Topp 35 fordeler med Multani Mitti (Fullers Eath) | Stiler på livet

Multani mitti eller fullers jorden er et leire materiale som er veldig populært som hudpleie ingrediens. Den vestlige verden identifiserer den som Fullers jord. Det antas at navnet kom fra et område som heter Multan. Multan er et område i Pakistan i det indiske subkontinentet. "Mitti" innebærer "mudder" og Multani Mitti betyr "mudder fra Multan". Multani mitti brukes i mange skjønnhetsprodukter og selges over hele verden. Denne leire er mye brukt som hudpleie ingrediens på grunn av sin utmerkede rensing, herding og astringent egenskaper. Den er rik på magnesiumklorid som bidrar til å kurere og redusere akne. Det har også en utmerket evne til å suge opp urenheter og fargebaserende forbindelser i oljer, fett og fett. De kommer i veldig fin størrelse og finnes i forskjellige farger som brun, hvit, oliven, grønn eller blå. Den har flott overflateareal med gode bindings- og tetningsegenskaper.

Forskjellige varianter av multani mitti eller fullers jorden har forskjellig sammensetning og kan være nyttige i ulike formål, men de kan brukes som substitusjon av hverandre i alle applikasjoner. Vi kan bruke sin sammensetning for skjønnhetsapplikasjon. De fleste naturlige og hjemmelagde ansiktspakker har multani mitti som hovedbestanddel. De kan påføres ansikt for å ha en oljefri, glatt og glødende hud. Det kan også brukes som hårmaske for å forbedre hårtilstanden. Multani mitti er trygt å bruke og har ingen bivirkninger. Så la oss ta en titt på skjønnhet og helsemessige fordeler av multani mitti.

fordeler of Multani Mitti

Multani mitti, også kalt Fullers-jorda, er en slamfibre som er utbredt for sin smelteegenskap mot hudbetennelse og ufullkommenhet. Det er ekstremt rik på magnesiumklorid som reduserer hudbetennelse. I utgangspunktet benyttet som en svamp som en del av ullindustrien er denne fiksjonen for øyeblikket ekstraordinært brukt som en del av mange sunne hudartikler. Du kan bruke den som kjemisk, toner og spesielt som multani mitti ansiktspakker, som er ekstremt godt kjent. Det er svette trygt og kan også brukes til å forbedre håret ditt.

Beste fordeler med Multani Mitti (Fullers Earth):

Vi skal presentere deg med de praktfulle helsemessige fordelene ved multani mitti eller fullers jorden, Bruk den jevnlig til å oppnå den største fordelen. som er skrevet i denne artikkelen med rikelig med forskning fra ayurvedisk litteratur.

Multani Mitti er skjønnhetsfordeler:

Multani mitti er en gave av naturen for hudpleie. De forskjellige egenskapene til multani mitti er svært nyttige for ulike hudforhold. De er tilgjengelige på markeder som ferdigpakke og også i pulverform. Det viktigste er at du enkelt kan lage forskjellige pakker hjemme. Etter å ha påført det på huden tørker det sakte, blir det vanskelig og absorberer de døde celler som er tilstede på hudoverflaten. Det trekker også oljen fra huden og gjør den oljefri og fuktig. Næringsstoffet i multani mitti hydrerer huden. Den inneholder sunne næringsstoffer som, når de blandes med forskjellige ingredienser, kan bidra til å behandle mange hudproblemer. Det hjelper huden på flere måter som å forbedre hudfarge, rensende hud, redusere porestørrelser, falme fregner, fjerne hudormer og whiteheads, redusere akne og blemmer, beroligende solbrenthet og gjør huden din glødende..

1. Reduser svetting av halsen:

Nakke

Multani mitti er et utmerket rensemiddel og har svært absorberende egenskaper. Rengjøringsegenskapen trekker ut smuss fra huden og bidrar til å fjerne mørket på nakken.

