Dhyana Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livet

I denne skrive opp, ville jeg snakke om Dhyana Yoga. Jeg vil gjerne avklare at jeg ikke mener å erstatte noen form for ekspertuttalelse. Jeg er bare en nybegynner. Du bør alltid trene under en godt trent instruktør. Gitt det, har jeg gjort et ydmyk forsøk på å gi deg en titt på hva Dhyana Yoga egentlig handler om.

Dhyana Yoga Asanas og fordeler | Stiler på livet

Bokstavelig talt betyr ordet Dhyana meditasjon eller konsentrering eller fokusering helt på ett objekt eller tanke eller mantra. Yoga er definert som praksis med mentale, åndelige og fysiske disipliner. Dhyana Yoga har 3 aspekter, som er: Konsentrasjon, Yoga øvelser og dyp pusting.

Ut av de 8 lemmer av yoga, anses Dhyana Yoga for å være den mest komplekse og tøffe å oppnå fordi det innebærer å silke og kontrollere den mentale strømmen av tanker. Enkelt sagt har sinnet en tendens til å være svært svakt og fortsetter å vandre fra en tanke til en annen, tenker på hendelsene fra fortid, nutid og fremtid. Vi har en tendens til å være opptatt av bekymringer, bekymringer, håp og ambisjoner. Dhyana Yoga er praksis for å stabilisere og jorde våre tanker for å oppnå dypt fokus og ro. Gjennom dhyana yoga kan man lære å frigjøre stress, negativitet og fokus på positive aspekter av livet.

For å trene Dhyana yoga må du fokusere på noe objekt som kanskje en Diya eller et guds idol. Du kan også fokusere på et eller annet punkt på pannen, vanligvis mellom øyenbrynene eller lytte til noen mantra som blir resitert eller kan også synge mantraet av seg selv. I hver av de ovennevnte måtene å fokusere ... utøveren hengir eller bruker sine sanser som syn, hørsel eller recitering. Det innebærer å sitte og deretter lukke øynene og konsentrere seg om om eller en gudfigur mellom øyenbrynene eller i selve pannen i pannen. Prøv å holde fokus i minst 15 minutter. Ta og slipp dypt pust mens du gjør det. Det er viktig å plassere hendene i Dhyana mudra hvor hendene dine plasseres i fanget. Høyre hånden er plassert øverst på venstre hånd med palmer vendt oppover. Mens Dhyana forverres, praktiserer man samtidig noen Asana og Pranayama.

Se mer: Swami Sivananda Yoga Poses

Asana betyr en form for trening i klassisk yoga. Asanas, bør være jevn og fast, men likevel komfortabel og avslappet. Det hjelper utøveren å bli oppmerksom på kropp, sinn og miljø.

Pranayam refererer til dype pusteteknikker. I et yogisk synspunkt gir Pranayama mer oksygen til blod og hjerne.

Asanas mest praktiserte Med Dhyana Yoga er:

1. Padmasana eller Lotus Pose:

Dhyana Yoga Asanas and Benefits-padmasana

Dette er en enkel asan som innebærer å sitte rett og spre beina fremover. Deretter plasserer vi høyre fot på venstre lår og venstre fot på høyre lår. Hendene er plassert i dhyana mudra. Rygg og hode skal holdes oppreist. Øynene skal lukkes.

Se mer: Hva er Karma Yoga

2. Cobra Pose Eller Bhujangasana:

Dhyana Yoga Asanas and Benefits-cobra pose

Denne asana bidrar til å styrke brystet, overkroppen og skuldermuskulaturen. Denne stillingen vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og lindre respiratoriske lidelser.

3. Forward Bend Pose Or Paschimottanasana:

Dhyana Yoga Asanas and Benefits-paschimottanasana

Dette slapper av på ryggen, skulderen og bena. Å øve denne asanaen, sett deg på yoga mat på en fast overflate og spre bena rett foran deg. Nå brett ditt høyre kne, hælen på høyre fot er plassert ved å berøre venstre, øvre, indre lår. Bøy fremover og nedover, og prøv å berøre venstre fot med pannen. Hold på i 5 minutter. Denne asana hjelper også med mental konsentrasjon.

Se mer: Anusara Yoga Poses

Det er mange fordeler som Dhyana Yoga gir til utøveren. For å nevne noen av dem:

  • Det hjelper med å oppnå muskuløs fleksibilitet og styrke.
  • Det øker energinivået i kroppen. Så, det gir deg en øyeblikkelig dose av iver hvis du føler deg lav.
  • Det lader opp og oppdaterer hjernen din.
  • Viktigst av alt føler du deg nærmere Gud.

Bildekilde: Lukkermateriell

Leave A Comment

53 − = 43