7 berømte parker i Lucknow med bilder | Stiler på livet

Lucknow er en by med en rik historisk bakgrunn og kulturarv. Det er mange ruiner av gamle palasser i Lucknow som hint på den luksuriøse livsstilen til de gamle Nawabs of Lucknow. Byen men liten tiltrekker seg flere turister og har en god del av parker og andre turistrike steder. Flere av dens palasser har tilhørende hager som nå er omgjort til parker.

Vakre parker i Lucknow med bilder:

Her er noen av de beste parkene i Lucknow.

Dilkusha Hage:

parker in lucknow

Dilkusha hage er en tilstøtende del av Dilkusha kothi (Palace). Mens den originale kothi står i ruin, har hagen blitt ombygd og er en hyppig tilholdssted for morgenvandrere og joggere. Å vandre langs stien omgitt av rester av kothi og de nylig plantede blomstene er en interessant opplevelse. Ruinene legger til en historisk sjarm til stedet, utlåner den personlighet og en historie. Inngangsbilletten er rimelig og praktisk.

Swarna Jayanti Smriti Vihar Park:

parker-in-Lucknow-Swarna-Jayanti-Smriti-vihar-park

Dette er en typisk offentlig park med en separat barneavdeling som har svinger og lysbilder installert i den. Parken begynner å bli fylt opp fra de tidlige daggryene når den første av morgenvandrere eller medlemmer av latterklubben ankommer. Swarna Jayanti Smriti Vihar Park begynner å bli kjent som Fitness Track of Lucknow! Opptaksbillettene er tilgjengelig til en rimelig pris, og de har til og med en ordre for et månedlig pass.

Se mer: Parker i Chhattisgarh

Dr. Ram Manohar Lohia Park:

parker-in-Lucknow-dr-ram-Manohar-Lohia-park

Dr, Ram Manohar Lohia var en filosof og sosialist. Denne parken er oppkalt etter ham. Ligger i Gomti Nagar, er det en av de mest berømte piknikplassene i Lucknow, komplett med en kunstig innsjø. Parken er utviklet og vedlikeholdes av Lucknow Development Authority. Det er laget en spesiell ordning for parkens morgenbesøkere. Fra 6 til 7 om morgenen kan parkens besøkende benytte seg av vokal og instrumentell musikk.

ECO Park:

parker-in-Lucknow-øko-park

Dette er en av de mest populære turist haunts i Lucknow. Parken bringer frem Lucknows rike kulturarv midt i en innstilling av frodige, grønne hager. Foruten den naturlige skjønnheten som parkens flora og fauna gir ut, viser en rekke kunst som bronze statuer av dyr og trær, en sentral høyde, vannlegemer med vakre steinfontener, noen av verdens høyeste fontener av bronse og granitt etc, tiltrekke seg turister oppmerksomhet til ferdighetene til Lucknow håndverkere.

Se mer: Liste over nasjonalparker i Assam

Jyotiba Phule Zonal Park:

parker-in-Lucknow-Jyotiba-Phule-sone-park

Denne parken ligger i sektor D-1, Kanpur Road Housing Scheme, har alle de grunnleggende fasilitetene som en park burde ha. Frodig grønt, vakre blomster, svinger, hvilested, joggersti og vakre fontener er bare noen få av parkens gode poeng. Det er det beste stedet for lokale innbyggere å gå og bare slappe av eller utføre sine treningsrutiner.

Begum Hazrat Mahal Park:

parker-in-Lucknow-Begum-Hazrat-Mahal-park

Begum Hazrat Mahal var den første kone til Nawab Ali Shah. Denne parken ble bygget til minne om henne. Hun hadde et stort bidrag i den første frihetsbevegelsen, og det er dette bidraget fra henne som regjeringen ønsket å ære ved å bygge henne et minnesmerke. Dette minnesmerket ble bygget i den gamle Victoria parken, som nå er kjent som Begum Hazrat Mahal Park. Minnesmerket er et vakkert stykke skulptur med fargerike blomster som pryder omgivelsene.

Se mer: Parker i Andhra Pradesh

Gautam Buddha Park:

parker-in-Lucknow-gautam-buddha-park

Denne parken ligger i nærheten av Hathi Park. Det sport flere interessante turer for barn samt båtliv i kanalen for voksne. Parken er et populært tilholdssted for de rallyende politiske partiene! Denne parkens grønne hager er et trygt område for å ta med barna dine også.

Leave A Comment

17 + = 25