 • Du kan lage en enkel pakke med multani mitti og rosenvann for å kvitte seg med svarthet.
 • Bare bland litt sandeltrepulver og rosenvann med multani mitti for å lage en myk pasta og bruk dette på nakken din.
 • Bruk denne pakken en gang i hver uke, og du vil sikkert bli kvitt svarte.

2. Reduser mørke patcher:

Redusere dark patches

Den er rik på mineraler og bidrar til å redusere de mørke flekkene fra huden og gir huden et naturlig, feilfritt utseende. For å redusere mørke flekker kan du lage en hjemmelaget ansiktspakke med multani mitti, ostemasse og myntepulver eller permisjon.

 • Ta multani mitti og ostemasse i samme mengde, bland dem og la det stå i tretti minutter.
 • Deretter tar du samme mengde myntpulver eller mintormepasta og bland dem godt.
 • Påfør denne pakken på de mørke flekkene og la den stå i 20 til 30 minutter og vask området med varmt vann.
 • Hvis du bruker denne pakken regelmessig, vil intensiteten av mørke flekker definitivt komme ned.

3. For å behandle kviser:

Hvordan to Avoid Pimples

De fleste ungdommene lider av kviser og deres arr er forbannelse for dem. Multani Mitti er en løsning på deres problem. Det reduserer kviser og reduserer også utseendet til dem igjen. Multani mitti har en god absorberende egenskap. Det bidrar til å rengjøre oljen fra huden og reduserer mulighetene for kviser. Multani mitti inneholder magnesiumklorid som bidrar til å redusere kviser og blemmer.

 • For å behandle kviser er det mange pakker som bruker multani mitti.
 • Ta en hel teskje av bladbladspasta, to teskje multani mitti, en klype kamfer og rosenvann for å blande dem til en jevn pasta.
 • Grind fire kryddder i fint pulver og legg det inn i blandingen.
 • Påfør denne limen over kviser og vask den av etter 20 minutter med normalt klart vann.

Denne ansiktspakken er den enkleste og svært nyttige rettsmidler for å håndtere kviser og deres arr. Det er mange andre ansiktspakker for å behandle kviser. Alt du trenger å gjøre er å lage en myk pasta ved hjelp av multani mitti, kamfer; malt krydderpulver, neem pasta og rosevann. Bruk den ukentlig, og du vil se de stygge merkene av fra huden din innen en måned.

4. Fjerner Tan:

Tan

 • Multani mitti bidrar også til å redusere solbrenthet og solbrann.
 • Lag en glatt pasta med 2-3 ss multani mitti, 1 1/2 ss kokosnøtt vann og 1/4 ss sukker.
 • Påfør den på ansikt og nakke og la den stå på i ca 20 minutter.
 • Når det tørker, rengjør det med varmt vann. Denne pakken vil hjelpe deg med å bli kvitt solbrun.
 • Eller du kan til og med lage en enkel og rask pakke med litt essensiell olje og multani mitti og kan bruke den på ansiktet ditt.
 • Dette vil redusere intensiteten av brunfarge og vil også gi myk hud på kort tid.

5. å behandle sagging hud:

sagging skin

Hvis du har sagge hud og de linjene og rynkene plager deg som et mareritt, så er multani mitti igjen til din tjeneste! Sugende hud er et vanlig fenomen blant alle eldre mennesker. Men nå en dag på grunn av arbeidstrykk og stress, lider unge mennesker også av disse linjene og rynkene. Multani Mitti gir eksepsjonell billig hjemmehjelp for å behandle denne situasjonen. Det er virkelig en god hudpleie ingrediens som hjelper deg å tone huden.

 • Ta en tabell skje med multani mitti og bland den med like mye ostemasse.
 • Man kan bruke vann i stedet for ostemasse. Legg nå et slått egg i det og bland dem godt.
 • Påfør multani mitti-pakken over ansiktet ditt. Etter å ha brukt denne ansiktspakken, gjør ingen ansiktsmuskelbevegelse.
 • La det stå i ca 20 minutter og vask det med vanlig vann.
 • Du vil øyeblikkelig føle huden stramming.

