Brystsmerter under graviditeten | Stiler på livet

Brystsmerter / ømhet er det tidligste tegn på graviditet generelt. Det er mange endringer i kroppen både ekstern og intern når en kvinne er gravid. Bortsett fra magen er de første symptomene på graviditet som noen kroppsorganer står overfor, bryst. Under graviditeten er det økt blodgass og hormonelle forandringer som resulterer i endringer i brystvev. Disse endringene observeres generelt i andre eller tredje trimester av graviditeten. Det er merkbare og signifikante endringer i brystvevet. Det kan være økning i størrelsen, ømme brystvorter, lekkasje. Men det er ingenting å panikk eller bekymre seg for det. Det er veldig normalt under graviditet. Disse forandringene er ingenting annet enn å forberede brystene til amming.

Fører til and Symptoms of Breast Pain

Se mer: Behandling av brystkreft

Årsaker og symptomer på brystsmerter under graviditet:

De forskjellige grunner og symptomer på brystsmerter under graviditeten er:

Sår / Ultra Sensitive Bryst:

Brystene har en tendens til å være veldig øm og øm i de første ukene. Man føler smerten mens den bærer en bh som det blir veldig ultrafølsomt. Tingling kan føles i stor grad.

Brystvorte og Areolas endringer:

Brystvorter blir mørkere og større etter hvert som man utvikler seg i tidlig graviditet. Man kan også legge merke til små gåsebud eller hvite merker på brystvortenes område (kalt areolas) som er helt normalt og ingenting å bekymre seg for. Areola blir større etter hvert som tiden går.

Større brystene:

Etter de første tre månedene kan man merke endringer i størrelsen på brystene. De blir større og smerter ekstremt når de blir rørt. Man kan også føle kløe når brystet forstørres i størrelse. Det er veldig normalt når kroppen forbereder brystvævet til pleie og fôring. De komplekse blåårene blir synlige på brystet som bærer viktige næringsstoffer og væsker.

Se mer: Hvordan redusere bryststørrelse med trening

råmelk:

Det kan defineres som "den første melken kroppen frigjør". Det er en gyldenfarget væske. Den inneholder alle næringsstoffer sammen med immunitet og beskyttelse en baby krever en gang født. Dette er grunnen til at morsmelk anses som den viktigste ingrediensen i riktig og sunn vekst av en baby. Det kan være i form av et farget væske eller kakket stoff.

Ingen endringer i brystet:

Dette er en litt merkelig situasjon når en kvinne går lite eller ingen endringer i brystene. Man bør ikke få panikk og besøke en god lege. Diskuter problemene uten å nøle og gå for en intensiv brystundersøkelse.

Tips for brystsmerter under graviditet:

Som diskutert er disse endringene veldig normale og det er ingenting å bekymre seg for. Men få tips må følges, og forholdsregler må tas slik at du kan gi brystet litt lettelse. Med liten omhu og kunnskap kan smerten bekjempes i stor grad.

Jeg. Man bør kjøpe gode merkede støttende bras / moderskap bras. Det er et must. Det lindrer smerten til en viss grad og forhindrer at brystene faller i fremtiden. Man bør ta råd fra kunnskapsrike salgskvinnere eller barnehageeksperter. Underwire bras bør overses. Mykt bomullsmateriale uten sømmer nær brystvorten er ideelt. Bomull bør foretrekkes over syntetisk.
Vanligvis når man går opp med en kopp størrelse eller to, bør litt løs bh velges for å opprettholde nivået på komfort.

ii. Alt bør diskuteres med partneren din. Din partner bør være godt klar over kroppens endringer du går gjennom. Diskusjon fører til forsiktighet mens du klemmer eller elsker.

Se mer: Bryststimuleringsteknikker

iii. Mange ganger blir symptomene fulgt av røde utslett, for varmt til berøring og andre alvorlige problemer. En lege bør kontaktes i så fall umiddelbart for å få råd.

Leave A Comment

+ 16 = 23