Paripurna Navasana (Full Boat) – Hvordan gjøre og fordeler

En gammel form for kroppssykepleie, en helt naturlig tilnærming til å gjøre det sunt eller bare en rolig ferie midt i pandemoniet, kan alle sentrere disse ordene rundt et enkelt ord, lurer på yoga. Yoga praktisert i årevis har nå nylig kjøpt et mykt hjørne for helsepuffene.

Paripurna Navasana

Den nye bølgen for kondisjon har mange mennesker som støtter seg på yoga for støtte. Å velge fra en bred katalog er det en øvelse dedikert til dine forskjellige behov, det være seg en flat mage eller en trøtt hodepine. I dagens artikkel skal vi diskutere om en slik yoga, ut av de mange som heter Paripurna navasana. Vi skal lære om fordelene og trinnene til denne fantastiske reisen.

Slik gjør du Paripurna Navasana (Full båt) og dens fordeler:

Hvordan gjøre det?

Det engelske navnet på denne stillingen er avledet bokstavelig talt fra den endelige holdning til denne yoga-stillingen. Paripurna Navasana på engelsk kalles den fulle båten, hvor du identisk likner en båtform med kroppen din, som hovedsakelig er basert på noen få strekker og nødvendigvis kropps fleksibilitet.

I begynnelsen kan prøvingen virke litt vanskelig, men med tiden blir grensene kantet. Hele tiden bør du huske at perfeksjon ikke kommer på en dag, og en enkel feilflytting kan skade deg dårlig nok. For å få denne yogaen startet, begynner du å sette deg ned på din yoga matte.

Se mer: Oppover Facing Two Foot Staff Pose

Mens du sitter, bør beina dine strekke seg ut foran deg mens du sitter med ryggraden oppreist, tilpasse den med nakken. Armer som vanlig hviler ved siden av deg. Nå bøy sakte beina fra kneet slik at foten din nå berører gulvet. Kant tilbake litt og ta armene bak deg, der du kan bruke dem som en støtte for å løfte opp din bøyde ben.

I utgangspunktet vil du kanskje velge en myk pute rundt ryggen din for å kontrollere balansen, men aldri fullt ut stole på en bakstøtte som en vegg eller noe som helst, siden det gir helt poenget med denne yoga ubøyelig. Nå som du støtter deg selv med hendene, prøver du sakte å strekke ut beina dine rett og oppover.

På dette tidspunktet er du allerede halvveis til båten din. Nå balansere deg godt før du forlater din håndstøtte og bringe dem fremover. Når du lener deg tilbake mer, hold armen på linje med brystnivået ditt når du tar på knærne for å låse hele båten din.

Se mer: Dandasana Yoga

Hvordan hjelper det oss?

  • En av de beste fordelene du kan oppnå fra denne yoga er muskelforsterkning i underkroppen. Her peker vi på fingrene i bukområdet som gjennom hele båten vil gå gjennom en anspent knut av trykk, og prøver å holde opp underkroppen oppad. Bortsett fra forsterkningen tilrettelegges det også for en sunn funksjon av systemet.
  • Kroppsfleksibilitet kan oppnås gjennom denne øvelsen, siden du trykker på de knutte spenningsmuskulaturene for å åpne opp når du strekker og løfter deg selv.
  • Dette er en god øvelse for å tone kroppens muskler, spesielt underkroppene, lårene og kalvemusklene. Samtidig opplever mageområdet tap av kalori når du viker tilbake og tvinger deg fremover igjen.
  • Mange mennesker har fortsatt problemer med å balansere kroppen der nerveren vanligvis er litt treg i koordinering med hjernen. Dette kan forbedres gjennom denne øvelsen.
  • Denne øvelsen er kjent for å være en stressavlastning. Når du strekker og løfter og vrider, er toksinene i kroppen din som har akkumulert i løpet av månedene nå ryddet, noe som gir vei til en mye lykkeligere stressfri deg.

Se mer: Foten bak hodet legger seg

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

5 + 1 =