6. Fjerner Dead Skin:

død skin

Årsaken til at multani mitti er så kjent fordi den fjerner de døde cellene fra huden. Det tar ut alle døde skinn fra ansiktet vårt og gir plass til porene å puste. Påføring av en multani mitti som en ansiktspakke renser huden og gjør den fri fra olje, smuss og døde hudceller. Du kan bruke multani mitti som en skrubbe for å fjerne de døde hudceller.

 • Bland multani mitti, honning og slipt mandler eller cashew og bruk denne blandingen som en skrubber på ansiktet ditt.
 • Denne multani mitti scrubber fjerner de døde hudcellene og vil også bidra til å fjerne hvite hoder og svarte hoder helt!!

7. Behandling for hudpigmentering:

Hud pigmentation

Multani mitti brukes til å bli kvitt pigmentering da de har en beroligende effekt på huden. Klargjør en ansiktspakke hjemme og bruk den, og du får en jevn hudfarge innen få dager.

Metode 1

 • Ta en halv kopp multani mitti og tilsett en tilsvarende mengde papaya fruktmasse og en kvart te skje med vitamin E-pulver.
 • Bland dem godt og lim på ansiktet ditt, la det stå i 15 til 20 minutter og vask ansiktet ditt med varmt vann.

Metode 2

 • Du kan lage en annen type ansiktspakke ved å bruke 2-3 ss multani midd og 2 ss potetpasta.
 • Bland disse 2 ingrediensene godt og bruk det på ansiktet og la det stå på i 20 minutter og vask det av med kaldt vann.
 • En vanlig bruk av noen av disse to ansiktspakken vil lette hudpigmenteringen.

8. Fjerner arr på huden:

ansikt scar

Multani Mitti er kjent for sin oljeuttak. På grunn av dette er det lagt til i alle ansiktspakker. Det virker underverk for akne utsatt hud og bidrar også til å fjerne arr og blemishes.

 • Forbered en ansiktspakke ved å ta multani mitti, olivenolje og gulrotmasse i like store mengder.
 • Påfør denne pakken på arrene og vask etter 15 minutter.
 • Arrene vil gradvis falme bort når de brukes jevnlig.
 • For å redusere blemmer kan du bruke en annen pakke med multani mitti med sandeltrepulver, gurkemeie og tomatjuice.
 • Påfør dette på arr og la det stå i 10-15 minutter og rengjør det deretter.

Dette vil redusere arrene og vil også fungere som en rensemiddel som vil lysere ansiktet ditt umiddelbart. Men du bør huske at det ikke kan redusere flekkene over natten. Så må du påføre masken for en stund og ha en flammefri og glødende hud.

9. beroligende effekter:

glødende skin 4

Multani mitti helbreder hudirritasjoner og gir en beroligende effekt på huden. Den har et antiseptisk middel og helbredende egenskaper som reduserer betennelse og rødhet. Om sommeren har de fleste av oss noen allergisk reaksjon på grunn av sollys, noe som forårsaker rødhet og utslett. Multani mitti virker som rart for å berolige denne typen forhold. All rødhet og utslett vil bli redusert når du bruker en ansiktsmaske laget av bare multani mitti og rosenvann. Påfør denne pakken på ansiktet, og du vil få lindring fra irritasjon og rødhet.

Se mer: Capsicum helsemessige fordeler

10. Hudglød:

Smil Glowing skin

Multani mitti er svært effektiv for å gjøre huden lysere og forbedre hudens tekstur. Ved å bruke ansiktspakker som består av multani mitti, kan huden din bli frisk og strålende enn før. Det er godt i stand til å fjerne all smuss og urenheter fra huden slik at hudens porer ikke tettes lenger.

