Kyllingpoks Symptomer og årsaker | Stiler på livet

Kyllingpokker er en sykdom som primært er forårsaket av Varicella Zoster-viruset (VZV). Det er en svært smittsom og en luftbåren sykdom. Det sprer seg lett gjennom hoste, nysing og direkte kontakt. Det starter med det som ser ut som et utslett på kroppen din som til slutt utvikler seg til å danne rå og kløende pockmark. Disse pockmarksene helbreder vanligvis med noen merker. Kyllingpokker er mye mer vanlig hos barn enn voksne voksne.

vannkopper-symptomer-og-årsaker

Også, det er mye mer aggressivt og seriøst når voksne får kyllingpokke. Det som er merkbart bra om det faktum at du har hatt kyllingpokker, er at du ikke vil få sykdommen igjen, da kroppen din produserer anti-kropper mot viruset. Dette forhindrer sykdommen i å komme tilbake. Når folk er smittet med kyllingpokker, er de vanligvis immunforstyrret og de forblir smittsomme ettersom flere lesjoner fortsatt vises. Den vanligste måten å bli smittet av denne sykdommen er ikke direkte kontakt, men gjennom å berøre gjenstander som har blitt brukt.

Kyllingpoks Symptomer og årsaker:

Her er en veiledning for deg om hva som er hovedårsakene til og symptomene på kyllingpoks som vil hjelpe deg å vite hva som er din tilstand når du er syk av det.

Se mer: Kaldfeber Symptomer

Symptomer på kyllingpoks:

Tegn og symptomer på denne sykdommen er velkjente, og det er lett å identifisere når du blir smittet med pokker. Her er symptomene.

1. Tidlige symptomer:

Disse symptomene oppstår før kroppen din viser tegn eller tegn på å ha blitt sykdommen. De inkluderer vondt muskler, hodepine, tap av appetitt ledsaget av kvalme. Oralsår er også vanlig på dette stadiet.

Dette følges deretter av lavfrekvent feber og tretthet, som vanligvis er symptomene man ser for å identifisere manifestasjonen av sykdommen. Selv om det forekommer utbruddet av utslett hos barn før de nevnte symptomene.

2. Exanthema (ekstern) Symptomer:

De synlige røde utslettene eller flekkene utvikler seg for å danne små blister og disse blærene går ut over hele kroppen. Det er intens følelse av brenning og kløe på denne blærstrinnet. Voksne har lengre feber og mye mer utbrudd når det gjelder antall. Komplikasjonen som vanligvis oppstår med dette stadiet, er at det blir kaldt. Siden immuniteten er kompromittert i denne perioden, er det en stor sjanse for at den utvikler seg til lungebetennelse hvis den ikke blir tatt vare på umiddelbart. Personen som lider av kyllingpokker er svært smittsom og denne høye risikoen forblir til skurene er helt tørre. Den eneste komplikasjonen som er forbundet med denne sykdommen er helvetesild som utvikler seg senere.

3. Komplikasjon av helvetesild:

Når viruset forblir sovende, legger sykdommen i nervecellene seg, er det vanligvis kontrollert av immunsystemet. Men senere i livet, kan de briste ut i en reaktivert annen form som kalles helvetesild, som også kalles herpes zoster. Pass på at når du blir 50, får du en Zoster-vaksinasjon.

4. Tap av appetitt:

Et barn vil miste alvorlig appetitt hvis han er smittet med viruset og edelstener som forårsaker kyllingpokker. Hvis du har et appetittproblem, må du finne ut at du kanskje lider av kyllingpokke. Dette problemet med chicken pox er vanlig hos både gutter og jenter, og kan også resultere i alvorlig vekttap.

5. tretthet:

Et annet vanlig symptom på chicken pox er følelsen av tretthet. En person vil stå overfor noen alvorlige tretthetsproblemer hvis han eller hun behandler slike problemer. Tretthet er et av de vanligste problemene når det gjelder kyllingpokker. Sammen med slik tretthet er det mange andre problemer som hudinfeksjoner og sykdommer. Mennesker som lider av kyllingpokker, behandler disse symptomene ganske ofte. Barn er også ofte offer for denne årsaken, og dette kan vise seg å være ekstremt skadelig for barn, spesielt.

