Topp 9 sunn mat for god fordøyelse | Stiler på livet

Vi undervurderer ofte et sunt fordøyelsessystem til og med mindre det går galt. På en måte er vi det vi spiser. En magepine eller forstoppelse på grunn av dårlig fordøyelse bestemmer i stor grad om vi er lykkelige og sunne eller kvalme og syk. Så det er bare egnet for at vi ser hva som går inn i munnen vår med sikte på at vi spiser mat som hjelper fordøyelsen. Fordøyelsesprosessen er en intrikat som innebærer å bryte ned matvarer som vi forbruker for å trekke ut næringsstoffer fra dem og utvise det uønskede avfallet. Fordøyelsessystemet kan bli svekket av en rekke faktorer som resulterer i sur refluks, forstoppelse, gass og andre slike plager. Heldigvis er vi velsignet for å ha mange matvarer som hjelper til med å gjenoppbygge et sterkt fordøyelsessystem. Les videre for å få vite mer.

Beste matvarer for god fordøyelse:

1. Yoghurt:

mat for digestion

Vår fordøyelseskanal er befolket med gode bakterier som bryter ned mat og hjelper til med fordøyelsen. I samme yoghurt er rik på probiotika og levende kulturer som legger til befolkningen av gode bakterier i fordøyelseskanaler som hjelper fordøyelsen. Probiotika i yoghurt er kjent for å gi lettelse til de som lider av fordøyelsesproblemer som crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom.

2. Bønner:

Sunn Foods for Good Digestion 2

Fiber er integrert for å holde fordøyelsessystemet oppe og kjører for å lette glatte tarmfunksjoner. Bønner er den perfekte måten å få din daglige dose av fibre på. I motsetning til andre grønnsaker som også er rike på fibrene, er bønner mindre sannsynlig å resultere i flatulens.

3. Fiskolje:

Sunn Foods for Good Digestion 3

Mens vi alle vet om alle fordelene med fiskeolje og omega 3 fettsyrer, oppdager eksperter bare hvor nyttige disse er for fordøyelsen. Forbruk av et stykke eller to fisk hver dag kan ikke ha den nødvendige dosen av fiskeoljer for å fordøye fordøyelsen, men fiskeolje kosttilskudd kan virkelig hjelpe. Ifølge nyere forskning er det mangel på tilstrekkelig forbruksfettoljer som kan være en av årsakene til irritabel tarmsyndrom eller IBS.

4. ingefær:

Topp 9 sunn mat for god fordøyelse | Stiler på livet

Ifølge en publisert studie i European Journal of Gastroenterology og Hepatalogy, hjelper ingefær fordøyelsen ved å øke prosessen gjennom hvilken mat fra magen når tynntarmen. Selv om det ikke kan være hyggelig å gobble opp noen ingefær av seg selv, kan man kanskje nyte litt sunn ingefærte eller ingefær smaksatt candies.

5. Peppermynte:

Topp 9 sunn mat for god fordøyelse | Stiler på livet

Peppermynte er allment kjent for å hjelpe fordøyelsen og gir selv lettelse i tilfeller av IBS. Man kan nyte noen dråper peppermynteolje i te eller til og med ta den i tilleggsform. Forskning har vist at en daglig dose peppermynttilskudd i 4 uker kan gi lettelse i ekstreme tilfeller av IBS ved å berolige tarmene og fremme jevne avføring.

Se mer:  Urter som øker hjernekraften

6. Vann:

Topp 9 sunn mat for god fordøyelse | Stiler på livet

Selv om vannet ikke kan regnes som fast mat, måtte det bare bli inkludert her, ettersom vannet er nummer 1-fordøyelseshjelp. Drikker rikelig med vann på daglig basis kan lette tarmbevegelser, holde kroppen hydrert og holde fordøyelsessystemet i toppform.

7. epler:

Sunn Foods for Good Digestion 7

Kjent for å være rik på vitamin A, vitamin C, mineraler, foliate, kalium og fosfor, epler er en skattekiste av helsemessige fordeler. Epler er kjent for å hjelpe fordøyelsen ved å forhindre forstoppelse. Den pektin som er tilstede i epler, er også svært gunstig for levende kulturer og gode bakterier i tarmkanalen som hjelper fordøyelsen.

Se mer:  Urter som øker energi

8. Bananer:

Banan 2

Bananer har lenge vært et hjem kur for diaré. Kalium og elektrolytter til stede i bananer er kjent for å kompensere for tap av væsker og energi når de passerer konstant avføring. Bananer er også høye på fiber som er integrert for fordøyelsen.

9. Søtpotet:

Topp 9 sunn mat for god fordøyelse | Stiler på livet

Belagt med fibre, komplekse karbohydrater og magnesium, er søte poteter en godsend når det gjelder fordøyelsen.

Se mer: Mat for å øke stamina

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

+ 37 = 43