7 grunner til å unngå silikoner på huden din

Uansett hva din hudtype, et av ingrediensene jeg anbefaler å unngå, er silikon.

Eller silikoner, Jeg burde si "fordi disse glatte polymerene går under dusinvis av forskjellige navn, med nye forbindelser utviklet hele tiden. 

Det gjør dem vanskelig å identifisere og enda vanskeligere å unngå, som de'Jeg har blitt den nye normal i skjønnhetsformuleringer, fra sminke til hudpleie til hårpleie.

Nå, jeg gjør det'Jeg tror at silikonbaserte eyeliners, mascaraer eller leppefarger er en stor avtale. 

Men å spre silikoner over resten av ansiktet ditt, er kanskje ikke den beste ideen for en flott hudfarge. Selv silikonbaserte hårprodukter kan være dårlige nyheter for huden din.

I denne artikkelen vil du lære:

Hvorfor skjønnhetsselskaper bruker silikoner

Her's hvorfor silikoner har blitt så allestedsnærværende i skjønnhetsprodukter:

De're safe (slags). Silikoner anses generelt som en lav fare for mennesker. Men ifølge Health Canada kan enkelte typer silikaner (siloksaner) være skadelige for miljøet og dets biologiske mangfold. 

De're utjevning. Silikoner gir produkter en silkeaktig, spredbar, luksuriøs tekstur. De fyller i sprekker for å få huden til å se og føle seg jevnere, noe som gjør at du tror produktet fungerer, selv om det er's bare en midlertidig overflateffekt.

De'er vannavstøtende. Hydrofobe silikaler danner en segl over huden, noe som gjør det mulig for bedrifter å kreve langsiktige (24- til 48-timers) "hydrering" -fordeler. Den samme ingrediensfamilien er bak svettebestandige solkrem og de fleste sminkepastaer.

De're billig. La's bli ekte. Dette er den viktigste grunnen til at silikoner er overalt! Skjønnhetsselskaper bryr seg mer om bunnlinjen enn å faktisk hjelpe huden din. De'Bruk heller billig, kunstgjørende plast som fyllstoffer enn å formulere med dyrere råvarer som kan ha en kortere holdbarhetstid. Men don't antar dette betyr at bare apotek merker bruker silikoner "'å bli funnet i selv de mest pricy linjene, som er spesielt opprørende.

Grunner til å unngå silikoner

Jeg eliminert silikoner fra min rutine for noen år siden, og huden min har forbedret seg så mye! Her's hvorfor du kanskje ønsker å gjøre det samme:

1. Silikoner feller rusk i porene dine.

Silikoner, som plastfolie, danner en barriere på toppen av huden din. Den barrieren kan låse i fuktighet, ja, men det kan også fange skitt, svette, bakterier, sebum, døde hudceller og annet rusk sammen med det!

2. Silikoner kan forårsake akne og overbelastning.

Langvarig eksponering for olje, død hud og bakterier under den halveklokale forseglingen av silikoner kan føre til økte brudd. Hvis du er akne utsatt, anser jeg silikoner blant de viktigste ingrediensene for å unngå "kanskje den viktigste. Silikoner kan også være en skyldige i under-huden-tresko (a.c. congestion), selv om du ikke'Ikke utvikle fullblåst akne.

3. Silikoner kan gjøre huden din kjedelig og dehydrert.

Silikoner kan også tette porene dine, men manifesterer som tørrhet og sløvhet i stedet for akne. Ikke bare silikoner hindrer ytterligere fuktighet i å komme inn, men de påvirkede materialene kan dehydrere porene og kaste huden din's naturlige reguleringsprosesser utenfor balanse. Resultatet? Din hud blir mindre i stand til å kaste døde lag og hydrere seg selv.

4. Silikoner forstyrrer cellefornyelse.

Vår hud fornyer seg hver 28. dag, hvorved gamle celler sløys av og nye celler gjør seg opp til overflaten. Silikoner hemmer denne prosessen ved å bremse produksjonen av nye celler og holde døde celler fast lenger. Forringet cellefornyelse kan svekke forbedringen av forhold som pigmentering, rødhet, fine linjer og arrdannelse!

5. Silikoner leverer ingenting som er gunstig for huden din.

Når du bruker hudpleieprodukter som er tunge i silikon, har du det'Ikke faktisk hydrerer eller nærer huden din, uansett hva etiketten kan hevde's bare en kortsiktig utjevning. (Og en veldig lat måte å formulere, jeg kan legge til!) Som skjønnhetskonsumenter, fortjener vi høyere kvalitet ingredienser som støtter hudhelsen. Tenk: botaniske produkter som aloe vera, og trygge butters og oljer som shea og jojoba, for startere.

6. Silikoner blokkerer andre ingredienser fra å absorbere.

Hvis du er lagringsprodukter (som de fleste av oss gjør!), Kan silikoner hindre dem i å gjøre jobben sin riktig. La'si at du bruker et silikonbasert micellært vann eller serum. Eventuelle fuktighetsgivende midler eller behandlinger du legger på neste, kan ha en redusert evne til å trenge inn, noe som gjør dem mindre effektive. Heck, jeg mistenker selv at silikoner sannsynligvis hindrer absorpsjonen av noen gunstige ingredienser innenfor samme formel! 

7. Silikoner kan være vanskelig å fjerne.

Den vanligste silikon, dimetikon, er ekstremt tung og etterlater et belegg på huden, med mindre det fjernes forsiktig. Dette er ofte hvorfor folk ser en slik forskjell fra nattlig doble rensing, fordi det's å fjerne silikonene fra huden din, et enkelt pass med en vanlig ansiktsvask, bare er det't nok! Det samme gjelder for silikon hårbalsam selv om du'Jeg har skyllet med vann, de kan etterlate rester som utløser tilbake og hårfjerning akne.

Slik ser du silikoner i skjønnhetsprodukter

Den enkleste måten å identifisere silikoner på produktetiketter er å lete etter ord som slutter i en av disse:

-Cone

-siloksan

-Conol

Det skal hjelpe deg med å identifisere det store flertallet av silikoner i skjønnhetsprodukter. 

Uansett, jeg'Jeg merker en økende trend mot bruk av silikon ingredienser som du kanskje ikke umiddelbart gjenkjenner. (Dette er hva jeg mener om alle de forskjellige identitetene som disse tingene går under!) Du kan også ønske å lete etter disse navnene også:

Polymers

Husk at silikoner kan lure i alle følgende typer produkter:

Hudpleie

Sminke

Hårpleie

Konklusjon

jeg håper du'Jeg er enig i at huden din er bedre uten silikoner. 

Helt ærlig, det plager meg egentlig at så mange skjønnhetsselskaper har til hensikt å hjelpe våre komplekser mens de knytter ut disse billige formuleringene uten naturlige, nærende ingredienser!

Tror jeg det'er det et problem å bruke silikonbaserte kosmetikk til spesielle anledninger? Nei. Men for en dag til dag, jeg'D oppfordrer deg virkelig til å finne sunnere alternativer, spesielt med fuktighetskremer og fundament. 

I de kommende ukene, jeg'Jeg deler noen nye silikonfrie sminke- og hudpleieoppdagelser. Mange av mine favoritter, deg'Jeg er allerede kjent med, siden jeg nevner dem så ofte:

Hva'har du hatt din erfaring med silikoner? Jeg'D elsker å høre tankene dine!

Unngå du silikoner?
Hvilke forskjeller har du lagt merke til med huden din?
Hva er dine favoritt silikonfrie produkter?

Leave A Comment

+ 88 = 98