Kanel fordeler og bruk for hår og hud | Stiler på livet

Kanel er kjent for sin smak og aroma. Dette krydderet brukes daglig hver dag. Det er den brune barken på kanelstrengen som brukes som krydder og medisin over hele verden. Kanel er ganske nyttig for helsen din. Du kan spise den som krydder, luktar aromaen eller kan bruke den som pasta; På noen måte vil det hjelpe deg. Så prøv å inkludere kanel i din daglige rutine for å få mest mulig utbytte. Her er noen fordeler med kanel som vil hjelpe deg å kjenne dette krydderet på en bedre måte.

kanel-fordeler for hair skin and health

Kanel inneholder mange antimikrobielle egenskaper som kan være til nytte både for skjønnhet og helse. Finn ut mer om dette ydmyke krydderet som gjør deg mer skjønn og sunnere uten behov for dyre behandlinger. I denne artikkelen, velg de beste 35 + fordelene med kanel. La oss begynne nå!

Skjønnhet og helsemessige fordeler med kanel:

Kanel, som har vært brukt i aldre på kjøkkenet for matlaging og smak, er mer enn bare en ingrediens. Les den ovennevnte artikkelen for å vite de beste bruksområdene og fordelene med kanel for hud, hår, skjønnhet og helse.

Når vi spiser kanel fordeler:

1. Kanel fordeler for vekttap:

om du vil miste vekt eller ikke, er jeg sikker på at du ikke vil legge på noe vekt. Å spise mat med en liten klemme på kanelpulver kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Kanel reduserer ønsket om å spise noe, så du vil spise mindre og dermed få tak i kaloriinntaket. Dette fører til slutt til vekttap. Dette krydderet styrer blodsukkernivået og forbedrer sirkulasjon og tynner blod, noe som resulterer i mindre sukkerbehov. Kanel nedbryting av karbohydrater, forbedre fordøyelsen og assimilering av mat i kroppen. Du kan legge til små mengder kanelpulver til måltidet ditt eller kan sprute det på salat eller andre matvarer. Eller du kan til og med nippe kanelte med honning hver morgen før frokost.

2. Kanel fordeler for munnen Freshener:

Kanel er en naturlig løsning for de fleste av oss som lider av dårlig ånde. Den friske og duftende aromaen brukes til å bekjempe dårlig ånde. Når du trenger å oppdatere munnen din, kan du tygge et lite stykke kanelbark. Eller du kan gurgle med litt varmt vann, som har blitt kokt med kanel.

3. Hjelper å beskytte deg mot kreft:

Det har blitt funnet at kanelekstraktet fungerer som et kraftig middel mot lymfomer og leukemi. Det virker ved å blokkere ruten til visse elementer som er viktige for restaureringen av cellen, og det reduserer langsomt ytterligere multiplikasjon av kreftceller. Kanelekstrakt stopper veksten av berørte celler ved å holde sukkernivåene under kontroll.

4. Kanel fordeler å hjelpe i fordøyelsen: 

Kanel er pakket med fiber, mangan og kalsium. Fiber og kalsium blir kombinert med gallsalter og hjelper dem til å bevege seg utenfor kroppen. Fiberen som er tilstede i kanel bidrar til å lette forstoppelse og diaré. Dens essensielle olje forbedrer fordøyelsen og bidrar til å kontrollere virkningen av magesaft på mat. Og deres anti-inflammatoriske egenskaper bidrar til å kutte betennelsen oppstått på grunn av fordøyelsesbesvær, dårlig tarmsyndrom og sår.

Kanel inneholder også flyktig olje som bidrar til å brenne fettene under fordøyelsen. Å legge til litt kanelpulver til en tung tallerken gjør den smaken og bidrar til å fordøye det lett. Og hvis du tror at krydderet ikke vil utfylle parabolen, sipp på kaneltein en halv time før du spiser. Dette vil berolige fordøyelsessystemet og gjøre det klart for enhver form for rik og tung mat. For å redusere mageforstyrrelser, forbruk kanelteende nedsenket med mynteblader i omtrent to til tre ganger om dagen.

5. lindrer artritt smerte

Kanel er en forbindelse funnet i kanel, med svært sterke antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. Det gir naturlig oppvarmingsmekanisme som gir lettelse for å skade leddene. Kanel reduserer cytokiner knyttet til leddgikt og bidrar til å helbrede de knuste beinene. Dens oppvarming effekt forbedrer sirkulasjonen og hjelper folk å få lindring fra artrittiske symptomer. Kryss kanel i en myk pasta med litt vann og bruk det på de smertefulle leddene. Legg en myk muslinduk på toppen av pastaen for å holde den våt i lengre tid. Dette hjemmet er veldig nyttig for å redusere smerter knyttet til leddgikt.