 • For glødende hud kan du lage et ansiktspakke med 2-3 ss multani mitti, 1 ss ostemasse, 1 ss agurk, 2-3 ss bengal grammel og melk etter behov.
 • Bland dem godt og bruk det over ansiktet og nakken.
 • Etter 20 minutter vaskes det av med kaldt vann.

11. Å behandle fet hud:

fet hud

Multani mitti er naturlig absorberende av olje og pleide å ta vare på fet hud. Det absorberer overflødig olje fra huden og reduserer sjansene for kviser. For personer med fet hud multani mitti er en løsning for å håndtere mange hudproblemer.

 • Forbered en ansiktspakke med 2-3 ss multani mitti, 1 ss tomatsaft, ½ ss limesaft og 1 ss honning.
 • Påfør denne pakningen over ansiktet og la den stå i 20 minutter og vask den av med varmt vann for å kvitte seg med overdreven olje.

12. Ansiktsvask:

ansiktsvask

Organikk er den beste typen når det gjelder ansiktsrensere eller rengjøring, spesielt etter en lang hard dag. Multani mitti er vanligvis størknet til en myk bergformasjon, men mange ganger får du pre-pakket finjordet multani, akkurat det du trenger for en frisk ansiktsvask.

 • Når du legger litt kalk og vann til håndflaten, blander du en halv te skje av multani før du går på pensjon for natten.
 • Masser det godt i ansiktet, vask av for et rent, glødende ansikt.

13. Blemish Control:

hvordan to get rid of blemishes1

Fuller jord har store kjøleeffekter på huden din, en av de viktigste årsakene til at du kan bruke dette til å behandle små utslett, akne og blemmer som sådan. Ofte går kroppen gjennom hormonelle endringer under toppen av tenningsdekselet rundt når akne begynner å vises. Multani mitti på denne tiden hjelper akne i tørking og døende. Når det gjelder voksen akne, kan en del av kroppsvarmen fanget i deg bli skylden for det, en annen grunn til at kjølesensoren til multani mitti kan være nyttig for deg.

14. Kroppspleie:

gjøre body fit 1

Bortsett fra ansiktet går også kroppen gjennom samme prosess av soling og varmeutslett. Multani mitti kan derfor være en plage for de strenge kroppens tan linjer også. Gjøre en pasta i en enorm bolle, søk på de aktuelle områdene og la pakken gjøre sin magi. Vanligvis kan en tidligere badprovning i helgene være en passende ide for dette.

15. Skrubber:

skrubbing

Multani mitti, som diskutert før, er en sterk tan remover sammen med hud lightening og lysende egenskaper. Neste kommer huden jevnere enda et sluttresultat ved bruk av multani mitti. Nå er alle disse egenskapene tilgjengelige i en kommersiell skrubbe, men hvis du vil ha en 'sans' kjemisk skrubber, kan du bare erstatte skrubbe med litt multani og sitronpakk. Hold det grovt med litt salt og shoo blackheads unna.

16. Behandling av hodebunn:

hodebunn-behandling

Mens vi snakker om hår og slikt, la oss ta en snakk i hodebunnsregionen hvor vi igjen snakker om fordelene med fyldigere jord og hvordan det hjelper din hodebunn til å opprettholde den perfekte pH-balansen slik at flass og over tørking av hodebunnen holdes i sjakk. Vanligvis oppvarming av hodebunnen og slik kan være en primær grunn til dine dårlige hårdager som du kan behandle med en essensiell oljepakke med multani mitti.

17. Homely Ailment To Nitty-Gritties:

Liten Burns

Multani mitti er mer enn bare en enkel skjønnhetskontroll. Med multani mitti kan du nå behandle liten tid hjemme plager som riper, åpne blærer, insekt sår og slikt. Kjølefølelsen vil umiddelbart virke på brennningen og betydelig tone ned rødhet og hevelse i området.

