om du virkelig har et skjoldbruskkjertelproblem. "TSH [skjoldbruskstimulerende hormonmåling] kan ligge langt bak utseendet på lave skjoldbruskkjertelsessymptomer," sier Dr. David Derry, en nå pensjonert kanadisk skjoldbruskekspert og forsker. "Et klart tilfelle jeg husker er en dame som begynte å miste håret hennes i 26 år og hadde mistet alt da hun var 35, men TSH ble ikke opp til hun var 48 år. Å følge TSH mens du behandler noen for lav skjoldbrusk vil også føre til å behandle pasienten. "

Hvordan øke din skjoldbrusk funksjon gjennom diett

Ok, så du tror du har tegn på lav skjoldbrusk. Hva kan du gjøre for å begynne å øke stoffskiftet, og helbrede din akne?

Det er to måter å gå om det: kosthold og tilskudd. Jeg'Jeg begynner med kostendringene, som er enklere å implementere, men også langsommere for å produsere resultater, spesielt ettersom du blir eldre. Generelt vil du spise ekte matvarer som er høyt i næringsstoffer og skjoldbruskstøttende, og utelukke matvarer som ikke er.

Meieriprodukter: Melk har evnen til å øke stoffskiftet betydelig. alle's alle anti-melk disse dager, spesielt skylden for akne, men det's fordi det øker stoffskiftet så mye at folk trenger også øke inntaket av vitamin A for å oppfylle det resulterende høyere metabolske kravet. Du ser? Det er endelig fornuftig nå. Meieri er ikke fienden. I tillegg til melk kan du også spise ost, anstrengt yoghurt (det vil si gresk yoghurt) og iskrem (jeg foreslår Häagen-Dazs, den reneste). Dr. Peat bytter mytene der ute om melkesikkerhet / renhet og antatt melkallergi i denne artikkelen. Jeg får mesteparten av mine kalorier fra melk eller melkeprodukter, med sikte på en liter eller to per dag.

Kokosolje: Kokosolje er ekstremt pro-skjoldbrusk. Den inneholder smørsyre, som hjelper skjoldbruskkjertelen til å bevege seg inn i hjernen, og det motsetter anti-skjoldbruskkjertet umettede oljer som jeg skrev om her. Ifølge enzymet ernæringsfysiolog Lita Lee, stimulerer dets korte og middels kjede fettsyrer, som laurinsyre, immunsystemet, modulerer blodsukkeret, er antiallergene og beskytter mitokondrier mot stressskader. Jeg lager alt i denne raffinerte kokosnøttoljen, som er mindre allergifremkallende enn jomfru, og har ingen lukt eller smak.

Animal Protein: Jeg må si det ... du trenger tilstrekkelig dyreprotein for å produsere skjoldbruskhormon og konvertere det fra T4 (inaktivt skjoldbruskhormon) til T3 (aktivt skjoldbruskhormon). Dr. Peat anbefaler minst 80 gram daglig, og dette kan komme fra meieri, kjøtt, fjærfe, fisk eller skalldyr. Du kan også prøve Great Lakes Gelatin, som er en utmerket kilde til protein og inneholder pro-thyroid aminosyrer som balanserer anti-skjoldbrusk aminosyrene i muskel kjøtt.

Frukt og fruktjuice: Den naturlige sukker i frukt bidrar til å regulere blodsukker og roe ned binyrene. Appelsiner og andre søte frukter som inneholder svært liten stivelse er best; de'er også høyt i magnesium, hvilke personer med hypothyroidisme ofte mangler (magnesium fungerer med skjoldbruskkjertelen til moderat stress). Å ha litt frukt eller fruktjuice når du spiser protein, kan også gjøre proteinassimileringen mye mer effektiv, slik at mindre er nødvendig. Jeg prøver å drikke minst en liter eller to daglig med ferskpresset appelsinjuice, som jeg bruker som carb-kilde i stedet for stivelse.

Salt: "Økt salt bidrar til å øke stoffskiftet," sier Dr. Peat. "Lav skjoldbruskkjertel gjør at du mister salt for lett, og midlertidig bare å spise mer salt bidrar til å gjøre opp for lave skjoldbrusk-adrenaler-progesteron." Bare gå for vanlig bordsalt "havsalt inneholder ofte smuss og giftstoffer. Du kan lese mer om helsemessige fordeler av salt her.

Koffein: "Koffein øker stoffskiftet, så det'Det er viktig å ta det med mat, inkludert nok sukker, sier Dr. Peat. Kaffe og kakao er gode kilder (og høy i magnesium). Jeg pleide å være en livslang tedrikker, men jeg begynte å drikke kaffe i fjor rent for helsemessige fordeler. Ha!

skalldyr: I tillegg til å gi noen av proteinene essensielle for god skjoldbruskfunksjon, gir skalldyr som østers og reker sporstoffer (som sink) som ofte mangler andre matvarer og kan hjelpe med akne, sier Dr. Peat. En servering en gang i uken er vanligvis tilstrekkelig ... og deilig!

