9 beste templer i Pune | Stiler på livet

Byen Pune huser mange vakre arkitektoniske eksempler i form av templer. Her anskaffet er 9 av dem.

1. Bhimashankar-tempelet:

templer in pune

Bhimashankar tempel ligger i Khed, svært nær byen Pune, er et Jyothirlinga-helligdommen dedikert til Lord Shiva. Templet er også kilden til elven Bhima som flyter sørøst og møter med elven Krishna i Raichur. Sammensetningen av templet er relatert til Nagara stil av arkitektur og sies å være bygget i det 13. århundre. Det er også et helligdom viet til Kamalaja, en inkarnasjon av Parvati i templet. Maha Shiva Ratri feires her.

2. Parvati Hill Temples:

templer in pune 2

Parvati Hill, en bakke i byen Pune, huser 5 templer som ligger på toppen som er Devdeveshwar-tempelet, Kartikeya-tempelet, Vishnu-tempelet, Vitthai-tempelet og Rama-tempelet. Totalt 103 trinn må klatre for å nå toppen der devotees kan besøke templet. Hovedtemplet er laget av svart stein og er dedikert til Devdeveshwara.

3. Chaturshringi-tempelet:

templer in pune 3

Chaturshringi tempelet ble bygget under regjeringen av Maratha King, Shivaji og ligger på en bakke på Senapati Bapat Road. Chaturshringi betyr bokstavelig talt et fjell med fire topper og templet står 90 meter høyt og 125 meter bredt. Det regnes som et symbol på tro og makt. For å komme til templet må man klatre 100 trinn. Den presiderende guddom er gudinnen Chaturshringi idol og det finnes andre avguder dedikert til gudinnen Durga, Lord Ganesha og åtte miniatyrer av Asthavinayaka.

4. Bhuleshwar-tempelet:

templer in pune 4

Bhuleshwar-templet ble bygget tilbake på 1200-tallet under Pandavas epoke. Det er et gammelt tempel omgitt av tykk skog og dermed betydningen av navnet sitt. Templet er dedikert til hellige helligdommer av Lord Shiva og har fem Shiva lingamer dedikert til ham i templets helligdom. Som Shiva-lingamene forblir skjult i en grøft, kan de bare sees i lys. Det er også andre avguder dedikert til gudinnen Lakshmi, Lord Vishnu og Lord Mahadev.

5. Dagaduseth Halwai Ganapati Temple:

templer in pune 5

Dagaduseth Halwai Ganapati tempel er et veldig populært hinduistisk tempel i Maharashtra og besøkes av tusenvis av hengivne hvert år. Den presiderende guddom i templet, Lord Ganesha's idol er 7,5 meter høy og 4 meter bred og templet sies å være over 100 år gammelt. Tempelet har et tillitsfond som heter The Halwai Ganapati Trust, som driver filantropisk arbeid. Under Ganeshotsav-festivalen, fra felles til kjendiser, besøker alle templet.

Se mer:  Templer i Bhubaneswar

6. Neelkantheswar Temple:

templer in pune 6

Neelkantheswar-templet i nærheten av Pune er et av de mindre kjente stedene. Templet er dedikert til Lord Shiva og ligger på en ås 900 mt. over havnivå. Stedet blir etter hvert blitt en populær weekendferie for lokalbefolkningen i Maharashtra. Selv om templet krever omtrent en times bratt klatre til toppen av åsen for å komme til templet. På kveldene kan man oppleve vakker solnedgang også.

7. Pataleshwar Cave Temple:

templer in pune 7

Pataleshwar Cave tempel er et steinutskåret tempel skåret i løpet av perioden Rashtrakuta i det 8. århundre er laget av basalt rock og er dedikert til Lord Shiva i form av en Shiva lingam. Tempelinngangen har også en Nandi mandapa. Templet av regjeringen er blitt erklært som et beskyttet monument av byen.

Se mer:  Liste over templer i Goa

8. Moreshwar Ganapati Temple:

templer in pune 8

Moreshwar Ganapati tempel ligger i Morgaon distriktet i Pune er et hinduistisk tempel dedikert til Lord Ganesha. Tempelet markerer begynnelsen og slutten av åtte Asthavinayaka templer i delstaten Maharashtra. Det antas at Ganapati saint Morya Gosavi har vært assosiert med templet, selv om den opprinnelige datoen for byggingen fortsatt er ukjent. Ganesh Jayanti og Ganesh Chaturthi er de mest fremtredende festivaler i dette tempelet.

9. Narayani Dham Temple:

templer in Pune 9

Shri Narayani Dham templet som ble funnet i Katraj i Pune, kom til eksistens i år 1983. Templet huser forskjellige gudsdyrkere som Lord Hanuman, Shri Shyam Baba Jot, Shiva linga, Lord Ganesha og så videre. Den presiderende guddom i templet er skjønt gudinnen Narayani. Tempelet utfører ulike ritualer og tjenester på daglig basis.

Se mer: Templer rundt Tirupati

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

+ 27 = 35