6. Hold diabetes under sjekk:

Ifølge en studie er kanel en svært effektiv løsning for diabetespatienter. Inntak av kanel opptil 6 gram per dag kan redusere LDL-kolesterol, triglyserid, serumglukose og totalt kolesterol. Tilsetningen av kanel i diettens diett kan redusere risikoen knyttet til diabetes sykdommer. Kanelekstrakt kan senke det faste blodsukkernivået hos pasienter. Krydderiet har evnen til å forbedre sitt lipidnivå og glukose nivå. Det trimer også ned den totale serumglukosen og det totale kolesterolet ved å stimulere enzymsystemene som styrer karbohydratmetabolismen.

Kanelte er en enkel måte å slå diabetes på. For å lage denne teen, koker bare få pinner med kanel i vann i rundt 15-20 minutter, til vannet blir brun i fargen. Filtrer den varme væsken og drikk. For å legge til litt mer smak kan du også legge til noen blader av peppermynte eller basilikum mens du koder, og for å legge til søt blanding, bland en skje honning. Fortsett å drikke denne teen hver morgen og kveld.

7. Kanel fordeler for kolesterolreduserende:

I en undersøkelsesundersøkelse utført på en gruppe diabetespasienter har over 40 dager vist at forbruk av en fjerdedel av en teskje kanel hver dag kan redusere kolesterolnivåene, triglyseridskonsentrasjonene og LDL-kolesterolnivåene uten å påvirke HDL-kolesterolet. Bortsett fra å forbedre glukosenivået, reduserer det LDL-kolesterolet også kjent som skadelig kolesterol. Ved å redusere LDL-kolesterol reduseres muligheten for kardiovaskulær sykdom.

8. Hjelper Cure A Cold And Cough:

kanel er et flott hjem middel mot kulde og hoste. De er velkjente for deres kroppsoppvarming og antibiotiske egenskaper. Det bidrar til å gi avlastning fra trengsel som de fleste av oss har opplevd når vi blir rammet av kulde og hoste. Det er også gunstig for sår hals. Her er noen hjem rettsmidler for å kurere hoste og kulde. Kok to kopper vann og legg til et lite knust stykke ingefær med få blader av tulsi og knust sort pepper. Dekk karet og la det koke ved lav varme i omtrent ti minutter, legg deretter til honning og spen væsken og drikk den varm. Denne løsningen vil berolige sår hals og vil også rydde opp den fastkjørte nasale passasjen. Kanel brukes over hele Øst-Asia og Europa som en oppvarmende urt som hjelper dem med å holde kroppen varm under kaldt vær.

9. Kanel fordeler å bekjempe tannråte:

Har du noen gang lurt på hvorfor det meste av urte tannkrem har kanel som nøkkelbestanddel. Årsaken er veldig enkel; kanel er godt for tennene og tannkjøttet. Kanel er enda en vanlig ingrediens i mange tyggegummi og munnfresere. Den har antibakterielle egenskaper som beskytter tann for henfall og tannkjøtt fra skade og bidrar også til å forebygge gingivitt. For tannpine og gingivitt, tygge opp et lite stykke kanel, og du får litt rask lindring.

10. Alzheimers sykdom:

Forskere har oppdaget at kanel kan bidra til å forebygge Alzheimers sykdom. Ekstrakten funnet fra barken av kanel som heter CEppt. CEppt forhindrer tau aggregering. Tau er en form for protein som er ansvarlig for å overføre impulser i hjernen. CEppt har egenskaper som ser etter hjernen fra Alzheimers og kan også bidra til å bremse utviklingen av sykdommen. Når ekstraktet av kanel blir gitt daglig til en Alzheimers pasienter, forbedrer det utholdenhet og lang levetid. Prøv å få en teskje ferskpulvert kanel blandet med litt mengde honning på tom mage; Dette vil bidra til å beskytte deg mot denne sykdommen.

Se mer: Helsefordeler av byg

11. Kanel fordeler for magesekken:

Kanel er kjent for å redusere magesmerter. Antibakterielle og anti-soppegenskaper behandler sår og reduserer også gass.

