Sasakasana (Kaninposer) – Hvordan gjøre og fordeler

Sasakasana regnes som den perfekte yoga-stillingen for å lindre stress og depresjon. Denne asanaen er veldig effektiv for folk som lider av hjerteproblemer. Denne yoga-stillingen revitaliserer kroppen fra kjernen og gjør deg frisk og passform fra innsiden. Ifølge eksperter er dette den beste yoga øvelsen for å kvitte seg med magefett.

Ordet Sasaksana stammer fra et sanskritord 'Sasaka' som betyr 'kanin' og ordet 'asana' betyr 'stilling eller stilling'. Denne øvelsen er en øyeblikkelig stressfjerningsteknikk for å kvitte seg med overflødig stress som kroppen din har opplevd. Hvis du tror at yoga kan fjerne stress umiddelbart, så er du ikke feil. Sasakasana er den rette yoga-stillingen for deg.

Hvordan To Do Sasakasana And Its benefits

Denne stillingen hjelper også ryggraden ved å forlenge og styrke den. Sasangasana vil gjøre kroppen klar til å opprettholde og bekjempe alle former for ekstern og intern skade som sykdommer og smerter. Denne yoga-stillingen vil gi deg muligheten til å samle slagelementene i kroppen din og hjelpe deg med å bekjempe sykdommer.

Ifølge eksperter bør denne yogaposisjonen utføres hver morgen. Så våk opp, børst tennene, og sett deg for å utføre den beste yoga-stillingen noensinne. Å utføre denne stillingen i to til tre ganger, vil gjøre kroppen din fri for stress. Utfør aldri denne stillingen umiddelbart etter frokost eller lunsj. Hvis du hadde et måltid, så vent i minst 5 eller 6 timer før du utfører denne yoga øvelsen.

Slik gjør du Sasakasana:

Her er hvordan du må utføre Sasakasana yoga holdning.

Først, før du hopper direkte inn i denne stillingen må du lære en annen yoga som heter Vajrasana.

  • For å utføre Vajrasana, brett bena og legg deretter under hofter.
  • Tærne bør berøre hofter og tommelen på begge føttene skal røre hverandre.
  • Hold ryggen, nakken og hodet rett og hold hendene på knærne i fronten.

Nå som vi er ferdige med Vajrasana, kan vi fortsette til Sasakasana. Dette er faktisk den utvidede versjonen av den forrige yoga-stillingen (Vajrasana).

  • Løft hendene opp og hold innånding.
  • Bøy nå fremover sakte mens du ekspanderer.
  • På samme tid strekker du hendene fremover og holder det på bakken.
  • Bruk pannen til å berøre bakken og hvile den der en stund.
  • Oppretthold denne hele stillingen en stund, og etter en stund kommer du tilbake til din opprinnelige sittestatus.

Se mer:  Samasthiti Asana

Fordeler med Sasakasana:

Dette er den beste måten å avhjelpe mental irritasjon, depresjon og overdreven stress. Å holde tankene rolige hele tiden er svært nødvendig, og Sasaksana hjelper deg med å gjøre det. For å oppnå riktige og effektive resultater, utfør denne stillingen i lengre perioder. Etter å ha gjort denne yoga øvelsen, blir tankene dine rolige og sammensatte.

Sasangasana -rabbit pose

Sasangasana bringer ut det sanne konseptet med yoga som er knyttet til deg selv. Denne stillingen stimulerer også endokrine og immunsystem. Barn, som fremdeles vokser, kan øve denne stillingen da det vil gjøre dem høyere ved å forlenge og styrke ryggraden.

Det vil massere hjertet; gi styrke til nyrene, leveren og tarmene. Folk som lider av psykisk lidelse og sinne problemer vil finne denne yoga øvelsen gunstig for dem. Sasakasana styrker livmoren og eliminerer fett fra skinker, midje osv.

Se mer:  Paryankasana Fordeler & Yoga Parsvottanasana

Bilder Kilde: Shutterstock.

Leave A Comment

37 − = 27