Hvordan bruke gurkemeie til diabetes? | Stiler på livet

En voldsom sykdom for å oppsluke verden i dag er diabetes. Det var en gang en gang da besteforeldrene våre ville si nei til søtsaker, klagende over blodsukkeret og diabetes. Så spredte det sakte til fedrene, og dessverre har diabetes i dag utvidet sin klo til til og med unge tenåringer.

Det starter med en defekt bukspyttkjertel som ellers ville utskille bare den perfekte mengden av et hormonpeptid som kalles insulin som igjen vil hjelpe muskel-skjelettcellene og tar vare på sukkeret i blodet ditt. Når sukkeret i blodet metaboliseres, ville det gjøre plass for noe sukkerinntak, som i sin tur ville bli metabolisert av insulin. Diabetes er en kronisk tilstand der kroppens evne til å metabolisere insulin eller produsere det blir defekt, eller den perfekte mengden insulinstrømmer er stunted. Som et resultat fortsetter sukkeret i blodet på piling til det blir fullstendig ødeleggelse for kroppen. Diabetes mellitus er kronisk i naturen er mest sannsynlig å bli hos deg for hele levetiden, og derfor er et alvorlig tiltak nødvendig for å dempe sykdommen.

gurkemeie for diabetes

Se mer: Fordeler med grønn te

Det er vanligvis to typer diabetes. Type 1 er hovedsakelig forårsaket blant yngre generasjoner på grunn av mangel på hormonell insulin. Men type 2 er mest vanlig hvor kroppens evne til å produsere tilstrekkelig er ødelagt eller skadet.

Som indianere har vi alltid stolt på våre forskjellige hjemmelagde, praktiske elementer når det gjelder å kurere. Selv om det er medisinske undersøkelser, har noen supplerende eller komplementære hjelp rett fra det koselige hjemmet aldri vært en dårlig ide. Krydder og urter er vår forte, og så spiser 'gurkemeie' sparer dagen.

Når noen først tenker at gurkemeie er en kur for diabetes i stedet for bitter gourd, ville man tro at det er absurd, men nyere studier over hele verden har avslørt at gurkemeie eller som vi kaller i hindi 'haldi', er en sikker sjokkkreft for å hjelpe diabetespatienter.

De som ennå ikke er kjent med gurkemeie, er en ingefærfamilieplantasje med en gul oransje nyanse som i stor grad brukes i Asia og India, ikke bare for å tilberede smakfulle måltider, men også som skjønnhet og medisin, på grunn av dets anti-inflammatoriske egenskaper. All denne tiden gurkemeie har vært en kur mot feber og nyser, forkjølelse og influensa, men lite visste du at det kunne være legen din til diabetes.

Se mer: Olivenoljehelsemessige fordeler

Insulinregulering:

Dens antimikrobielle og anti-glykemiske egenskaper sammen med en sprinkle av antioksidantegenskaper vil regulere produksjonen av insulin i kroppen vår. Når det er tilfelle av utilstrekkelig insulin, virker gurkemeie gjennom det punktet hvor det tvinger kroppen til å produsere den riktige mengden som trengs for å metabolisere blodsukkeret og fettene, mens blodsukkeret i kroppen vår blir redusert av den antiglykemiske egenskapen.

Insulinresistens:

Gurkemeie en gang i kroppen din vil også hjelpe til i problemene med insulinresistens og insulinfølsomhet.

fedme:

En av hovedgrunnene til at diabetes er skyld, skyldes fedme som doktors krav. Dette oppmuntrer hovedsakelig type 2-diabetes der det ikke er nok metabolismen av fettcellene som forårsaker insulinfall, da fettcellene sprer seg hver dag. Som et resultat blir det produserte insulinet utilstrekkelig. Gurkemeie inneholder en egenskap som kalles curcumin som er kjent for å eliminere akkumulering av fettceller som reduserer sannsynligheten for diabetes og fedme og dermed hjelper de berørte i å kaste noen få pund.

Se mer: Kokosoljefordeler

Triglyserid Nivå:

Gurkemeie hjelper også å kontrollere insulinproduktet ved å balansere sukkeret i blodet og triglyseridnivået i kroppen vår.

styrking:

Med insulindråper i kroppen vår, kan man på grunn av hyppig vannlating eller annen grunn bli svak. Gurkemeie øker ikke bare insulinnivået, men hjelper også med å kurere dine generelle problemer som styrker dine indre organer for å fungere bedre.

Antibiotika:

Når det ikke er nok styrke i kroppen vår, er det visse virus som er tilbøyelige til å gjøre oss til deres verter, og dette er når de antibiotiske egenskapene til gurkemeie hjelper med å beskytte kroppene våre fra disse skadelige patogener.

Hvordan bruke gurkemeie til diabetes?

La oss snakke om gurkemeie melk fordeler for diabetes som det er en av de beste måtene å konsumere gurkemeie. Diabetikere kan også prøve gurkemeie te.

Human kliniske undersøkelser har vist at inkludert gurkemeie som en del av dietten for diabetikere har en glukose-senkende effekt. Det forbedrer også betacellens funksjon og forbedrer oksidasjon og utnyttelse av fettsyrer. De senker også blodsukkeret ved å arbeide direkte med leverenes glukoseproduksjon. Bortsett fra disse, er det flere virkninger påvist i kliniske undersøkelser.

Gurkemeie er et flott og fantastisk alternativ til å kurere diabetes, men det bør ikke regnes som en kur. Det kan brukes til å motvirke effektene av diabetes og tas i moderasjon som en del av diabeteskostet. Du må fortsatt konsultere en lege for riktig behandling og omsorg. Gurkemeie senker blodsukker, kolesterol, beskytter våre øyne og nyrer og bidrar til å forebygge kreft. Gurkemeie har vært i bruk i århundrer og er kjent for sin antioksidant og anti-inflammatoriske egenskaper. Så bruk det med mat, te eller melk, og hold deg frisk!

Bildekilde: Shutterstock

Leave A Comment

+ 54 = 55