9 matvarer som skal unngås i skjoldbruskkjertel - en hypothyroidism diettplan | Stiler på livet | progressivenewsdaily.info

9 matvarer som skal unngås i skjoldbruskkjertel – en hypothyroidism diettplan | Stiler på livet

Vi har alle hørt om skjoldbruskkjertelen, men hva er det egentlig? Hvilken funksjon spiller det i kroppen vår? Skjoldbruskkjertelen tilhører det endokrine systemet. Funksjonen er å utsette bestemte hormoner som bidrar til å regulere mange kroppssystemer. Nå kan skjoldbruskkjertelen mislykkes på to måter - det kan redusere sekresjon (hypothyroidisme) eller øke sekresjonen (hypertyreose). I hvert tilfelle må man holde øye med ens diett fordi kroppens kropp er i en usikker tilstand. Kontrollere ens ønsker, man må unngå visse retter som skal presse kroppen din ut av kanten og forverre situasjonen. Her er en liste over matvarer som må holdes vekk fra en når man har hypothyroid. mat to avoid in thyroid

Liste over matvarer som skal unngås i skjoldbrusk:

La oss se hvilken type mat som skal unngås med hypothyroidisme.

1. rødt kjøtt:

Den første og fremste matvaren å unngå i skjoldbrusk er rødt kjøtt. Så Det kjøtt må unngås i tilfelle hypothyroid. Dette skyldes at rødt kjøtt inneholder mye cystein. Det gjør også egg. Så, rødt kjøtt og egg skal begge unngås, da cystein vil gjøre situasjonen din verre

2.Soy Sauce:

Stor fan av asiatisk mat? Synd. Det er viktig for deg å unngå produkter med gjæret soya i dem. Disse produktene gjør ikke bare kroppens tilstand verre, det reduserer også utslipp av skjoldbruskhormonet! Disse produktene inneholder også fytinsyre som heller ikke er bra for deg. Den inneholder også ufermentert soya som forårsaker isoflavoner og genistein. Begge disse forbindelsene kan forårsake ytterligere nød i skjoldbruskkjertelen.

3. Hvete og byg:

Hvete og bygg inneholder mye gluten, og derfor må du unngå alle produkter som inneholder mye hvete og bygg! Disse produktene øker intensiteten av alle de syke effektene av hypothyroidisme og er derfor ekstremt skadelige for kroppen din.

4. Kaffe:

Ja, jeg kan forestille meg hva noen av dine reaksjoner ved å lese denne må være. Jeg mener, kaffe hjelper deg med å holde opp og fullføre arbeidet ditt, kaffe hjelper deg med å tolerere alle slags irriterende folk som omgir deg når du er søvn berøvet! Hvordan skal du fungere uten kaffe? Vel, du må finne noen måte fordi kaffe påvirker jodnivået ditt, og dette igjen gjør at symptomene dine blir verre. Også, kaffe som stimulant undertrykker utslipp av skjoldbruskhormoner.

5. Grønnsaker høyt i goitrogener:

De viktigste matvarene å unngå i skjoldbrusk er grønnsaker. Grønnsaker som brokkoli, peanøtter, lima bønner, pinjekjerner, roser, lin, blomkål og så videre inneholder mange goitrogener. Nå, hva er goitrogener? - Disse er sammensatte som gjør det vanskelig for kroppen vår å bryte ned visse typer mat. For dette formål må de ovennevnte grønnsakene unngås.

Se mer:  Mat rik på protein

6. te:

Den andre maten å unngå med hypothyroidisme er te. Te er en stimulant og undertrykker utslipp av thyoidhormoner. Imidlertid bør det unngås mer fordi det inneholder høye nivåer av klor og fluor. Disse som jodnivåer hindrer riktig funksjon av skjoldbruskkjertelen. Kranvann inneholder også høye nivåer av disse kjemikaliene.

7.Tapioca:

Tapioca er en grønnsak som er rik på goitorgens. Ikke bare dette, det inneholder også hirse! Millets forstyrrer inntak og absorpsjon av jod i kroppen og påvirker derfor skjoldbruskkjertelen sterkt. Så skjoldbruskkjertelen må unngås.

Se mer:  Proteinrik vegetarisk mat

8. Spinat:

Alle husker Popeye - Popeye, sjømannen - pooh pooh! Popeye pleide å pop i bokser av spinat og bli den mektigste. Jeg er sikker på at han inspirerte mange barn til å begynne å nyte spinat og var dermed godt elsket av alle mødre. Men når du har hypothyroid, må du unngå spinat. Det samme gjelder jordbær og fersken. Alle disse matvarene inneholder tiourea.

9. Sennep:

Vanlige vegetabilske matvarer som skal unngås i skjoldbruskkjertelen er sennep på grunn av rike på goitrogen. Den inneholder også hirse og generelt hindrer riktig skjoldbruskkjertel.

Så langt som mulig forsøker skjoldbrusk pasientene å unngå de skadelige matene som er nevnt ovenfor for ikke å få skjoldbruskkjertelproblemet alvorlig.

Se mer:  Immunitet Boosting Foods List

Bildekilder: 1

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − 12 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map