Topp 8 templer i Bhopal | Stiler på livet

Bhopal er hovedstaden i Madhya Pradesh, som er en indisk stat. Dette stedet er av enorm betydning på grunn av næringene som ligger i dette området. Denne byen betraktes som byen innsjøer for de mange pittoreske innsjøene, både naturlige og kunstige. Bhopal er også en av de grønneste byene på kartet over India. Å være den 14. største byen i landet, har Bhopal også en rekke vakre templer, og byen er veldig dedikert til å spre Indias religiøse aspekter. Følgende liste vil utdanne deg om de beste templene som man kan finne i Bhopal.

1. Laxmi Narayan Temple:

templer in bhopal

Laxmi Narayan-tempelet i Bhopal er et av de mest populære templene i landet, og besøkes av et stort antall mennesker hvert år. Den fantastiske utsikten rundt templet tiltrekker seg tilbedere fra hele landet. Tempelet ligger på toppen av en ås og er det fineste stykket av moderne indisk tempelarkitektur.

2. Gufa Mandir:

Gufa Mandir

Dette tempelet ble opprettet av Sant Narayan Dasji Mahara. Tempelet ble opprinnelig etablert inne i en steinhule, og av denne grunn kalles dette tilbedelsesstedet dedikert til Lord Shiva Gufa Mandir eller Temple. I komplekset er det et annet tempel dedikert til Lord Hanuman, noe som er en av årsakene til alt oppstyret om Gufa Mandir. Hanuman Mandir regnes som den viktigste kilden til dette tempelets appell.

3. Manua Bhan Ki Teri:

Manua Bhan Ki Teri

Manua Bhan Ki Teri ligger på toppen av en ås, en av de mest besøkte pilgrimages i landet. Templet er hovedsakelig kjent for sin arkitektur og rik historisk betydning. På hver Kartik Purnima holdes det en stor messe i denne regionen som videre deltar av mange mennesker.

4. Khatla Pura Temple:

Khatla Pura Temple

Dette er et av de eldste templene i landet dedikert til Lord Rama. Den ble bygget på 1800-tallet, over 150 år siden. Templet viser også idoler av gudinne Sita, Lord Laxman, etc. Do-Gyaras-festivalen holdes i dette tempelet som er fokuspunktet for Khalapura-attraksjonen.

Se mer: Hampi templer

5. Shri Madhya Swami Malai Temple:

Shri Madhya Swami Malai Temple

På slutten av 19-tallet ble et tempel dedikert til Sri Kanchi etablert. I dette tempelet er Lord Kathikeye tilbedt. Templet blir over tusen hengivne tilbedere hver dag.

6. Bhojpur tempel:

Bhojpur Temple

Når det gjelder de beste religiøse stedene i Bhopal, kan man ikke bare glemme Bhojpur-tempelet. Dette er en av de mest historisk signifikante templene til Bhopal og India også. Templet er laget av bergarter og lingam i dette tempelet er mer enn 15feet. Bhojpur-tempelet er også et populært rasteplass. På hver Maha Shivratrti er en stor messe organisert av tempelutvalget og lokalbefolkningen.

Se mer: Berømte tempelet i Gurgaon

7. Shri Digambar Jain Temple:

Shri Digambar Jain Temple

Dette tempelet ligger i et sted som heter Dahod i Bhopal og er en av de vakreste templene i Madhya Pradesh.

8. Sai Baba Temple:

Sai Baba Temple

Sai Baba-tempelet i Bhopal er et av de mest fredelige religiøse stedene i byen. Folk over hele India beundrer dette tempelet på grunn av det rolige miljøet. Det omliggende miljøet er så rolig, at man bokstavelig talt kan meditere i templet.

Se mer: Templer rundt Coimbatore

Leave A Comment

54 + = 60