Topp 9 sunt kosthold som forhindrer tidlig graying av hår

Hår har ofte en tendens til å miste farge etter en viss alder. Men for tidlig graying av hår er en hårssykdom som gjør at du ser gammel ut når du er ung. Våre hårsekkene inneholder et pigment som heter melanin, når kroppen vår slutter å produsere dette pigmentet, blir vårt hår fargeløst og blir hvitt. Kombinasjonen av hvitt og svart hår gjør håret til å bli grå.

Topp 9 sunt kosthold som forhindrer tidlig graying av hår

Den første og den fremste grunnen til at det er en for tidlig hårgryt, er mangelen på riktig ernæring og næring. Hvis ungdom virkelig ønsker å forhindre graying av hår, så begynn å endre dine vaner. Bare sunt kosthold kan virkelig bidra til forebygging.

Matvarer for å forhindre for tidlig graying av hår:

1. Beef Liver:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 1

Oksekjøttlever er en velkjent mat som virkelig kan forhindre for tidlig graying av hår. Biff leveren er veldig høy i sink og kobber. Så begynn å spise biff lever fra mot på avdelinger hvis du lider av grå hår problem. Men bare ta med det i kostholdet ditt hvis du ikke lider av høyt kolesterol eller hjertesykdom.

2. mandel:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 2

Mandler er forbundet med mange helsemessige fordeler. Det er ikke bare rik på vitamin E, men også i sink og proteiner. Å ha mandel og nøtter i ditt daglige kosthold, vil ikke bare redusere hårgraden, men også forbedre huden din.

3. Laksfisk:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 3

Hvis du virkelig vil ha svarte hår og ønsker å stoppe for tidlig graying av hår, så begynn å spise laksfisk med jevne mellomrom. Laks er veldig rik på selen og proteiner. Laks er så høy i omega 3-fettsyrer at det forbedrer hårets hodebunns hud og vekst. Laks er også veldig høy i mineraler og vitamin B-kompleks, som bidrar til å produsere pigmentet som kalles melanin. Så prøv å ta laks i mer enn tre ganger i uken.

4. Solsikkefrø:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 4

Mange mennesker kan ikke være klar over at hvor fruktbare solsikkefrøene er for håret ditt. Solsikkefrø har svært høye mengder av nødvendigheter som vitamin E, sink, jern og vitamin B6. Vitamin B6 er svært viktig, slik at det forhindrer at håret ditt blir grå. Inkluder solsikkefrø i ditt daglige kosthold. Hvis du leter etter rask løsning for å slå håret ditt svart, må du også begynne å bruke solsikkeoljer blandet med mutterpasta. Før olje påføres må du varme opp oljen i et minutt eller to på tilberedningsgassen. La oljen stå i 5-6 timer før du går på vask. Du vil sikkert observere endringen innen en ukes tid.

5. Østers:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 5

Østers inneholder naturlige urter som virkelig kan være veldig sunne for hår og hud. Hvis du ikke får østers direkte, kan du også spise østersolje. Men prøv å konsumere østers minst to ganger i uka.

Se mer:  Enkle oppskrifter for barn

6. Grønne Leafy Grønnsaker:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 6

Folsyre hjelper virkelig å gjøre håret ditt næret og silkeaktig. Men bare hvis du mangler folsyre, så kan håret ditt begynne å se hvitt ut. Grønne bladgrønnsaker som spinat, agurk, kål, selleri og capsicum er svært høye i folikkinnhold. Så konsumere grønne bladgrønnsaker med jevne mellomrom, vil ikke bare forhindre i hårbåren, men også få deg til å se ung ut.

7. Tunfisk:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 7

Tunfiskefisk er veldig kjent for sitt høye proteininnhold og omega 3. Det har vist seg at år siden det hjelper tunfisk i forebygging av hvite hår og fremmer hårvekst. Så start med tunfisk i kosttilskuddene dine.

Se mer:  Mat til bruder

8. Blåbær:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 8

Blåbær inneholder høye essensielle elementer, som bidrar til å forebygge graderende hår. Disse essensielle elementene inkluderer sink, kobber, vitamin B6 og jod. Så begynn å forbruke blåbær fra i dag, hvis du lider av mangel på pigment som kalles melanin.

9. Sopp:

Sunn Diet That Prevent Premature Graying Of Hair 9

Hvis du virkelig ser etter graying av hårbehandling begynner du å konsumere Reishi sopp fra i dag på avdelinger. Reishi er en slags sopp, som er høy i naturlig urteinnhold og finnes i stor mengde i Kina. De naturlige urter som finnes i denne sopp har vist seg å være sunne for hårvekst.

Se mer: God mat for tørr hud

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

+ 6 = 12