18. Ansiktspakker:

multani-mitti-Ansiktsmasker

Noen av de essensielle multani mitti-ansiktspakker er anskaffet under for å hjelpe deg videre i dine skjønnhetsproblemer.

19. Sandalwood og Fuller's Earth:

sandeltre

Sandeltre er en husholdnings skjønnhetsbehandling, catering til huden og relaterte problemer. I likhet med multani mitti kan du henge det i fint pulverform eller bare lage en pasta ut av skogen. Kjølefølelsen er også tilstede i sandeltre og blander den godt med fullere jord og litt av rosenvannet, du kan behandle dine hudflekker og akne med denne pakken. Dette er et godt middel for fet hud siden både fullere jord og sandeltre sukker opp overflødig olje og rydder ansiktet av smuss urenheter.

Se mer: Oregano Olje Fordeler

20. Honey and Fuller's Earth:

Honning

Honning kan brukes til sensitiv hud, en god sykdom for å fjerne tan og kjedelighet fra huden din. Vanligvis er honning på grunn av sin klissete karakteristikk opprykk av smuss og urenheter fra de tilstoppede porene mens multani mitti renser og fjerner de døde dødelige hudcellene. Honningen er myk og glatt, er en perfekt kamp for den følsomme huden, og multani mitti blandet med det kan gi deg den langvarige lysstyrken du alltid ønsket.

21. Melk, Olivenolje Og Fuller Jord:

Oliven oil for nails

Melk er for fuktighet, mens olivenoljen etterfyller og gjenoppliver den døde huden. Multani mitti sørger for at overflødig olje ikke holder seg fast i huden og gjør den blek og kjedelig, og at pakken for den tørre huden er her og presenteres.

22. Fordeler med Multani Mitti for hudpleie:

Årsaken til populariteten til multani mitti-fordelene er så raved om i lys av det faktum at den utdriver de døde cellene fra huden og gir plass til det å slappe av. Multani mitti kan lindre symptomene på hudirritasjon forårsaket av ulike årsaker som allergier eller miljøfaktorer. Det fremmer en avkjølende effekt på huden. Multani mitti har mange anti septiske egenskaper som hjelper til med å lindre irritasjon forårsaket av mindre kutt eller sår. Det gir en beroligende effekt på huden.

23. Reduser kroppssmerter:

Multani mitti brukes til redusert smerte i enkelte deler av kroppen. Vi kan oppleve de dårlige effektene av smerte i ulike deler av kroppen vår, og det kan være en plage i magen eller benet eller til og med en grunnleggende hjerne smerte. Fordeler med multani mitti finnes i avtagende plage i mange deler av kroppen. Bare bruk et par multani mitti lim over den grusomme kroppsdelen, og din plage forsvinner raskt.-

24. Behandle surhet:

Multani mitti kan brukes til å behandle milde til moderate episoder av surhet. Multani mitti hvis det brukes på føttene bidrar til å redusere pitta dosha som er ansvarlig for surhet og fremmer helbredelse.

25. Fordeler med Multani Mitti for hudproblemer:

Multani Mitti foregår som et fantastisk brønnspring av herding av hudfølsomhet. Fuller's Earth helbreder ikke bare hudens følsomhet, det er dessuten en ekstraordinær løsning for ulike typer hudproblemer. Bland litt av Multani Mitti med rosevann og noen kamfer, og du er klar! Konsekvent bruke dette på den skadede sonen, og innen kort tid vil sykdommen forsvinne.

26. hjelper til lepper:

Regelmessig bruk av multani mitti på lepper kan gi deg de mest forførende leppene. Det øker blodsirkulasjonen i leppene og gjør dem mer rødlige og myke.

27. Fjerne mørke flekker:

Multani Mitti finner også bruken av å fjerne mørke flekker og rengjøring av klær. Det er også en aktiv eller inaktiv ingrediens i noen vaskemidler som brukes i vasken.