6. Nakkeproblemer:

Stiv nakke tilstand er enda en populær blant alle symptomene på chicken pox. En person vil stå overfor noen alvorlige nakkeproblemer i løpet av kyllingpokersfasen, og det vil virke som om personen har møtt noen alvorlige nakkeskader. Kyllingpoks kommer ikke bare til barn, det kan også skje i voksen. Kimen (eller viruset) av denne sykdommen har alltid vært der og vil være, og den eneste måten å bekjempe seg på er å få litt god kunnskap om dette emnet og vedta noen tiltak som vil holde deg i form og sunn.

7. Oppkast:

Kvalme og oppkast er noen av de andre symptomene på kyllingpoks som kan forverre din fysiske tilstand. En person vil stå overfor alvorlige mageproblemer som kvalme og oppkast hvis han eller hun er rammet av viruset av kyllingpokke. Vanligvis er barn under 12 år de viktigste ofrene for dette symptomet.

8. hodepine:

Hodepine er en annen gruppe symptomer assosiert med kylling pox og de vil vare i god tid også.

9. Lungebetennelse:

Generelt foregår dette hos barn som har lidd av kyllingpoks i lang tid. Lungebetennelse er en annen for det meste sett symptomer på kyllingepok og er ledsaget av hoste og avkjølelse.

10. Utslett:

Sist men ikke minst, er en av de vanligste symptomene på kyllingpoks alvorlige hudproblemer som utslett. Ofte avføring av hud tar steder som betyr at tilstanden din er alvorlig.

Se mer: Symptomer på kolesterolproblemer

Dos og Don'ts:

  • Ikke rør de tørkeblærene, uansett hvor kløende det blir. Skraping forårsaker alvorlig hudinfeksjon og etterlater permanente karakterer. Også oozing puss, hvis i kontakt med noe eller noen andre kan forårsake infeksjoner til en annen person.
  • Din immunitet blir veldig svak på dette punktet. Sørg for at du tar mye hvile og et godt, sunt kosthold for en riktig gjenoppretting.
  • Skjær neglene dine. Dette er en forholdsregel du må ta, slik at du ikke skraper blærene dine utilsiktet. Bruk en neem pinne, hvis kløen blir uutholdelig. Lett børst bladene over området kløe.
  • Bathe i varmt vann som har neem blader i det. Den naturlige antiseptiske vil forhindre hudinfeksjoner og vil hjelpe til å helbrede raskere.
  • Bruk en calamine lotion for å hindre at huden tørker. Tørking kan øke kløen.
  • Din diett bør bestå av mat som holder kroppen din kul og masse frukt og grønnsaker for å gjenoppbygge immuniteten. Det er tilrådelig å legge til kosttilskudd til kostholdet ditt.
  • Hold øye med temperaturen. Betal legen din om det er høyere enn vanlig.

Se mer: Hvordan behandle lungebetennelse hjemme rettsmidler

Årsaker til kyllingpoks:

Kyllingpokker er forårsaket av et virus som heter Varicella Zoster Virus. Det svært overførbare viruset tilhører familien til de åtte herpesvirusene. VZV forblir sovende i nerver av den berørte personen selv etter år. Viruset er hovedsakelig vanlig i tropiske land og påvirker mesteparten av barn over voksne. Med fremskritt innen vitenskap og teknologi er det vaksiner tilgjengelig for å forhindre forekomsten av disse sykdommene og den forandrede formen i de senere årene av livet.

1. Neonatal Varicella:

Risikoen for å ha kyllingpoks er den høyeste i de første seks månedene av svangerskapet. Det er moren som kanskje må lide av sykdommens skadelige virkninger. Sykdommen overføres fra mor til foster gjennom moderkaken. Det er stor risiko for at fosterskader er ekstremt høye og kan variere fra deformerte lemmer til hjerneskade, hudsykdommer og andre nevrologiske lidelser. Nyfødte som viser de relaterte symptomene, er vanligvis med høyest risiko for å utvikle lungebetennelse og forskjellige andre komplikasjoner.

