Topp 15 Rajasthan turist steder å besøke | Stiler på livet

Rajasthan er ikke bare den største staten i India, men sannsynligvis en av de mest historisk og kulturelt relevante. Her får du den gylne muligheten til å se noen av de mest fantastiske palassene, monumentene, bygningene og templene. Det har tiltrukket turister fra hele verden og fortsetter å være en av Indias mest populære destinasjoner i alle tider. Hvis du planlegger en ferie helst snart, vil vi definitivt foreslå at du vurderer Rajasthan. Dette vakre landet med rik arv, kultur, lys og festivaler vil virkelig gjøre turen minneverdig og vakker.

Vakre og berømte Rajasthan turiststeder med bilder:

1. Jaipur:

Rajasthan tourist places

Jaipur, også kjent som Pink City, er hovedstaden i Rajasthan, og har ofte blitt kalt som Paris i India. Dette er et stort reisemål for staten og er full av internasjonale besøkende hele året. Det har mange attraksjoner og turiststeder du kan besøke, med utgangspunkt i Jantar Mahal, Jal Mahal, Amber Fort, Hawa Mahal og Albert Hall Museum. Jaipur er kjent for sine berømte festivaler som litteraturfestivalen og kitefestivalen. Virkelig dette stedet er et rart, og du må definitivt komme hit øyeblikket du går inn i Rajasthan.

2. Udaipur:

udaipur_rajasthan-turist-stedene

Udaipur av Rajasthan er en veldig romantisk og fancy by, hovedsakelig på grunn av sine parker, hager og palasser. Det har et stort antall steder å besøke, og maten er her organisk, velsmakende og billig. Hvis du vil oppdage historien til Rajasthan, må du komme til Udaipur. De flotte funksjonene vil svike deg. De naturskjønne innsjøene og de kongelige palassene vil sikkert feste øynene dine. Noen av stedene vi vil anbefale deg å besøke er Saheliyon-Ki-Bari, City Palace Complex, Bagore Ki Haweli, Lake Pichola og Ambrai Ghat.

3. Jaisalmer:

Topp 15 Rajasthan turist steder å besøke | Stiler på livet

Hvis du tenker på å gå på en romantisk ferie i år, vil vi definitivt foreslå deg å reise og utforske skjønnheten i Jaisalmer. Dette stedet er så romantisk og nydelig. Det er et flott sted å besøke i vintermånedene, da været er ganske surt og behagelig i løpet av denne tiden av året. Templene, monumentene, ørkenen og kamel safariene vil inspirere stor romantikk mellom deg og gjøre turen din akkurat som et eventyr. Virkelig hvis du ikke har sett Jaisalmer, har du gått glipp av noe veldig vakkert og spesielt.

4. Abu-fjellet:

mount-abu_rajasthan-turist-stedene

Rajasthan er ikke bare full av innsjøer og palasser av Royal Rajas, men også av flere vakre bakker, og vi må snakke om Abu-fjellet. Denne er en populær bakke stasjon som ligger i fjellkjeden Aravalli. Det tilbyr panoramautsikt og naturskjønne steder hvor du virkelig kan nyte deg selv med familie og venner. De som ser etter fred og ensomhet, bør definitivt komme til den alltid vakre Abu-fjellet. Ikke bare vil du slappe av, men vil også ha muligheten til å besøke prestisjetunge steder som Achalgarh Fort og Guru Shikar Peak.

5. Ranthambore nasjonalpark:

Ranthambore-nasjonal-park_rajasthan-turist-stedene

For å utforske Wildlife of Rajasthan, kom til Ranthambore National Park. Dette stedet er helt fantastisk. Dette landet er hjemmet til tigre, hyener, leoparder, jungelkatter, slothbjørner, hanuman languors etc. Denne parken har vært historisk signifikant siden det 10. århundre og representerer kulturen, rikdom og dyrelivet i Rajasthan. Ut av alle nasjonalparker og reserver er denne den viktigste. Så når du kommer hit, sørg for at du besøker Ranthambore National Park en gang.

Se mer:  Gujarat turiststeder

6. Jodhpur:

jodhpur_rajasthan-turist-stedene

Jodhpur er den nest største byen i hele Rajasthan. Dette er et flott sted å besøke, da det gir deg den gylne muligheten til å besøke noen virkelig vakre steder og palasser. Ut av alle stedene, vil vi anbefale deg å besøke Umaid Bhawan Palace, Balsamand Lake og Mandore Garden. Byen har ofte blitt beskrevet som Blue City og stedene er virkelig pittoreske og attraktive. Når du kommer til Rajasthan, gjør et notat om dette stedet og sørg for at du blir der for en dag eller to. Turen din skal være verdt det.

7. Bikaner:

bikaner_rajasthan-turist-stedene

Bikaner er også kjent som Camel City og ligger på kanten av den berømte Thar-ørkenen som ligger i Rajasthan. Denne byen er vakker og har over hundrevis av internasjonale turister hvert år. Her finner du et bredt utvalg av palasser og forter, og de du bør besøke, er Lalgarh Palace, Sand Dunes, Camel Safari, Camel Breeding Farm og Research Center. Husk også å prøve deilig Rajasthani Thali av Bikaner. Selv om det er rent vegetarisk, er hvert stykke full av smak som vil tilfredsstille deg helt.