28. Enorme:

Uvanlige helsemessige fordeler ved multani mitti finnes i behandlingen av solbrannskader. Hvis du lider av solbrenthet enn å bruke multani mitti på det berørte området, kan det i stor grad redusere irritasjonen forårsaket av solbrenthet.

29. Spise Multani Mitti:

Helsefordelene ved å spise multani mitti er fortsatt et mysterium. Siden det er en form for en leire, er det derfor anbefalt å bruke til bare for aktuell bruk. Men noen kvinner har uvanlige trang til multani mitti. Helsefordelene ved å spise multani mitti for slike kvinner er ennå ikke undersøkt.

30. Urtebruk:

Multani mitti brukes som urtebad for en glødende myk hud. Skuespillerinne bruker dette i badet i stedet for vitenskapelige produkter for den mykere huden

31. Avlast fra kramper:

Komprimeringer laget av multani mitti kan brukes til å lindre symptomer på abdominal menstruasjonssmerter eller smerte forårsaket på grunn av forstøvninger i muskler.

32. blodsirkulasjon:

Multani mitti er kjent for å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Hvis huden din er inflammet i et bestemt område på grunn av mangel på blodsirkulasjon enn bruken av multani mitti på dette området, kan det bidra til økt sirkulasjon og dermed redusere betennelse. Ved å bruke multani mitti-pasta på hvilken som helst del av kroppen bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen.

33. Varme og kalde kompressorer:

Du kan bruke den som både varme og kalde kompressorer for å behandle problemer med muskelsmerter, menstruasjonskramper, insektbitt, brannskader og solbrenthet. For en varm komprimering, bland multani mitti med lunkent vann og påfør. På samme måte for en kald kompress, bland multani mitti med kaldt vann og bruk.

34. Varmeavlastning:

Multani mitti er vant til å få lindring fra varme. Klargjør en pasta ved å bruke multani mitti og vann og bruk det på hele kroppen. Den beroligende effekten vil lindre effekten av varm temperatur og solbrenthet. Ikke bruk det på brystområdet da kjøleegenskapen kan forårsake åndedrettsproblemer. Multani mitti hjelper til med å trekke ut den ekstra varmen fra kroppen. Overdreven varme i kroppen skyldes hovedsakelig pitaproblemer. Multani Mitti hjelper til med å lindre problemene og hjelper til med å generere termoregulering i kroppen. Multani mitti skal påføres foten, og den trekker all den overdrevne kroppsvarmen fra fordelene som viser seg å være en bemerkelsesverdig fordel ved multani mitti.

35. Behandle hårproblemer:

Ved siden av huden multani mitti er også veldig hjelpsomme til å behandle forskjellige slags hårproblemer som flass, splitte ender, fet hodebunn osv. For å bli kvitt fet hodebunn, bløt multani mitti i vann for et par timer og bruk det på hår og hodebunn. For å behandle splitte ender, masser håret ditt med olivenolje og pakk en klut rundt hodet og la det stå i ca to timer. Vask håret med en blanding av multani mitti og vann. Bruk deretter mild baby shampoo for å fjerne resterende multani mitti fra håret. Dette vil redusere delte ender. For å bli kvitt flass, bland appelsinskall pulver, multani mitti og vann. Påfør dette på hodebunnen og vask håret med mild sjampo. Dette vil redusere flass effektivt. Multani mitti er overdreven brukt til behandling av skallethet og håravfall. Det er et av de beste naturlige balsamene, og når det brukes på hår, kan det regelmessig forhindre skade på hår og redusere hårtap

Kostnaden for Multani Mitti pulver eller ansiktspakke er moderat og kan oppdages online eller i nærmeste nabolagsbutikker. Kostnaden for ansiktspakken er ca $ 10 per kg.

Se mer: Røde Kirsebær Helsefordeler

Bildekilde: Lukkermateriell, 1, 2, 5, 6, 7, 8, 13, 14, 20, 21.

Leave A Comment

− 3 = 2