12. Menstruasjonshjelp:

Kanel er blitt brukt av kvinner i århundrer for å redusere smerten. Enten det skyldes tunge menstruelle blødninger, livmorfibroider, adenomyose, endometriose, eller på grunn av fødsel eller abort, gir det lindring fra alle smerter.

13. Kanelfordeler for sirkulasjonsforsterker:

Kanelens naturlig oppvarmingskvalitet øker sirkulasjonen og blodstrømmen over hele kroppen. Dette bidrar til å lindre smerten i de urolige områdene og gir også oksygen til blodcellene.

14. Mat Konserveringsmiddel:

Siden kanel avviser skadedyr og dreper bakterier, virker det som et konserveringsmiddel for mat. Dette er grunnen til at kanel er mye brukt i varme asiatiske land som Sri Lanka og India. Det er en lokal løsning for å spare mat uten kjøleskap. Å legge til en klype kanel i fat kan forhindre at parabolen blir råtten. Dryss litt kanelspulver til oppskrifter du vil beholde litt lenger i kjøleskapet. På grunn av denne gunstige effekten av kanel, blir oljen brukt som konserveringsmiddel av mange matproduksjonsfirmaer.

Når vi bruker kanel fordeler:

Kanel fordeler og bruk for hår og hud | Stiler på livet

15. Kompleksjonsforsterker:

Kanel er svært effektiv i å forbedre hudfarge. Det er anti-sopp, anti-bakterielle og antioksidantegenskaper er nyttige i å kurere akne og fjerne hudfeil. Legg til en teskje med pulverisert kanel i 3 ss honning og påfør det på huden. La denne blandingen sitte i en halv time til en time og vask den med varmt vann. Påfør denne blandingen en gang i hver andre dag, og etter noen uker får du en skinnende jevn hudfarge.

16. Hjelper Beat Acne:

Den essensielle oljen av kanel har sterk anti-mikrobiell egenskap. Du kan bruke kanel som ingrediens til å lage en pakke som hjelper deg med å bli kvitt akne. Her er en enkel måte å bruke kanel på å behandle akne. Kryss et lite kanel og legg til litt honning og bland dem for å lage en pasta. Påfør dette på pimple. Du kan legge den på for noen timer eller for overnatting for ekstra fordel. Rengjør limet med varmt vann. Denne kanel og honningpasta er en effektiv løsning for kviser.

17. Kanel fordeler for svampinfeksjoner:

Kanel har en antimikrobiell egenskap som gjør det nyttig å behandle ringorm, Candida, fotinfeksjoner og så videre. De er i stand til å kjempe mot sopp- og bakterielle infeksjoner. Du kan bruke kanelte til interne infeksjoner, eller du kan bruke essensielle oljer eksternt. Men vær forsiktig når du bruker eksternt som kanel, kan forårsake irritasjon på følsomme områder. For å behandle fotinfeksjoner kan man fortynne noen dråper kanelolje i kokosnøttolje og bruke den.

18. Kanel fordeler for hår:

Kanel er ikke bare bra for huden, men de fungerer også bra på hår. Du kan bruke kanel i en hårmaske for å få sterke, skinnende og myke hår. Bland kanelpulver med egg i en liten bolle og tilsett deretter honning og ekstra jomfruolje og bland dem sammen. Påfør denne hårpakken og la den stå i 15 minutter, og vask grundig med sjampo. Å legge til en liten mengde kanelpulver og honning i din daglige balsam kan skape stor forskjell for håret ditt.

Når vi whiff (lukt) kanel fordeler:

Kanel fordeler og bruk for hår og hud | Stiler på livet

19. Brain Power Booster:

Vårt minne og luktesans er nært knyttet. Kan være dette hvorfor når vi lukter kanelpinne, blir vårt humør bedre og hjernen blir styrket. En enkel whiff of kanel kan forbedre våkenhet, minne og humør. Det ble observert at bare ved luktende kanel blir vår kognitive funksjon og minne økt. Hold en kanelpinne med deg og ta en whiff når du falt lavt. Dette vil hjelpe deg å holde fokus på jobben. Eller du kan til og med legge til noen kanelpinner eller klemmer av kanelpulver til morgentema eller kaffe eller frokostblanding for å holde deg fokusert og våken gjennom hele dagen. Noen kan også bruke essensolje med kanel for å ha samme stimulerende effekt på minnet.

