Er Paneer Safe Under Graviditet? | Stiler på livet

Har du en fetish av å spise paneer mens du forventer? Liker du at andre mødre er bekymret for å spise bare riktig mat til babyen din? Lurer du på at du kan spise paneer når du er gravid uten å skade barnet ditt? Hvis svarene på disse spørsmålene er ja, har du definitivt kommet til rett sted. Det er korrekt at under graviditet, forventer at mødre har høyere risiko for å pådra seg matbårne sykdommer. Dette skyldes at kroppens immunsystem gjennomgår endringer for å gi beskyttelse til den utviklende babyen.

paneer during pregnancy

Fordeler med paneer under graviditet:

Paneer blant annet meieriprodukter er et viktig stift diett for mange av oss. Det kalles også 'chenna' eller 'cottage cheese'. Paneer er kjent for å være en ekstremt god kilde til viktige næringsstoffer som er avgjørende for en sunn vekst og utvikling av babyen din. Under graviditeten er det alltid tilrådelig å spise 2-3 snacks mellom dine vanlige måltider. Paneer gjør en utmerket mat til å tilfredsstille dine sultens trang under de ulike timene. Kok bare noen få stykker av paneer med noen krydder eller legg det til salaten din. Lær mer om de fantastiske helsemessige fordelene ved å spise paneer mens du forventer:

1. oppfyller proteinbehovet ditt:

Protein er svært viktig for riktig utvikling og vekst av musklene og vevet til babyen din, i tidligere stadier. Paneer som et kraftverk av protein er derfor ekstremt gunstig for de forventende mødrene under graviditeten.

2. Hjelper i bein og tenndannelse:

Paneer er lastet med fosfor og kalsium som er ekstremt viktig for en sunn utvikling av fosterets tenner og bein. I tillegg til å spise paneer under graviditet, bidrar det også til å forhindre demineralisering av bein hos gravide kvinner. Kalsium i paneer hjelper også funksjonen til sirkulasjons- og nervesystemet.

3. Hjelper med vektstyring:

Å spise paneer under graviditet er også forbundet med å overvåke kroppsvekt under graviditet. Det er kjent for en flott matbit som er veldig fyllende og gir ikke uønskede kalorier.

4. Anti-inflammatoriske egenskaper:

Paneer har utmerkede antiinflammatoriske egenskaper som bidrar til å overvinne noen av de vanlige problemene som oppstår under graviditet som leddsmerter og hevelse.

Se mer: gresskar i svangerskapet

paneer During Pregnancy 1

Retningslinjer som skal følges:

Listeriainfeksjonen som er forårsaket av å spise ost er den eneste grunnen til at forventende mødre blir nølende i forbruk av paneer. Det skal imidlertid bemerkes at bare paneer laget av upasteurisert melk er mest sannsynlig å forårsake listeriainfeksjon. Derfor, for å trygt nyte å spise paneer i svangerskapet, sørg for at du bare spiser de som er tilberedt av pasteurisert melk.

Gi heller aldri inn i din trang til å spise rå eller ukokt paneer mens du er gravid. Paneer laget av enten pasteurisert eller uppasteurisert melk bør unngås i ukokt form. Dette skyldes at rå paneer fra en av kildene er mer utsatt for bakteriell infeksjon. Men når du lager paneer, eliminerer den bakteriene som er tilstede i den, noe som gjør det trygt å bli spist under graviditeten.

Se mer: kale mens gravid

paneer During Pregnancy 2

Så nå vet du veldig godt svaret på spørsmålet er paneer trygt under graviditeten? Fordelene med paneer er nå kjent for deg. Spise paneer under graviditet utgjør ingen trussel mot din utviklende baby, forutsatt at du husker de ovennevnte retningslinjene. Det er imidlertid tilrådelig å ta samtykke fra legen din til det samme. Så nå satiate dine ønsker ved å gorging på deilige og leppe-smacking delikatesser laget av paneer.

Se mer: spise løk under graviditet

Leave A Comment

+ 3 = 8