Salabhasana Yoga (Locust Pose) – Slik gjør du og fordeler

Salabhasana (Locust Pose) er en stilling som konsentrerer seg om magen, thoraxen og øvre og nedre rygg. Den viktigste fortjenesten til Locust Pose er å produsere tilpasningsevne og kvalitet i ryggen.

Denne stillingen er en motstrøk mot Paschimottanasana (Setet Forward Bend), Plough Pose (Halasana) og Sarvangasana (Shoulder Stand). Før du begynner Locust-holdningen, blir hvilestillingen yoga utført ved å hvile på magen i stedet for ryggen.

salabhasana

Salabhasana Yoga eller Locust Pose - Hvordan gjøre skritt og fordeler:

Her har vi gitt trinnvise instruksjoner for hvordan du gjør salabhasana yoga og fordelene sammen med forholdsregler og tips for nybegynnere som vil hjelpe deg med å bli perfekt i denne yoga posen.

Se mer: Salamba Sarvangasana

1. Salabhasana Yoga eller Locust Pose Steps:

 • For utførelsen av denne holdningen må du kanskje kaste bakken under ribbenene og bekkenet med et sammenfalt deksel. Locust Pose trinnene er som tar etter.
 • For å starte denne holdningen, bør du gå til liggende stilling med magen på gulvet. Hold armene dine på sidene av midten, pannen hviler på bakken og håndflatene dine oppe. De store tærne dine bør vendes internt slik at lårene dine er svingete. Hold bunnen fast slik at din coccyx blir presset til puben.
 • Inhalere ut og løft hodet, bena, armene og den øvre midtveien fra det tidligste trinnet. Du vil hvile på ditt fremre bekken, mage og nedre ribber. Kontroller at bakenden er fast og beina dine er forlenget. La de store tærne bli vendt til hverandre.
 • Løft armene dine med målet om at de kommer parallelt med bakken og utvilsomt strekke dem motsatt retning. Forvis deg om at det er en vekt som skyver ned på dine overarmer og skyver mot den. Din scapulae (skulderben) burde bli presset inn i ryggen.
 • Se enten rett frem eller litt oppover og vær oppmerksom slik at du ikke skyver haken fremover eller legger vekt på halsen på halsen. Basen på skallen din skal løftes, og igjen din hals burde holdes lenge.
 • Hold deg i denne stillingen i 30 sekunder til et minutt og slipp ut med utånding. Du kan ta et par puste og utføre trinnene 2 til 3 flere ganger i tilfelle du føler det.

Se mer: Fordelene med dukkeposer

Fordeler med Salabhasana Yoga:

Fysiske fordeler:

 • Forsterker musklene i nedre rygg.
 • Forbedrer tilpasningsegenskapen i ryggen.
 • Spesielt foreslått for å dempe nedre ryggsmerter og iskias.
 • Stimulerer de indre organene.
 • Forbedrer absorpsjon.
 • Fortifies skuldrene og armene.
 • Ressurser:
 • Forbedrer fiksering.
 • Invigorates swadhisthana chakraen.
 • Forbedrer absorpsjon.
 • Håndterer svakhet.

Terapeutiske fordeler:

Det er mange gresshopper som gir fordeler, og vi lærer mest om helsemessige fordeler. Her nevner vi noen av de terapeutiske fordelene av det samme:

1. Løser ut tretthet

2. Lindrer flatulens

3. Cures forstoppelse

4. Hjelper med å forhindre dårlig fordøyelse

5. Gir deg lettelse fra ryggsmerter

2. Forholdsregler for Salabhasana eller Locust Pose:

Locust Pose er en ekstraordinær yoga holdning, men er ikke sett på som funksjonell for de fleste som en holdning til meditasjon. Det legger en betydelig grad av angst på hofteleddene og kneet og bør nærmer seg med hensyn, særlig av amatører.

En prosentandel av Locust Pose eller shalabhasana forebyggende tiltak innlemme å holde seg borte fra denne stillingen i tilfelle du har skadet eller svakt knær som mye angst legges på knærne. I tillegg, avstå fra å polere denne holdningen i tilfelle at du har isjias. Du bør også holde deg unna denne stillingen hvis du har skade på underbenet.

Personer med nakke eller ryggskade bør holde seg borte fra å praktisere salabhasana strengt. Det er veldig viktig at du ikke strekker dine organer over et visst nivå fordi det kan påvirke dine vener og nerver negativt. Samme i dette tilfellet, hvis du fortsatt føler at ting fortsatt er greit for deg og ikke føler noe vondt, foreslås det at du bør konsultere en lege for sikker.

Det har allerede blitt nevnt at et rullet teppe kan brukes hele tiden for å fikse en skikkelig stilling for kroppen, og dette er også egnet for personer som har forankring i nakken. Dette skjer spesielt ved studenter etter at de har studert for lengre timer på et fast sted, og de får problemer med dårlig stilling. Det er sant at bevegelse er nødvendig for å kurere en fast stilling, men det er også nødvendig at du forstår at det ikke er en god idé å bare tvinge deg selv med bevegelse som for eksempel gresshodet, og deretter påvirke deg selv med alvorlige problemer.

Se mer: Salamba Sirsasana fordeler

Nybegynnere Tips til Salabhasana Yoga eller Locust Pose:

En anstendig lærer tips til Locust Pose er å fokusere på forlengelse av ryggraden. Det er ikke kritisk hvor høyt du løfter opp. Hvis du legger for mye stress på høyheten, kan du få belastning på nakken og ryggen og forårsake skade. Du kan snu lårene dine innvendig ved å gjøre de store tærne vende mot hverandre.

Dette vil forhindre mye nedre klemmer. Bekkenet ditt bør tiltrekkes solidt til matta. Dette vil gi en overlegen løft på overkroppen. Bakkvartene dine bør holdes fast, men ikke harde. Du kan gjøre bruk av rygg og magesmerter til å løfte deg selv i stillingen.

Passende rekvisitter:

Et opprullet teppe er den perfekte staven som kan brukes til å øve salabhasana fordelene på best mulig måte. Dette er hovedsakelig for nybegynnere for hvem som holder riktig stilling er den mest utfordrende delen og rullende et teppe rundt det nedre brystområdet kan vise seg å være svært gunstig når du utfører salabhasana yoga. Du kan noen ganger også støtte pannen med den rullede teppeplaten hvis du har en skade eller forankring, og du føler smerten når du holder hodet uten støtte og nakken danner grunnen for å ta lasten på hodet. Dette er fordi hodet er som en tumbling ball og balansen må opprettholdes riktig.

Forfremmelse:

Når du tror at du allerede har vært godt vant til den grunnleggende salabhasana yoga eller johannesposisjonen, kan du komme inn i noe fremskritt. Som i tilfelle av den grunnleggende yoga-stillingen, der du må løfte bena rett opp fra bekkenet, kan du bare starte ved å knytte knærne og deretter basere hele stillingen på dine skinn. Gjør nå som det er ved å løfte torso opp og prøv å spre knærne så mye som deg en. Pass på at du ikke prøver denne stillingen før du er en ekspert i grunnspissen.

Partner Effekt:

En partner kan vise seg å være svært nyttig når du utfører salabhasana eller johannesdommen. Han kan stå rett bak deg, og deretter trykke på triceps og deretter trekke hendene opp fra skulderen til håndleddene mot motstanden for at du får mer kraft og effektene skal skje på en bedre måte.

Leave A Comment

4 + = 7