Hvordan lage sjampo | Stiler på livet

Våre travle og hektiske livsstil hindrer oss i å prøve ut naturlige måter å ta vare på vår hud og hår på, men vi er alle enige om at produktene som er tilgjengelige på markedet inneholder skadelige kjemikalier. Sterke rengjøringsmidler kalt sulfater er et av ingrediensene i kommersielle sjampo som fører til tørrhet og skade håret vårt. Så ta litt tid fra din travle timeplan for å behandle håret ditt med noe naturlig. Resultatet blir at du får et sunt, mykt og skinnende hår. Lag din egen sjampo med enkle ingredienser.

1. Lag Castile Soap Shampoo:

For å lage en castil såpe sjampo, vil du kreve kamille te, flytende castil såpe, olivenolje, essentielle olje i te tre, rosmarin essensielle olje og peppermynteolje. Denne sjampoen er flott for tørt hår, da det styrker håret. Etter at du er ferdig med å samle ingrediensene, lage kamille-teen ved å koke vann og legge til en spiseskje kamilleblomster i ti minutter.

Hvordan to make shampoo 1

Når du er ferdig, press teen og la den avkjøles. Deretter oppvarmes castile såpen i en mikrobølgeovn i et minutt, eller du kan gjøre det i en liten gryte på komfyren, men ikke koka den. Hell ½ oz. av olivenolje, ¼ oz. tea tree olje og 1/8 oz. Hver av peppermynte og rosmarinoljer i oppvarmet såpe. Rør såpen forsiktig slik at det ikke dannes skum eller bobler. Legg langsomt i kamille-te i blandingen. La det kjøle seg og når du er ferdig, er sjampoen klar. Hell det i en tom beholder for å bruke den i fremtiden.

Se mer:  Beste Kids Shampoo

2. Lag såpeflak Shampoo:

Du kan samle noen såpeflak fra en vanlig såpe så lenge det er naturlig, men det anbefales å bruke flager av castil såpe. Bortsett fra såpeflak, trenger du kokende vann, mandelolje og essensielle oljer. Begynn med å flappe såpen ved å bruke en riv eller en kniv. Legg 4 gram såpeflak i en stor bolle.

Hvordan to make shampoo 2

Kok en vannkvart i komfyren eller en mikrobølgeovn. Deretter hell det kokende vannet over flakene, slik at de små såpeflakene umiddelbart oppløses. Rør blandingen for å oppløse flakene helt. Tilsett ¼ kopp mandelolje og åtte dråper av din favoritt eterisk olje som peppermynte eller lavendel og rør blandingen godt. La det avkjøles. Når du er avkjølt, overfør blandingen til en gammel tom sjampoflaske.

Se mer:  Tørre hodebunnshampoo fordeler

3. Lag Essens Sjampo:

Det er ganske mange ingredienser som kreves for å lage denne sjampoen. For å lage essens sjampo, legg ett rå egg, en spiseskje sukker og ½ kopp iste i en bolle. Rør blandingen ordentlig til den er klebrig. For å kvitte seg med mat luktene, legg til noen kanelpulver etterfulgt av noen dråper vanilje essens og det vil lukte fint.

Hvordan to make shampoo 3

For de som har flass, klem i litt sitron inn i blandingen. Legg deretter en spiseskje salt. Ta en banan og skrell den av. Bland det godt og legg det i blandingen. Kast i skrellen også. Slip nå blandingen fint i en mølle eller blender. Pass på at det er en veldig jevn lim. Deretter tilsettes ca 50 såpeflader og 50 ml vann i blandingen.

Slå på mølle eller blender igjen. Når blandingen er helt glatt, er sjampoen klar. Påfør det på håret ditt og la det stå på i tre minutter. Skyll det grundig og si hallo til ditt nydelige skinnende, håndterlige og sunne hår.

Se mer: Best Volumizing Shampoo i India

Bilder Kilde: Shutter lager 1,

Leave A Comment

7 + 3 =