20. Kanel fordeler for lukt Neutralizer:

Ren kanelpinner og Leafolje lukter godt. Vi kan bruke dem som en effektiv luktneutralisator for å drepe bakterier som produserer dårlige lukt. Bare legg 2-5 dråper kanelbladeolje i vann og bruk det som en spray og i løpet av minutter vil de dårlige luktene bli nøytralisert. Dette er mye bedre enn kjemiske sprøyter som de er naturlige og kan gjøres lett hjemme.

Se mer: Helsemessige fordeler av kløver

21. Kanel fordeler for humørforsterker:

Kanel er anerkjent som et afrodisiakum og har evnen til å forbedre humøret. Det har blitt funnet at mennesker blir trukket på kanelens duft, og det kan sette dem i et forfriskende og romantisk humør! Det kan derfor være at kanel aromatiserte stearinlys finnes i de fleste butikker.

22. Sug og lind tørr hud:

Kanel brukes i forskjellige eksfolierende produkter i både ekstrakt og pulverform. Deres antioxidantkomponenter er kjent for å være svært effektive når du fjerner død hud og gir en beroligende effekt på huden. En hjemmelaget skrubbe kan brukes til en slik applikasjon. Bare bland kanelpulver med mandelolje, honning eller olivenolje. Det gjør også en veldig god fotskrubbe.

23. Kanel fordeler for E-Coli Fighter:

E-coli er bakteriene som finnes i miljøet, livets tarm og matvarer. Denne bakterien forårsaker ulike livstruende sykdommer. En forskning fra amerikanske forskere har vist at kanel er den beste e-coli-fighter. Det er sagt, bare lage en blanding av hydrogenperoksid og kanelolje, og sprøyt skjærebrettene med det etter å ha slått av kjøtt. Det kan også stoppe bakteriedannelse i apple-, pære- og melonsaft og forskjellige kjøttpudder.

24. Insektmiddel:

Kanelolje brukes også i forskjellige myggavstøtende midler. Dens anti-mikrobielle egenskaper bidrar til å avværge sengebug, lus, svarte maur og kakerlakker. Det dreper også mygg larver.

25. Nyttig i depresjon:

Det er noen slags tarmbakterier som fører oss til depresjon. Kanel er nyttig i å kurere denne depresjonen. Igjen bidrar de anti-mikrobielle egenskapene ved å drepe den bakterien og hjelper som et naturlig anti-depressiv middel. Det er også veldig effektivt i herding av vinter blues og humørsvingninger.

26.Hjelp til å kjempe mot HIV-virus:

Det mest uhelbredelige viruset er hiv, og bruk av kanelpulveret som et middel vil bidra til å bekjempe HIV-infeksjonene. Kanel har blitt hentet fra cassia varianter som bidrar til å bekjempe HIV, og noen laboratorieundersøkelser har vist dette. Kanel brukt i kreftbehandling vil stoppe splittelsen av kreftceller, og dermed gi lindring fra oppmerksomhetsunderskudds hyperaktivitetsforstyrrelse. For startere har kanel blitt vist å øke motivasjon og ytelse.

27. Kanel fordeler å helbrede impotens:

Det er en manns manglende evne til å holde ereksjonen intakt under kjønn. Det forårsaker mange problemer i ekteskapelig liv. En blanding av kanel med ingefær og honning varmer opp blodet. Det utløser riktig blodsirkulasjon i hele kroppen. Det påvirker blodsirkulasjonen i penis, noe som dermed bidrar til å opprettholde ereksjonen.

28. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD):

I gamle dager begynte foreldrene å bruke kanel som en tilleggsbehandling for sine barn med ADHD eller ADHD som symptomer. Det er også implementert i aromaterapi. Kanel fordeler for hår: kanel med en honning maske vil bidra til å stimulere hodebunnen og forbedrer strømmen av næringsrikt blod til hårsekkene. Det gir en næret hårvekst. Den kan brukes som tradisjonell medisin og aromaterapi i århundrer.

29. Næringsverdi:

kanel er høy i næringsverdien. En teskje full med kanel inneholder ca. 0,33 mg magnesium (16% av det daglige kravet), 0,76 mg jern (4% DR) og 24,56 mg kalsium (2% DR). Alle disse næringsstoffene er nødvendige for en skikkelig bein og blod Helse.

