Hypothyroidism Diet | Stiler på livet

Lider du av hypothyroidisme? Vet du om hypothyroidism diett? Hvis svaret ditt er nei, så er denne artikkelen for deg. I dag er det mange mennesker i verden som lider av hypothyroidisme. Mange av oss har det vanskelig å kurere dette, men hvis du involverer noen endringer i din livsstil, så vel som i kostholdet ditt, blir det lett for deg. Derfor, i dag i denne artikkelen diskuterer vi om hypothyroidism dietten.

hypotyreose Diet

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfuglformet kjertel under nakken i menneskekroppen som er ansvarlig for produksjon av hormoner som er avgjørende for regulering av metabolisme. Hvis slike prosesser forstyrres, kan det forårsake hypothyroidisme. Hypothyroidisme, eller lav skjoldbruskfunksjon, er en rolig epidemi. Alle vet at det ikke er noen pille for dette. Hypothyroidism skjer når skjoldbruskkjertelen ikke gir tilstrekkelig hormoner.

Hvis du er diagnostisert med hypothyroidisme, kan det høres forferdelig, men du kan være i det for livet. Det er behov for å være en oppmerksom og konsekvent plan for ditt rutinemessige forbruk av mat for å unngå blinker av symptomer som kan forstyrre din daglige rutine.

Beste tips for god hypothyroidisme diett:

Hvis du følger sterkt med diettplanen din, bør du ikke være i tvil om symptomangrep senere.

1. Jod Rich Foods:

Et godt balansert kosthold som består av jod kan ha nytte i å lette symptomene du møter med uorden. Matvarer som er ironiske i jod, anbefales sterkt i kampen for å avverge hypothyroidisme. Så, Seaweeds og Seafoods, Keltisk havsalt, Saltvannsfisk, Nori Rolls, Sushi er viktig for deg.

2. Reduser forbruket av ekstra karbohydrat:

Bare 45-60% karbohydrater kreves for personer med hypothyroidisme. Regulering av forbruket til den korte delen av ditt utvalg (nærliggende 50% karbohydrater) vil hjelpe deg med å oppnå dette. Ved 50% karbohydrater kan kostholdet ditt påvirke rundt 30% protein og 20% ​​fett.

3. Selen-Rich Foods:

Også selenrike matvarer hjelper pasienten som lider av denne lidelsen. Derfor involverer matvarer i kostholdet ditt fullt av selen som kjøtt, kylling, brasiløtter, meieriprodukter, løk, laks, hele uberørt korn, hvitløk og tunfisk.

4. Øk proteininntaket:

Protein vogner skjoldbruskhormonet til alle musklene og elsker det ved hvert måltid kan være til nytte for å regulere skjoldbruskfunksjonen. Proteiner inneholder nøtter og muttere; quinoa; hormon- og antibiotikafrie animalske produkter som økologisk, egg, bærekraftig fisk, gressmatet kjøtt og belgfrukter.

Se mer:  Detox Diet 7 dager

5. Drikk nok vann:

Drikk 8-12 kopper vann hver dag. Metabolisme trenger vann, så ikke å drikke nok vil forstyrre ditt vekttap potensielt også. Når du øker fiberforbruket 30-40 gram, er vannet jevnere viktigere. Drikk ekstra vann for å kompensere for svette fra trening og varmt vær.

6. Reduser bruk av stimulanter:

Så snart du prøver å bekjempe tretthet, kan stimulanter som koffein være en livsstil. Hypothyroidism skaper binyrene ansvarlig for overarbeid og utmattelse. Binyrene kan bare brøt så mye stimulering tidligere de begynner å underfunksjonere. Dissuading av stimulanter, med kaffe, te og brus kan støtte binyre systemet gjenoppbygge og øke.

Se mer:  3 dagers kostholdsplan for å miste vekt

7. Øk fiberinntaket ditt:

Du må spise 30-40 gram for hver dag. Personer med hypothyroidisme opplever ofte sløv inntak og forstoppelse. Et fiber med høyt fiber kan være til nytte for å flytte ting lateralt, så å si, mens du vokser mat, slik at du aldri føler deg sulten. Pass på å gradvis øke fiberen din over tid.

8. Velg mer komplekse karbohydrater:

Setter pris på rikelig med grønnsaker, friske frukter og fullkorn som full hvetebrød, brun ris og pasta, brun ris, hvetekim. Disse matvarene er ernæringsmessig større til sine raffinerte komplementer.

Jeg håper du liker denne artikkelen og finner den nyttig, så vel som informativ!

Se mer:  Diett for diabetespasient

Leave A Comment

71 − 69 =