Bharadvajasana – Hvordan å gjøre og fordeler | Stiler på LIfe

Hvis du vil lære yoga, er Bharadvajasana best egnet asana for deg. Bharadvajasana er en av de svært enkle pose og nybegynnere er laget for å lære dette asana først. Det er også kjent som sittende vridposisjon. Navnet er hentet fra sanskritordet Bharadvaja som var skaperen av Vedaene. Denne asanaen er gjort i en sittende stilling og har enorme fordeler. Det har beroligende effekter på kroppen din og bidrar til å berolige nervesystemet.

Bharadvajasana

Årsakene til at folk flest foretrekker å gjøre dette asana, da det bidrar til å lindre stress fra kroppen din. Det gjør at du føler deg frisk og energisk. Mange starter ofte dagen med yoga. Å gjøre asana gir deg umiddelbare resultater. Det holder ikke bare i god form, men gjør også livet stress. Gitt nedenfor er noen grunnleggende instruksjoner om hvordan du kan gjøre bharadvajasana i enkle trinn-:

Hvordan å gjøre Bharadvajasana

Helse Benefits of Bharadvajasana 2

  1.  Først plasserer du deg på en matte.
  2.  Nå begynner du å sitte på matten. Bare vær i din komfortsone. Bare strekk bena foran deg og bare plasser hendene i hvilestilling ved siden av deg.
  3.  Ta langsomt bøye knærne og bare ta dem mot venstre hofte. Pass på at kroppen din nå hviler på høyre bakke. Og den indre siden av venstre ankel hviler på buen på høyre fot.
  4.  Nå sakte du et dypt pust inni og strekker ryggraden så mye du kan. La nå pusten og forsiktig dreie den øvre kofferten hvor mye du kan. Hold høyre hånd på gulvet og la venstre hånd ligge på strømpene på venstre ben.
  5.  Mens du er i denne posen, bare sørg for at venstre hofte presser ned vekten av kroppen på gulvet.
  6.  Nå snu sakte baksiden av ryggen og vri deretter rundt ryggraden.
  7.  Med hvert av pusten din, prøv å bruke mer kraft til ryggraden. Og prøv å vri kroppen din ytterligere med hver utånding.
  8.  Nå snu sakte og se ned mot skuldrene på høyre side. Vær i pose i mer enn et minutt.
  9.  Deretter sakker du sakte bagasjen og går tilbake til din opprinnelige posisjon. Du kan også gjenta prosedyren med høyre side kropp.

I begynnelsen kan du finne denne posen å være litt vanskelig. I så fall begynner å påføre variasjoner med posen. Du kan enkelt ta støtte av et teppe eller pute rundt knærne, for å gjøre asana litt lett for deg i begynnelsen. Du kan også ta hjelp av en partner for å gjøre dette enkelt og enkelt. Selv om denne posen gir deg mange helsemessige fordeler, er det tidspunkter når du helt bør unngå denne pose. Hvis du har alvorlig hodepine, unngå lavt blodtrykk eller menstruasjonsproblem. Det er alltid tilrådelig å lære yoga fra en ekspert yoga trener, slik at den maksimerer fordelene dine.

Se mer:  Kukkutasana Fordeler

Fordeler:

Helse Benefits of Bharadvajasana 3

Det er flere fordeler du kan oppnå hvis du gjør dette med jevne mellomrom

• Det hjelper virkelig i strekking av ryggrader, skuldre og hofter. Det hjelper også jeg med å styrke kjerne muskler.
• Det bidrar også til å forbedre fordøyelsessystemet.
• Det anses å være en terapeutisk asana for karpaltunnelsyndrom.
• Det hjelper i å kurere ryggsmerter og ischiasmerter.
• Den gjenoppretter balanse og likestilling til sinn og kropp.
• Det stimulerer organene og regulerer også stoffskiftet.

Så hvis du er ute etter roligere og mer grasiøs sinnstilstand, må du begynne å praktisere denne asana hver dag. Hver morgen gjør du dette, vil hjelpe deg med å oppnå et sunt og bedre liv.

Se mer: Stående fremover Bend Yoga & Heron Pose

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

32 − = 27