Vinyasa Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livet

Vinyasa Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livetVinyasa yoga er en dynamisk form for yoga som ikke består av statiske asanas, men består i stedet av en asana som overgår til en annen i en flyt, som en dans. Dette overgangsintervallet er lik lengden på en inhalere eller puste ut. Så i utgangspunktet må man synkronisere puster og beveger seg. Av samme grunn kalles vinyasa yoga også som flytende yoga. Den beste delen om denne form for yoga er dens mangfold og mangel på en bestemt sekvens eller et format. Så kan man faktisk tilpasse det og nyte det under noen trent utøver.

Det finnes forskjellige former for Vinyasa Yoga, de er:

  • Anusara
  • Ashtanga
  • Bikram / Hot Yoga
  • Forrest
  • Jivamukti
  • Moksha / Modo
  • Power Yoga

Denne stilen av yoga ble gjort populær av K. Pattabhi Jois. En standard vinyasa yoga-økt består av 10 surya namaskaras. Sun Salutations er best gjort mot solen under soloppgang eller tidlig morgentid. Det hjelper oss med å suge i solstråler og få vår daglige slag av vitamin D. Denne asanaen når du gjøres regelmessig, fører til forbedret holdning, strekker muskler og hjelper til med å miste uønsket flab. Det hjelper med å lindre angst. Deretter kommer noen stående asanas. Dette følges av tilbakebøyende sekvens og deretter et sett med inverterte asanas. Praksis slutter alltid med savasana.

I ryggen bøyer asanas, er strømmen fra 'phalakasana' eller 'plank' til 'Chaturanga dandasana' eller 'lav plank' til 'oppovervendt hund' til 'nedadvendt hund' asana. Pustestilen praktisert med Vinyasa Yoga er 'Ujjayi'. Denne pusteteknikken er avslappet pust, preget av en resonerende lyd i utøverens hals. Vinyasa og Ujjayi fører til oppvarming av kroppen og dermed gjør personen svette. Dette fører til å skylle ut av giftstoffer fra kroppen. Det er også en annen komponent av Vinyasa Yoga kalt 'Bandha' som involverer sammentrekninger eller muskler som skal synkroniseres med pusten også.

La meg forklare ovenstående asanas i korthet:

1. Plank Pose:

Vinyasa Yoga Asanas and Benefits-Plank Exercise1

Kom inn i push-up stilling. Spre dine fingre bredt fra hverandre. Hold armene rett. Hold ryggraden rett slik at bein, hofter og torso er justert i en rett linje. Trykk på hodet og trykk hælene tilbake. Frigjør asanaen ved å legge knærne i barnet.

Se mer: Sivananda Yoga Asanas

2. Low Plank Pose:

Vinyasa Yoga Asanas and Benefits- low plunk pose

Det ligner plank utgjør bare litt vanskeligere å utføre. Her skal kroppen legges parallelt med gulvet med tærne på matten.

Se mer: Karma Yoga praksis

3. Urdhva Mukha Svanasana:

Vinyasa Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livet

Etter chaturanga, gjør en overgang slik at du ligger på magen. Ta ryggraden inn i forlengelsen og vend oppover. La toppen av føttene og tærne komme i kontakt med gulvet. spre tærne. Plasser hendene og fingrene spredt bredt nær brystet. Du kan også ta med skulderbladene mot hverandre.

Se mer: Slik gjør du Dhyana Yoga

4. Adho Mukha Svanasana:

Vinyasa Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livet

Det betyr å være i en pose som en hund med hode vendt nedover. The Dog Pose forbedrer fleksibiliteten i ryggraden, strekker musklene i ryggen. Igjen, dette Yoga Asana bør ikke utføres hvis du har alvorlig ryggsmerter eller skade.

Legg hendene på gulv skulderbredde fra hverandre. Trykk deretter håndflaten nedover. Still knærne i linje med hendene og føttene dine i tråd med knærne. Hælene på føttene skal svinges litt ut. Hold knærne bak skulderlinjen. Deretter forleng ryggraden din; Pust ut og løft kneet opp.

5. Katt / kuposisjon:

Vinyasa Yoga Asanas and Benefits-cat cow

I katt-ku strekke asana, som sies å forbedre spinal fleksibilitet og styrke, er hvert øyeblikk gjort synkronisert med innånding eller utånding. Ryggraden er buet på en inhalasjon og avrundet på en puste.

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

+ 68 = 70