Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

Midt i sentrum av alle statene og byene, midt i hjertet av India, er en stat kjent med navnet Madhya Pradesh. Ja, India er Madhya Pradesh en av de største statene i India med en stammebefolkning på omtrent 20% eller mer av hele befolkningen i India. Hjemmet til mange en nasjonalpark, Madhya Pradesh eller populært kjent som MP er et velkjent reservoar av skog og dyreliv som er i overflod i denne tilstanden. Men for å kjenne disse innfødte sivile i denne staten trenger man å delta på noen av sine kulturelle sammenkomster og festivaler feiret vidt over hele landet, og dermed i denne artikkelen finner du Kultur og Festivaler av Madhya Pradesh.

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh:

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

Madhya Pradesh er ofte en urban og tribal konkret agglomerasjon, og opplever ofte turistaktiviteter, og den religiøse etnisitetstolerante staten feirer et bredt spekter av festivaler, inkludert det felles nyttår og julehendelser. Bortsett fra dette er noen av de andre tradisjonelle festivaler-

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

I de første månedene i februar og mars feires Pachmarhi-festivalen i Pachmarhi. Kjernen attraksjon er den beryktede shivratri mela opplevd rundt denne tiden. Denne festivalen tilråder herre Shiva som mangel på hengivne flokk til den hellige helligdommen til Lord Shiva i satpura-serien. Mahadeo tempelet eller bakken ved siden av det er overfylt med slike hengivne som tilbyr sine bønner og tilbeder. Små handler og messer finner også sted som en form for underholdning. Selv om dette bare er en en-dagers feiring, er Khajura Dance-festivalen, som også feires rundt i år, en full syv dagers dansfestival, en av de viktigste kulturelle hendelsene der alle lokalbefolkningen, turister og til og med kjendiser strekker seg til, for å oppleve noen første klasse kulturelt talent. Denne 29-årige feiringen feiret av de opplyste templene til de vestlige gruppene i Khujrao gir en plattform til alle lokalbefolkningen med danser som odissi, kuchipudi, kathakali osv..

Se mer: Viktige festivaler i Nagaland

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

Igjen i de siste månedene av året rundt i november, arrangeres Chetiyagiri Vihara-festivalen i Sanchi, hvor denne en-dagers feiring akkumulerer til buddhistiske prinsipper og normer. Som tusenvis av buddhistiske munker og helgener flocker til Sanchi for å delta på denne festivalen, tilbys tilbodene og buddhas to disipler. Denne lovende dagen omgir helt på disse relikvier som er kjent for å være buddhaens to første disipler.

Rundt denne gangen arrangeres også Tansen musikkfestivalen. Myten går tilbake til Akhbar-årene da Tansen, en av de ni juvelene i Akbar-domstolen, ble begravet der i Gwalior, og denne festivalen som er en kulturell musikalsk begivenhet finner sted i Gwalior, MP. Musikere fra hele verden, kjendiser og junior artister og alle andre besøker denne hendelsen. Selv om det er en en dag en begivenhet, gjør det utrolige og friske samlingen av noen av de beste stemmeene i landet det ganske verdifullt minne.

Se mer: Vestbengalske festivaler

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

Staten Madhya Pradesh feirer også Dusshera på en morsom og frolic måte. Denne kraftfulle 10-dagers festivalen starter rundt den mytologiske historien om at Lord Rama er i eksil og slutter med sin retur, det vil si Dusshera når en kopi av skurken King Ravana, er laget av hays og andre brannfarlige stoffer, og når denne klonen er en gang laget som ender opp flere meter høy, er den satt på brann som symboliserer seieren til det gode og ødeleggelsen av ondskap.

Se mer: Festivaler i Tamil Nadu

Kultur og festivaler av Madhya Pradesh | Stiler på livet

Deretter er det Ganesh Chaturthi, tilbedelse av elefantguden og mange andre flere.

Bortsett fra denne berømte festivalen er det ganske mange andre tribalfestivaler og tradisjonelle tribal messer og melas.

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5.

Leave A Comment

97 − = 87