Topp 7 Solstemper i India | Stiler på livet

India er fylt med sol templer eller sol templer. Ifølge gammel litteratur og skrifter refererer hinduer til solen som lagerhuset med ubegrenset energi. I vårt land er solguden omtalt som Aditya eller Surya. Soltempler er i utgangspunktet bygninger og strukturer som brukes til åndelig og religiøs aktivitet angående solguden. Overtredelser som er beregnet til solen, er også praktisert i disse bygningene. Bortsett fra India ligger også soltemaer i Japan, Kina, Egypt, Peru, etc. I India er det også mange ruiner av slike templer. Noen av dem ble utgravet senere og nye templer ble bygget på disse stedene. Denne artikkelen vil lede deg gjennom de beste soltemplene i India.

1. Bhramanya Dev-tempelet i Unao:

De Bhramanya Dev Temple at Unao

Dette tempelet ligger på et sted som heter Unao i Madhya Pradesh. Det blir besøk danner hengivne tilbedere rundt i India, og de omkringliggende områdene fungerer også som et kjent turistmål. Dette godt besøkte templet er kjent for de utvinningene folk fikk fra henne. Noen fikk seg selv lettet fra blindhet, hudsykdommer osv.

2. Sun Temple At Surya Prahar:

sol temples in india

Dette Sun-tempelet ligger i Surya Prahar i Assam. Tempelet ligger på bakken og er et populært religiøst sted for lokalbefolkningen. Hovedattraksjonen til dette tempelet er den sirkulære tablett laget av stein som viser et antall bilder av solguden. Ifølge gammel sanskritlitteratur er det faktisk 12 forskjellige Adityas eller Solgudene.

3. Suryanar-tempelet i nærheten av Kumbakonam:

Suryanar Temple near Kumbakonam

Suryanaar-tempelet ligger i nærheten av Kumbakonam i Tamilnadu. Dette populære tempelet manifesterer den fantastiske Surya-guden. Tempelet utdanner besøkende om de forskjellige himmellegemer i universet. Templet ble konstruert i Dravidian stil og er en av de vakreste og velbygde tilbedelsessteder i India.

4. Suryanarayana Swamy Temple i Arasavalli:

Suryanarayana Swamy Temple in Arasavalli

Dette Sun-tempelet ligger i Arasavilli i Andhra Pradesh, og solguden i dette tempelet er en velholdt stat. Tempelet ble bygget i det 7. århundre av en Kalinga-konge. Inne i templet er det et bilde på en høy svart granittholdig lotusknopp som er det faktiske bildet av tilbedelse for solgudsdyrkere.

5. Dakshinaarka-tempelet i Gaya:

De Dakshinaarka Temple at Gaya

I Gaya, Bihar er det et berømt Sun tempel som er kjent under navnet The Dakshinaarka tempel. I dette tempelet legger tilbedere sine tilbud til sine forfedre ved Dakshina Maanas-tanken som ligger foran tempelet. I dette tempelet finner du mange gamle bilder av solguden som du ikke finner noe annet sted. Templet er også av høy historisk betydning som den ble bygget i det 13. århundre under oppsyn av en konge som var en hengiven tilbedelse av solguden. Dette tempelet er også en av de eldste og mest besøkte religiøse steder i Bihar.

Se mer:  Sikh templer i India

6. Konark Sun Temple:

konark Sun Temple

The Sun Temple ligger i Konark, Orissa, kjent som Konark Sun Temple. Dette tempelet ble bygget i det 13. århundre. Folk kommer til å besøke dette tempelet fra hele verden for å observere den fantastiske arkitekturen til Konark Sun Temple. Den svarte pagoden skildrer formen av solens vogn drevet av 7 hester.

Se mer:  Berømte Lord Shiva templer i India

7. Sun Temple At Modhera:

Sol Temple at Modhera

Dette soltempelet er satiated i Modhera, Gujrat og ble bygd i 1026. Templet ble utformet på en slik måte at solens stråler ville komme inn i templet på riktig måte og direkte falle på bildet av Surya.

Se mer: Liste over Iskcon templer i India

Leave A Comment

− 2 = 1