2. Spytt:

Spytt kan sies å være en av de mest sannsynlige årsakene til chicken pox. Kyllingpokker er en av de mest settte problemene i disse dager, og det er mest sett hos unge mennesker. Både menn og kvinner kan være offer for dette poxet. Ifølge mange undersøkelser har det blitt sett at det er mer enn ett tilfelle hvor et individ har blitt rammet av de forskjellige symptomene på kyllingpoks som følge av spytt. En smittet person anbefales derfor å holde sikre avstander fra de som ikke er påvirket av det.

3. Hoste:

Hoste kan være en ekte og sanne årsak til kyllingpokken. Vanligvis overføres bakteriene gjennom hoste, og dette kan sies å være en av de viktigste kyllingpoksårsaker. Hvis en person hoster da, bør han ta særlig vare på seg selv, eller han kan overføre bakterier av kyllingpokker til en annen person.

4. Nysing:

Blant alle kyllingpoksårsaken kan man sies å være den mest ignorerte. Folk er veldig uvitende disse dager og bekymringsløse i høyeste grad. Mange mennesker nyser uten å bruke et lommetørkle og på grunn av dette sprer bakteriene seg lettere og ofte. Dette er en av hovedårsakene til kyllingpokken. En person kan bli syk lett hvis han eller hun puster luften som inneholder kyllingpokken.

5. Kontakt med blister:

Har du hørt om denne spesielle årsaken til chicken pox? Det er en av dem mest mulig grunner bak forekomsten av kyllingpokke. En person vil møte symptomene på kyllingpokker hvis han eller hun ikke tar de riktige tiltakene når det gjelder å håndtere kyllingpokker. Årsaken er mest relevant i tilfelle av unge barn som de blir påvirket av det lettere enn voksne.

Se mer: Årsaker til fet lever

6. Barn:

Kyllingpoks foregår primært hos barn. Hvis barnet ditt har et svakt immunsystem, så har han en stor sjanse til å bli rammet av det, da han vil håndtere noen av de mest skadelige utfallene av kyllingpoks. Kyllingpokk bør ikke ignoreres, da det kan skade helsen din på et massivt nivå og gjøre deg ekstremt svak og syk fra kjernen. Dette er en av de mest synlige årsakene til chicken pox. Kyllingpoks er mest synlig hos barn under 12 år.

7. Kontakt med infisert person:

Hvis du har kontakt med en person som har blitt smittet med symptomene på kyllingepok, så er det en god sjanse for at du kan utvikle symptomene lettere. Det er grunnen til at våre mødre alltid forteller oss om å opprettholde en avstand fra den vennen som har blitt smittet med kyllingpokviruset.

8. dårlig immunsystem:

Barnet ditt vil lett bli påvirket av kyllingpestkimen hvis han hadde et dårlig immunsystem og generelt forblir syk. Dette er en av de viktigste årsakene til chicken pox og de fleste barn lider på grunn av dette.

9. Barnepass:

Det har blitt sett at barn som tilbringer betydelig tid i barnepass, har en god sjanse til å gå ned med symptomene på kyllingpokken. Årsakene til denne prosessen er ukjent for de fleste og foregår vanligvis hos barn som er eldre og eldre. Dette er en av de mest sannsynlige årsakene til chicken pox og er vanlig hos både gutter og jenter.

10. Voksen bosatt med barn:

Vanligvis bærer voksne mennesker mange bakterier og bakterier i dem. Dette kan vise seg å være den siste, men en av de mest effektive chicken pox årsaker. Et barn blir lett smittet med de forskjellige bakteriene som forårsaker kyllingpokker hvis barnet bor lenge sammen med en voksen i et lukket miljø som et rom. For å forhindre slike årsaker til kyllingepok, må den voksne personen først vedta noen tiltak for å gjøre seg helt bakteriefri.

Leave A Comment

24 + = 29