25 Ulike typer dyr i verden med bilder

Dyr er multicellulære, eukaryote organismer av kongeriget Animalia. Alle typer dyr er motile, noe som betyr at de kan bevege seg selvstendig og spontant fra livets punkt. Alle dyr er heterotrofer. Mest kjente dyrefyla marine arter. Dyr er delt inn i ulike undergrupper som vertebrater, mollusker, leddyr, annelider, svamper og fisk. Disse undergruppene er klassifisert i deres respektive grupper.

Som dyr er heterotrofer, betyr det at de lever på levende organisme direkte eller indirekte. Igjen er disse delene delt inn i plantelevende dyr, rovdyr, omnivorer og parasitter. Generelt er alle dyr rovdyr. Det betyr at de jakter på mat på andre levende organismer. Generelt har utryddelse av noen dyr skjedd siden et år på grunn av jordvariasjoner.

Dyr anses generelt å ha utviklet seg fra en flagellated eukaryote. Dyr som lever nær hydrothermal ventiler og kaldt sjø på havbunnen, vil ikke avhenge av solens energi. Dyr er delt inn i to brede grupper: vertebrater og hvirvelløse dyr. Vertebrater er dyr som har tilbake bein. Invertebrater er dyr som ikke har ryggrad. Det finnes forskjellige typer dyr i verden. Her for dagen forklarer vi kort om 25 forskjellige dyrearter i verden med sine bilder.

Liste over forskjellige typer dyr i verden:

1. Stjernefisk:

Stjerne fish

Vitenskapelig navn på stjernefisk er Asteroidea. Det er klassifisert i høyere klassifisering av Asterozoa. Sjøstjerner er sjøstjerner som er i stjerneform. Disse kalles til og med av andre navn som basketstjerner og sprø stjerner. Det er omtrent 1500 arter av sjøstjerner på havbunnen over hele verden. De er marine hvirvelløse dyr. Dette er opportunistiske matere. De kan regenerere de skadede delene eller kaste deler på egen hånd. Levetiden varierer i arter. De spiser på andre små dyr.

2. Frosk:

Frosk

Vitenskapelig navn på frosk er Anura. Det er klassifisert under klassifiseringen Salientia. Frosker kommer også under dyr gruppe. Frosker er store rovdyr og er forskjellige. De er kortsiktige og hale mindre amfibier. Det finnes rundt 4800 arter i verden. Dette er den første vertebraten i rekkefølge. Kroppens lengde vil være 5,5 cm. Det er tre kammerhjerte. Lokomotion av frosk hopper, går, løper, svømmer, burrowing, klatring og gliding. Koblingsstørrelsen på paddene vil være på 3000-6000. Livslengden på en pute er 10-12 år.

Se mer: Typer av sandaler

3. Salamander:

Salamnder

Vitenskapelig navn på salamander er Caudata. Det er klassifisert under phylum amfibie. Massen av salamanderdyret er 25-30 kg. Koblingsstørrelsen er omtrent 400-500 for kinesisk gigantisk salamander. Kroppslengden er ca 1,2 m for kinesisk gigantisk salamander og 12-19 cm fra Cope's gigantiske salamander. Disse er mest sett i Holarctic Eco-sonen og Neotropical Zone. Disse er også opportunistiske rovdyr. Åndedrett varierer fra den ene til den andre som gjerninger, linger, hud og membraner i munn og hals. Livslengde er ikke bestemt.

4. kameleon:

Chameleon

Vitenskapelig navn på kameleon er chamaeleonidae. Det er klassifisert under klassifisering av Lguania. Det er ca 202 arter i verden. Lengden på kroppen er ca. 35-45 cm og varierer etter art. Koblingsstørrelsen er 20-200 for sløret kameleon og 10-40 for panther kameleon. De har evnen til å endre fargene i henhold til miljøet. Siden guaninkrystaller under huden får dem til å skifte farge. Disse dyrene er for det meste funnet i regnskogsområder. Dette er kjøtteter.

5. Krokodille:

cubansk crocodile (Rhombifer)

Vitenskapelig navn på krokodille er krokodylinae. Det er klassifisert under klassifisering av krokodiller. Disse er store akvatiske reptiler som lever i hele tropene i Asia, Afrika, Australia og Amerika. Massen av krokodillens kropp vil være 410 kg og massen varierer etter arten. Dykkelseshastigheten vil være 24-2 km / t i vann i korte brister. Lengden på kroppen vil variere fra 4,3-5,2 for voksne, og disse varierer også tilsvarende. Det er totalt 14 eksisterende arter. Disse dyrene tilhører rovdyr. Livet på en krokodille er 70-80 år.

Se mer: Bilder av forskjellige typer hus

6. Nilgai:

Nilgai

Nilgai er den største asiatiske antilopen. Det er stort sett til stede i India, noen deler av Sør-Nepal og Øst-Pakistan. Hanner har horn der hvor kvinner ikke gjør det. Mann er større enn kvinner. Disse er plantelevende og foretrekker å leve i lave åser med busker. Disse typer dyr gir fødsel en om gangen og noen ganger tvillinger. Kalve veier vanligvis 14-16 kg ved fødselen. Livslengden er ca 12-13 år.

7. Lion-Tailed Macaque:

Lion-tailed macaque

Lion-tailed macaque er navnet på en ape. Det er en gammel verden ape. Spesiell egenskap ved denne dyrenaben er at den har hår rundt ansiktet som løve. Disse tilhører en gruppe mindre makaques. Den veier omtrent 2-10 kg. Disse dyrene er for det meste funnet i tropiske, stadig grønne skoger. Livet på denne aben er omtrent 20-30 år. Den yngre er syke i ett år. Det er herbivorer og unngår mennesker.

