9 Berømte Vishnu-templer i India | Stiler på livet

Det er mange Vishnu templer over hele India. Her er en liste over 9 slike templer.

Badrinath tempel i Badrinath, Uttarakhand:

9 Berømte Vishnu-templer i India | Stiler på livet

En av de fire Char Dhams, Badrinath templet ligger i Uttarakhand. Lord Badrinath er tilbedt i templet som er en inkarnasjon av Lord Vishnu. Badrinath tempel er en av de mest besøkte pilegrimsferdesentrene i India. Det ligger langs de vakre elva Alakananda-elva. Templet huser en svart steinstatue av Vishnu som er 3,3 ft høy og faller under en av de åtte swayamvyaktakshetras. Mata MurtiKaMela er den mest fremtredende festivalen feiret i dette tempelet.

Jagannath Temple i Puri, Odisha:

Vishnu Temples in India2

Sri Jagannath tempel er også en av de fire Char Dham pilegrimsferdene i landet og ligger i kystbyen Puri. Det er en kjent berømt hinduistisk tempel dedikert til Lord Vishnu. Bygget på det 12. århundre, regnes det som en av de viktigste og helligeste pilegrimsferdene i India. De presiderende guddommer i templet er Lord Jagannath, en form for Lord Vishnu sammen med Lord Balabhadra og Goddess Subhadra. Rathyatra eller Chariot festival er den svært populære årlige festivalen i templet

Sri Venkateswara Swamy Temple i Tirupati, Andhra Pradesh:

Vishnu Temples in India3

Sri Venkateswara Swamy tempel anses å være verdens rikeste tempel sammen med å være det mest besøkte sted for tilbedelse i form av donasjoner mottatt og rikdom. Det ligger i bakken byen Tirumala på Tirupati. Templet dyrker Herren Venkateswaras idol, en annen form for Lord Vishnu. Templet er konstruert i Dravidiansk arkitektur og er kjent som "tempelet på syv åser". Den mest fremtredende festivalen feiret her er den årlige Brahotsavam, hvor rundt 500.000 pilegrimer besøker stedet.

Ulagalanda Perumal Temple i Kanchipuram, Tamil Nadu:

Vishnu Temples in India4

Templet til UlagalandaPerumal-tempelet ligger i Kanchipuramandis dedikert til Lord Vishnu. Den Dravidian stylte konstruksjonen er herliggjort i DivyaPrabandha. Lord UlagalanthaPerumal, en inkarnasjon av Lord Vishnu tilbys her. Det er også en av de 108 Divyadesam dedikert til Lord Vishnu. Hver dag følger templet og utfører seks ritualer sammen med feirende årlige festivaler. Rathyatra eller Chariot-festivalen er den mest populære her.

Padmanabhaswamy Temple i Thiruvanthapuram, Kerala:

Vishnu Temples in India5

Padmanabhaswamy tempel er en dravidisk stil arkitektonisk vidunder befinner seg i Thiruvanthapuram. Det er også det rikeste hinduistiske tempelet i verden. Templets presiderende guddommelighet er Lord Vishnu, som er anskreftet i stillingen 'AnanthaSayanam' eller den orgide yogiske søvn av slangen Adisheshan. Tempelet har en streng kleskode og er åpen for bare hinduistiske hengivne. De mest fremtredende festivaler feiret her er Alpashy og Panguni.

Se mer: Sol templer i India

Koodal Azhagar Temple i Madurai, Tamil Nadu:

Vishnu Temples in India6

Koodal Azhagar Kovil-tempelet som er dedikert til Lord Vishnu, ligger i sentrum av templet, Madurai. Koodaland ligger i sentrum av byen Madurai og er dedikert til Lord Vishnu. Koodal og Azhagar er tamilske ord som betyr et synonym for byen Madurai og "den vakre", henholdsvis. Dette tempelet faller under 108 Divyadesams. Koodal Azhagar har tre stillinger som er sittestilling, stående stilling som Sri Surya Narayan og hvilestilling. Den presiderende guddom i templet er tatt for en dukkert i elva Vaigai på festivalen Chitra Purnima. Også en 10 dagers båtfestival feires på MasiMagam-dagen.

Sri Varadharaja Perumal Temple i Kanchipuram, Tamil Nadu:

Vishnu Temples in India7

Sri Varadharaja Perumal tempel ligger i Kanchipuram og dedikert til Lord Vishnu og er en av de 108 Divya Desams of Vishnu. Dette tempelet ble ansett som en av de helligeste av Vaishnavites og ble opprinnelig bygget av Cholas i 1053. Tempelet har en helligdom av Varadharaja eller Vishnu er på en liten ås. De store festivaler feiret her er Bhramotsavam når pilegrimer flocker til templet.

Se mer: Berømte sikh templer i India

Asvakranta Temple i Guwahati, Assam:

Vishnu Temples in India8

Asvakranta tempel ligger i Guwahati, Assam. Templet anses å være hellig ved 'yogic tantra' og er dedikert til Lord Vishnu. Den presiderende guddom i templet er Anantashayana Vishnu som hviler på stillingen av Lord Vishnu på en slanges kropp. Tempelet huser også et idol av Lord Brahma sitter på en lotus som kommer fra navlen til Lord Vishnu. Det finnes også andre avguder innenfor templet.

Sri Ranganathaswamy Temple i Srirangam, Tamil Nadu:

Vishnu Temples in India9

Sri Ranganathaswamy tempel ligger i Srirangam og er en av de største fungerende templene i India. Tempelstrukturen er omsluttet av prakaram som er syv konsentriske vegger og det er 21 lukkede gopurammer. Templet er dedikert til Lord Vishnu og har 49 helligdommer, alle dedikert til ham. Deler av de syv konsentriske veggene, tre er brukt til private kommersielle virksomheter som hoteller, restauranter, boligområde og mer

Se mer: Liste over Shiva templer i India

Leave A Comment

1 + 2 =