Munnsår under graviditeten | Stiler på livet

I løpet av graviditeten må du ta vare på tannhelsen og opprettholde en god munnhygiene, da det også kan være plagsomt hvis du ikke opprettholder tannhelsen og ender opp med å bli offer for magesår i svangerskapet. For å dempe magesårene må du begynne å opprettholde en god oral helse. Faktisk kan magesår være vitenskapelig definert som en tilstand som du kan se hos noen, og det er ikke smittsomt. De ser ut som åpne sår i munnen din, og det ser ut som et hvitt eller gulfarget sted som er dekket av rød farge.

munn ulcers during pregnancy

De er veldig smertefulle og gjør vondt vondt mens de spiser eller drikker eller til og med mens du børster tennene. Årsakene til magesår mens det er gravid er ennå ikke kjent, men i disse tider ser kroppen din ut til å gå gjennom mange endringer som kan føre til noen problemer som kroppen din trenger å tilpasse seg og være kompatibel med dem. Den vanligste forandringen er hormonelle forandringer eller til og med iført brystvorter eller når du utfører tannpleie, kan disse også være årsakene til munnsår, ettersom kroppen din og munnen fortsatt tilpasser seg disse endringene. Men så hvordan identifiserer du mavesår?

Se mer: Magesår mens gravid

Her er noen blant mange av de synlige symptomene på munnsår:

De vanligste symptomene som ses er utseendet på utbrudd av et sår i munnen din bak relevante steder som kinn, tungen eller leppene dine. Men noen av de andre alvorlige symptomene inkluderer

 • Vanskelighetsgrad ved å spise mat eller snakke
 • Feber
 • apati
 • Kløe og irritasjon på huden
 • Brennende følelse av tunge og munnområde
 • Og verste hvis alt dårlig puster og lukt

Det er også mange forskjellige typer magesår basert på omfanget av forekomsten.

Men det er hovedsakelig 2 typer munnsår:

1. Mindre ulcer, 2. Major ulcus

Mindre ulcer:

Disse er de vanligste typene av magesår. Såret er rundt 2-8 mm i diameter og i grensen. De områdene som er berørt av denne typen dersom munnens gulv og grensen til tungen, disse sårene ikke trenger ekstern behandling og gå bort om 10-12 dager.

Se mer: Epilepsi under graviditet

Major Ulcer:

De kan defineres som en undertype av magesår siden de er mye dypere og større. Såret skapt av disse sårene er ca. 10 mm i diameter og har en dyp innvirkning på det infiserte området. Da virkningen er mer alvorlig sett i sammenheng med mindre sår og dermed tar de mer tid til å helbrede, og de har også potensial til å forlate et arr.

Munnsår kan også skje under tidlig graviditet, og også sår som virker i mer enn 2 uker, krever umiddelbar diagnose.

Det finnes en rekke metoder for å behandle slike infeksjoner. Det finnes en rekke medisin dosering foreslått av tannleger som tilbyr å behandle magesår. Et magesår i disse tider har mange behandlinger for det.

Men for ekstra forsiktighet bør du aldri prøve å ta medisiner uten først å konsultere legen din. Blant de naturlige måtene å behandle sår er:-

 • Drikker nok vann slik at det hjelper med fordøyelsen, og lar deg også avkjøles
 • Øvelse av yoga og meditasjon vil hjelpe deg med å få et avslappende sinn og vil også berolige humøret ditt som igjen vil roe deg ned og balansere endringene dine
 • Å ta en god nattesnaft er også svært viktig for deg og din baby.
 • Saltvann gargles to ganger om dagen kan hjelpe deg mye .
 • Å følge et sunt kosthold er også et must .

Se mer: Livmorhals når gravid

Nå håper vi nå at du forstår å få magesår mens gravid ikke er en stor krise, og det kan håndteres godt nok hvis du begynner å følge opp en sunn rutine og opprettholde tannhelsen din.

Leave A Comment

83 − 77 =