Hvordan lage sennepolje hjemme

India er kjent for sin velsmakende mat, spesielt karriretter. Alle karriene har en base av olje eller ghee. Hver del av India bruker annen type olje. Det er avhengig av hva som vokser mest. Den nordlige og østlige delen av India bruker mest sennepsolje. Som mange av oss bruker vi det til matlaging og til massasje også.

Sennep er veldig kjent for sine medisinske egenskaper. Det er anti-inflammatorisk og anti-sopp. På grunn av sine klissete egenskaper, det helbreder tørr hud og hodebunn. Det induserer også produksjon av melanin, og behandler dermed grå hår. Når det brukes med kokosnøttolje, reduserer sennepsolje hårfall.

Hvordan to Make Mustard Oil at Home

Hvordan lage sennep olje:

Sennepsolje kommer vanligvis fra markedet. De kommer i flasker og bokser. Men mange foretrekker å lage sennepolje hjemme hos dem. Oljeprosessen er veldig enkel. Det kan gjøres på tre enkle måter.

 • Den ene er ved å knuse frøene og trekke ut oljen.
 • For det andre er ved å male frøene med vann. Denne blandingen blir destillert og brukt.
 • Tredje er en annen måte å lage sennepolje ved å bruke bærerolje.

Se mer: Bivirkninger av sennep olje

Trinn for trinn måte å lage sennep olje:

 1. Tørk sennepsfrøene. Det er nødvendig å eliminere alt vannet fra frøene. Det er foretrukket å være Soltørket da det fjerner vannet helt.
 2. Alle smuss og fremmede elementer fjernes. Det er veldig nødvendig å se at det ikke finnes andre partikler med frøene for å sikre renheten.
 3. Frøene er oppvarmet. Det er gjort for å øke utbyttet av olje.
 4. Dette oppvarmede frøet knuses av maskiner. Dette er en times prosess. Det knuses etterfulgt av å trykke. Ved å trykke, fjernes oljen.
 5. Oljen er samlet; Denne oljen filtreres for å fjerne enhver form for urenhet. Dette gjøres forsiktig for å sikre at oljen ikke er uren.
 6. Oljen kan pakkes i flaske og lagres.

Dette er en veldig grunnleggende prosess for å lage sennepolje. Denne prosessen kan gjøres i liten skala til stor skala.

Se mer: Beste sennepolje-merkevare i India

Lag sennepsolje hjemme:

 1. Ta en bolle sennepsfrø. Fjern alt smuss i det.
 2. Ta en kopp bærerolje. Dette kan være kokosnøttolje, mandelolje osv.
 3. Kok det i en panne.
 4. Sett frøkjøttene inn. La det koka til brunt.
 5. Kjøl det og oppbevar det i flaske. Det ville være bedre å lagre det i kjøleskap.

Jeg vil foreslå å gjøre det små batcher. Den har et lite skall liv.

Du kan også legge til noen essensielle oljer. Dette reduserer den stikkende lukten og gir duft.

Normalt brukes ferdig sennepsolje. Dette er behandlet type sennepolje. De sender sennepolje gjennom filtre. Denne typen olje er merket som raffinert olje.

Det finnes mange merker av økologisk sennepolje. Økologisk sennepolje er laget av mønsterfrø som dyrkes uten noen kjemikalier. De bruker ikke kjemisk gjødsel eller plantevernmidler. Dette er den reneste form for olje.

Bruk av noen form for sennepsolje kan være gunstig, selv om det kan være noen bivirkninger. Derfor anbefales det å bruke med forsiktighet. Du må alltid bruke den på albue før du bruker den på kroppen for massasje. Du bør alltid konsultere en lege før du bruker den på spedbarn og barn. Du må også lese etiketten godt før du bruker den, fordi noen sennepsoljer er ment for bare massasjer.

Våre forfedre har alltid foretrukket å bruke ting laget hjemme. Å lage sennepolje hjemme er en av disse tradisjonene. Sennepolje er lett å lage. Det er også rask prosess. Du vil kanskje prøve det.

Se mer: Sennep Olje For Kolesterol

Lagre

Leave A Comment

19 − = 13