Lever og / eller Nutrisorb-A Supplement: Ugh, ja. Jeg vet at ingen spiser leveren lenger, men er dette ikke overbevisende? "Når folk supplerer skjoldbruskkjertel og spiser lever en eller to ganger i uken, blir deres akne og flass (og mange andre problemer) ofte oppe veldig fort, sier Dr. Peat. Jeg prøver vanligvis å tvinge ned en økologisk kyllingeleverpâté ... fordi med mindre du vokste opp med å spise leveren 'n' løk, den lukten vil få deg til å dø. Skrik ut til mitt folk på The Healthy Butcher. Det andre alternativet, som jeg nevnte, er Nutrisorb-A, som er et sikkert vitamin A-supplement som du kan lese mer om her. Krem, smør og egg er andre kilder til vitamin A, men er mye mindre potente.

Så klart du'Jeg vil også unngå PUFAs, et emne jeg skrev om mye her, fordi de undertrykker skjoldbruskfunksjonen.

Hvordan øke skjoldbruskfunksjonen med skjoldbrusktilskudd

Noen mennesker er så veldig hypothyroid som det ville bokstavelig talt ta år å gjøre noen signifikante endringer med diett, og selv da kan de ikke helbrede helt. For dem, ved hjelp av et skjoldbrusk hormon supplement er en mye raskere og mer effektiv måte å reparere skjoldbrusk funksjon.

Det finnes noen forskjellige typer skjoldbruskhormon tilgjengelig:

Synthroid (Levothyroxin Sodium): Dette er den vanligste formen, og hva de fleste vanlige medisinske leger vil ønske å foreskrive. Som en syntetisk form av T4, det inaktive skjoldbruskhormonet, må det konverteres til T3, det aktive skjoldbruskhormonet, i leveren. Problemet er at bare meget sunne mennesker konverterer det bra. Kvinner har mer problemer enn menn fordi lave skjoldbrusk sufferers har en tendens til også å være østrogen dominant, og østrogen hemmer konverteringen av T4 til T3. Ifølge Dr. John Lowe, "øker T4 ikke metabolismen av mange pasienter' vev, uansett hvor høy doseringen er. "

Glandular skjoldbrusk: Også kjent som naturlig desicated skjoldbrusk (NDT), dette er skjoldbruskkjertelhormon hentet fra skjoldbruskkjertelen av griser. Den inneholder proteinprekursorer til T4 og T3, som fordøyes for å produsere de aktive enhetene av T4 og T3 i et balansert forhold. De fleste endokrinologer motsetter bruk av naturlig skjoldbruskkjertel fordi de tror at partiene er ustabile, selv om det er Synthroid, som faktisk er gjentatt tilbakekalt. (Jeg gjør n'Jeg legger stor vekt på hva endokrinologer sier, siden der's et langvarig økonomisk forhold mellom deres organisasjoner og Synthroid produsenter.) Heldigvis er det mange naturopatiske leger som taler for denne form for skjoldbruskkjertel, og noen MDs (sannsynligvis ikke endos) vil foreskrive det.

Cynoplus og cytomel: Disse er syntetiske skjoldbrusktilskudd; Cynoplus inneholder T3 og T4 i et balansert forhold, mens Cytomel kun er aktiv T3. Etter min mening (og Dr. Peat's), disse er de sikreste og mest effektive skjoldbruskhormonene å ta. Selv om mange mennesker har det bra på NDT, har jeg det'har opplevd det å forårsake allergier på grunn av bindemidler og fyllstoffer i tabletter; Jeg gjør n'Jeg har ikke det problemet med syntetene.

Åpenbart er beslutningen om å ta skjoldbrusktilskudd ikke en som skal tas lett, og siden disse pillene bare er reseptbelagte i de fleste land,'Du må snakke med legen din om hvorvidt du're en kandidat. Bare for å advare deg: det'Det er ikke lett å få en MD til å hjelpe deg med denne tilstanden, siden de pleier å være gift med blodprøver (som kanskje eller ikke kan oppdage et problem). Vurder å jobbe med en skjoldbrusk-minded naturopathic lege også; Jeg'har funnet dem mer åpne for behandling basert på symptomer. Siden lav skjoldbruskfunksjon har langt mer alvorlige konsekvenser enn bare akne, tror jeg virkelig på det's er verdt å være vedvarende om dette, og å ta ansvar for din egen helse. 

For å lære mer om skjoldbruskfunksjon, metabolisme og ernæring, leder jeg deg til Dr. Peat's nettsted (beste sted på Internett!), og det store antall e-postutvekslinger med Dr. Peat som ble samlet her.

Har du slitt med "hormonell" akne?

Noen gang vurdert det kan skyldes lav skjoldbruskfunksjon?

Hvordan føler du om å øke skjoldbruskkjertelen din med disse forslagene?

Leave A Comment

+ 34 = 40