Se mer:  Arunachal Pradesh turiststeder

8. Basarer av Rajasthan:

basarer-of-rajasthan_rajasthan-turist-steder

Rajasthan er kjent for sin håndverk og keramikk. Når du kommer til steder som Bikaner og Jaisalmer, bør du definitivt besøke de lokale basarene her. Du vil bli hyggelig overrasket med å se keramikk, fargerike håndverk, dukker, marmorstatuer og marmorvare. Alle er så vakre og unike. Og det beste er at de fleste av dem er håndlaget. Når du kommer hit, sørg for at du tar noen av disse flotte håndverkene selv.

9. Monsoon Palace:

monsun-palace_rajasthan-turist-stedene

Monsoon Palace ligger på en høyde og er det beste stedet å besøke i løpet av monsun sesongen. Det tilhørte den kongelige familien Mewar til regjeringen tok det i hendene. Selv om dette stedet ikke er veldig godt vedlikeholdt, er den gode delen at den har blitt restaurert, og du kan fortsatt gå og besøke dette stedet når du liker.

Se mer:  Steder å besøke i nærheten av Ahmedabad

10. Udaipur Ropeway:

Udaipur-ropeway_rajasthan-turist-stedene

Hvis du er en eventyr elsker, bør du definitivt komme til Udaipur Ropeway. Billetter er tilgjengelig på rupees 72 for indiske voksne og om rupees 300 for utenlandske voksne. Billetter til barn er også tilgjengelige, alt avhengig av høyde og nasjonalitet. Vær forberedt på å vente da køene alltid er lange.

11. Ajmer:

ajmer_rajasthan-turist-stedene

Ajmer er et av de mest populære turiststedene i Rajasthan. Ajmer er kjent for Dargah Sharif, helligdommen til Sufi Saint Moinudeen Chisti. Det tiltrekker seg mennesker fra hele verden uavhengig av religion. Ajmer ligger i livmor av Aravalli rekkevidde av fjell som ligger i Rajasthan. Anasagar-sjøen, som ikke er en naturlig innsjø, ligger nord for byen Ajmer og tiltrekker seg turister i stort antall. Nagpathar-området beskytter byen fra den berømte Thar-ørkenen. Pushkar-sjøen i Ajmer er et viktig pilgrimssted for hinduer. Det antas at en dukkert i Pushkar Lake kan rense synder og kurere hudsykdommer.

12. Chittorgarh:

chittorgarh_rajasthan-turist-stedene

Chittorgarh ligger langs bredden av elven Berarch. Det er hjemmet til det største og storslåtte fortet i Rajasthan, The Chittorgarh Fort. Fortet er et levende fortell om verdiene og motet som definerte de tapper Rajput-herskerne som hersket over Mewar. En annen verdsatt besittelse av dette stedet er Victory of Victory eller Vijay Stambh. Konstruert med rød sandstein, kan Vijay Stambh også skryte av hinduer på sine vegger. Det er et vakkert sted som betegner den stolte historien til stedet.

13. Bundi:

Bundi_Rajasthan Tourist Places

Bundi ligger i en avstand på 210 km fra Jaipur, og er kjent for sine vakre fort og palasser, og går bra til reservoarer som kalles Baoris. Folk lore har det som en gammel stamme som går under navnet Bunda Meena bebodd regionen og det er hvordan byen fikk navnet sitt. Noen av de viktige turistmålene i Bundi er Taragarh Fort, Bundi Palace, Nawal Sagar, Dabhai Kund og Sukh Mahal. Palassene skryte av utsøkte malerier og tiltrekker seg et stort fotfall. Maleriene er av stor interesse da de gjenspeiler effekten av kinesisk bolig i denne lille byen,

14. Bharatpur:

bharatpur_rajasthan-turist-stedene

Bharatpur er kjent for sine mange palasser, templer og hager. Deeg Palace er kjent for sin arkitektoniske skjønnhet. Det er flere bassenger, fontener og planter i Deeg Palace. Keshav Bhawan er en stor attraksjon. Den har en åttekantet base og en enkelt storied struktur. Den kunstige tundershower er også en viktig kilde til interesse. Vannstrålene lager den falske monsonen, og metallbollene på taket gir effekten av en torden.

15. Bhangarh Fort:

bhangarh-fort_rajasthan-turist-stedene

Denne er en skikkelig godbit for eventyrssøkere og spenningsentusiaster. Ligger i Alwar, spøkelsesbyen Bhangarh er en av de spøkelses- og ryggkøylene du kan tenke deg, ikke å glemme, et av stedene som har en stor rapportering av paranormal aktivitet. Dette tiltrekker seg et stort antall modige turister som søker edgy moro. Denne er en av de mest spennende stedene å se i Rajasthan.

Disse var noen av de beste Rajasthan stedene å besøke. Rajasthan er et flott sted å besøke for turister og reise entusiaster. Hver krok og hjørne av stedet skildrer sin rike kultur og kulturarv. Gjør inkludere dette stedet for farger og kultur i dine reisedagbøker.

Leave A Comment

67 − = 59