30. Kanel fordeler for Parkinsons sykdom:

Det er en nevrologisk tilstand som er uhelbredelig i dag. Dermed blir det generelt behandlet ved hjelp av symptombehandling. Dette økes ved ekstra inntak av kanel i daglig mat. Kanel hjelper neuronene og forbedrer også motorfunksjonene hos mennesker som lider av Parkinsons. Ved bruk av kanel reverseres de cellulære, biokjemiske og anatomiske endringene i hjernen.

Se mer: Fordeler med Bell Pepper

31. Kutte risikoen for hjertesykdom:

Kanel har blitt brukt til å redusere risikoen for hjertesykdom, verdens vanligste årsak til tidlig død. Det reduserer det totale kolesterolnivået og reduserer risikoen for hjertesykdom drastisk. Mange mennesker blir rammet av denne kronikksykdommen, og spise kanel vil forhindre folk i det. Kanel har mange fordeler for flere sykdommer, og den kan brukes som en bedre effektiv medisin for all slags kronisk sykdom. Kanel fordeler som styrer diabetes og forbedring av hjernekraften virker som et anti-agent for soppinfeksjoner og bidrar også til å redusere vekten din ofte uten tung trening.

32. Kanel fordeler for massasje terapi:

Kanel er et kjent oppvarmingsmiddel og vil bidra til kroppsavslapping. Kombinert med bærerolje, kan den bli mye brukt til muskel smerte avslapning. Bruk av få dråper kanelolje mens du bader, hjelper deg med å bli lettet fra stress og trøtt. Det bidrar også til å kurere muskelsmerter. Helsefordeler med kanel favoriserer både leddgikt og kolesterol, og kan brukes som en anti-aldring for hudinfeksjoner. Det vil gi det hyggelige sinnet avslapping og fri for fordøyelsesbesvær.

33. Kanel fordeler for å insekte repellent:

Kanelbladsolje har egenskapen til antimikrobielle kvaliteter, og den kan brukes til behandling av hodelus, svart maurkontroll og kakerlakkerkontroll. Det er kjent forsvarsutstyr mot mygg. I noen studier ble det funnet at kanel vil hjelpe til med ikke bare å drepe myggene larver, men fungerer også som en insektmiddel.

34. Fungerer med søte og salte retter:

Kanel kan brukes til å få helsemessige fordeler i noen retter. Tenk på mange karriretter og smakfulle marokkanske retter som inkluderer kanel. Skjønnheten ved å bruke Ceylon kanel i søte oppskrifter er at aromaen, spesielt når den brukes i bakevarer, vil være svært sofistikert som en fin parfyme, men å lukte eller smake ville ikke tenke mye av det. Den magiske av Ceylon kanel er skjult inne. Cassia kanel i kontrast overstyrer alt.

35. Forhindre fra blæreinfeksjoner:

Urinveisinfeksjoner (UTI) kan forekomme hvor som helst i urinveiene, blæren, nyrene; som urinrøret vil påvirke både barn og voksne. Noen årsaker til UTI er diabetes, overgangsalder, prevensjonsmidler, nyrestein, graviditet og tarminkontinens. Jo bedre hjemmehjelp for UTI er å ta to spiseskjeer med kanelpulver og en teskje honning med en kopp lunkent vann. Det vil definitivt ødelegge bakteriene i blæren. Ta 1 til 4 gram kanelbark og 2 gram kanelolje er anbefalt dose for UTI.

36. Kanel fordeler for lang levetid:

Kanelpulver laget med te når det tas jevnlig, vil arrestere ødeleggelser av gammel alder. Ta en fire skje honning med kanelpulver og kok for å lage te. Å ta det fire ganger om dagen vil hjelpe deg å holde huden frisk og myk, og arresterer en alderdom. Det vil øke levetiden til enda 100 år.

37. Beskytter mot leversykdom:

Den menneskelige leveren inneholder normalt litt fett, men når mer enn 10% av levervekten din er fett, har du alvorlige helsekomplikasjoner som inkluderer betennelse og leversvikt. Kanel er en utmerket medisin for leverskade, det bidrar til å forhindre fettlever overfor. Heldigvis er kanel den beste medisinen for alle de ovennevnte sykdommene.

Fra ovennevnte diskusjon av 35 + skjønnhets- og helsemessige fordeler av kanel, kan vi utlede, det er ikke bare et krydderi på kjøkkenet, men et viktig antiseptisk og antimikrobielt middel med forskjellige medisinske egenskaper. Den kan brukes i forskjellige former som ekstrakter, olje og pulver.

Bilder Kilde: Shutter lager, 2.

Leave A Comment

− 1 = 1