Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Himachal Pradesh er en levende nordindisk stat. Denne artikkelen viser topp festivaler som feires i denne tilstanden:

Berømte festivaler av Himachal Pradesh:

Holi Festival:.

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Festivalen i Holi feires med stor entusiasme i staten Himachal Pradesh. Holi er kjent som festival av farger. Det feires i mars måned hvert år, og det spenner over to dager. Den første dagen starter med faste og bønner. Om kvelden lyser bålene til feiring av god over ondskapens triumf. Dette symboliserer også slutten på de harde vintrene. Den andre dagen begynner med folk som spiller med farger og farget vann. Selv om Holi feires over Himachal Pradesh, men de mest ekstravagante feiringene holdes på steder som Palampur i Kangra og Sujanpur i Hamirpur.

Se mer: Hoved Festivaler Of Goa

Lohri Festival:

festivaler of himachal pradesh

Lohri er også kjent som Maghi festival. Denne festivalen feires årlig i Himachal Pradesh en gang i midten av januar. Denne festivalen feirer den siste dagen for såing av rabi eller vinteravlinger. Denne dagen markerer vanligvis midt på vinteren. Denne festivalen er feiret av fellesskap bål, danser og folkesang.

Gochi Festival:

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Gochi Festival feires årlig i Himachal Pradesh. Det feires i Bhaga Valley-regionen i staten. Denne festivalen feirer det mannlige barnets fødsel. Mock ekteskap av mindreårige barn rundt seks år er utført. Siden dette er om vinteren, minnes barn i dag ved å leke med snøballer.

Se mer: Viktige festivaler av Karnataka

Baisakhi Festival:

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Baisakhi festival er en svært viktig festival feiret i Himachal Pradesh. Det holdes i april måned. Den feirer den første dagen av våren eller den første "Baisakh", og den feirer vinterens forbigående. Dette er hovedsakelig en landlig festival. Denne festivalen feirer såing av nye avlinger. Folk tar dips i Ganga denne dagen, på forskjellige steder som Rewalsar, Tattapani er som i nærheten av Shimla, og ved Prashar-innsjøene som ligger nær Mandi. Det er forskjellige bymesser holdt som introduserer og kombinerer dans, bryting og bueskyting.

Gugga-messen:

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Gugga Fair er en rettferdig feiret årlig på forskjellige steder i Himachal Pradesh. Det feires og holdes på steder som Sirmour, Chamba og Bilaspur. Messene holdes alle i august måned. Gugga-messen tilråder Nag Guds Gugga.

Se mer: Festivaler I Mizoram

Fullaich Festival:

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Fullaich eller Phulech-festivalen feires årlig på forskjellige steder i Himachal Pradesh. . Det feires og holdes på steder som Kinnaur. Festivalen holdes i september måned. Dette er en kjent høstfestival av blomster som feires på slutten av høstsesongen. For denne festivalen, går de lokale landsbyboerne til åsene for å samle ville blomster og bringe de samleblomstene til torget. Disse blomstene tilbys da i bønn til den lokale guddom. Det er feiringer om kvelden å danse, synge og feastere.

Dussehra Festival:

Kultur og festivaler av Himachal Pradesh | Stiler på livet

Dussehra-festivalen er den berømte festivalen som feires årlig på forskjellige steder i Himachal Pradesh. . Det feires hovedsakelig i Kullu. Denne festivalen holdes i oktober måned. I Kullu, i anledning Dussehra-festivalen, samler folket mer enn 200 guddommer som er av dalen og bruker disse for å betale deres respekt til Lord Raghunathji, og be ham om å velsigne dem. Sølvdalen er fylt med dans, sang og fest. Ved historien til Himachal Pradesh, som dateres tilbake til 1700-tallet, satte den gamle lokale kong Jaganand opp et idol av Lord Rama eller King Raghunath på en trone som en del av hans bot. Lord Rama kom til å være guddom som tilbys av dvalerne. Slik kom historien om Kullu Dussehra til å bli.

Således er Himachal Pradesh gjennomsyret av multikulturell mangfold. Disse festivaler bidrar til å bringe ut det sanne essensen av et bestemt samfunn.

Leave A Comment

− 8 = 2