8. Felidae:

felidae

Vitenskapelig navn på Felidae er bare Felidae. Det kommer under klassifiseringen av Feliformia. Felidae er en familie av katter. Dette er pattedyr. Levende katter tilhører underfamilier kalt Panterinae og felinae. Pantherinae inkluderer tiger, løve, jaguar, leopard, skyfri leopard og snøleopard. Felinae inkluderer ikke-pantherin katter. Alle katter er rovdyr. Katter har god nattesyn på grunn av tilstedeværelsen tapetum lucidum som reflekterer lyset tilbake inne i øyebollet, og gir karakteristisk glans. Levetiden disse dyrene varierer i henhold til katter.

9. Sea Lions:

Sjøløver

Vitenskapelig navn på sjøløven er Otariine. Det er klassifisert under høyere klassifisering av Eared Seal. I denne verden kan vi bare se syv arter av sjøløver. Denne gruppen dyr kalles som pinnipeds. Sjøløver er svært kompatible med naturen der de bor. Sjøløver er rovdyr. Denne typen dyr spiser sjømat som fisk, krabber etc. Interessant faktum for sjøløver er at de tar mat 5-8% av kroppsvekten ved enkeltfoder. Livslengden på sjøløver er 20-30 år.

Se mer: Typer av indiske hus

10. Butterfly:

sommerfugl

Butterfly kommer under insekter phyla. Vitenskapelig navn på sommerfuglen er Rhopalocera. Den kommer under klassifisering av Lepidoptera. Vingerspinn av sommerfugl er 6,5-8,6 cm og varierer etter arten. De spiser primært på nektar fra blomster. Disse kalles også som bærere for pollinering av frukt. Det finnes brede spekter av arter tilgjengelig i verden. De er kompatible med alle naturene i regionene. Livet på en sommerfugl er ca. 12 måneder.

11. Bee:

Bie

Vitenskapelig navn på bier er Ainthophila. Det kommer under klassifiseringen av Apoidea. Bier er flygende insekter som er nært relatert til maur og hvepe. Det er mange arter av bier over hele verden. Disse er de beste bærerne for pollinering. Lengden på biet er 1,1-1,3 cm. Livslengde er ca 12 måneder for tidlig humlebi som er dronning og 3 år for vestlig honningbietdronning. Honning som er utskilt av bi, brukes til medisinsk formål og mange andre.

12. Blekksprut:

blekksprut

Blæksprutte kommer under phyla Mollusca. Vitenskapelig navn er Octopoda kommer under klassifisering av Octopodiformes. Disse er svært intelligente. Disse spiser hovedsakelig krabber. Lengden vil være på 4,3 m. Denne dyrmassen er ca. 15 kg. Livslengden er ca 3-5 år. Blekksprut er spist i mange kulturer. De vokste også som kjæledyr

13. Gastropoda:

Gastropoda

Gastropoda kommer under phylum bløtdyr. Vitenskapelig navn Gastropoda er kun Gastropoda. Det er klassifisert under klassifisering av bløtdyr. Disse kalles vanligvis som snegler og snegler. Det er tusenvis av arter av sjøsnegler, sjøløk, ferske snegler, landslak og landsnegler. Det er 611 familier. Denne typen dyr har univalve. Det er herbivorer. Disse har skall som fungerer som beskyttelsesdeksel for kroppen.

14. Krabbe:

Krabbe

Krabber kommer under phyla krepsdyr. Vitenskapelig navn på krabbe er brachyuran. Det er klassifisert under klassifisering av pleocyemata. Den har kort projiserende hale vanligvis skjult under thoraxen. Lengden er ca 1,8m. Det er mange krabber som eremitt, porselen, hestesko og kongekrabber. Krabber går vanligvis sidelengs. Dette er aktive dyr med komplisert oppførsel. Lang hale består av gift. Krabber er tatt som mat over hele verden.

15. Amphipoda:

tanglopper

Vitenskapelig navn på Amphipoda er bare Amphipoda. Det kommer under klassifiseringen av Peracarida. Disse har sidekomprimert kropp. Størrelsen varierer fra 1 til 340 millimeter og er for det meste scavengers og detritivores. Det finnes om lag 9 500 amphipoda arter tilstede i verden. Arter av amphipoda er tatt som mat over hele verden.

16. Skorpion:

Skorpion

Vitenskapelig navn på skorpionen er bare skorpioner. De kommer under klassifikasjonen dromopoda. Størrelsesområdet for scorpion er 9mm til 20cm. Disse dyrene er rundt 1750 arter til stede i verden. Bare 25 arter inneholder gift som er i stand til å drepe mennesker. Skorpionen er smertefullt og men ufarlig. Overlev temperaturen i skorpionen varierer fra 20 til 37 ° C. Skorpioner er Opportunistic rovdyr.

17. Hund:

hund

Vitenskapelig navn på hunden er canis lupus familiaris. Det er klassifisert under klassifisering av grå ulv. Hundens høyde på skulderen er 16-86cm. Dens svangerskapstid er ca 63 dager. Den sover 10 timer i døgnet. Livets levetid varierer etter arten. På grunn av forekomst av naturlige årsaker lever det opp til 13 år ifølge undersøkelsen. Disse typer dyr er rovdyr. Hundesort er tilgjengelig i større. Alle hunder er tammet. Disse brukes til jakt, beskyttelse og trekking osv.

18. Rhinoceros:

rhenosars

Vitenskapelig navn på noshørene er rhinocerotidae. Den er klassifisert i lavere klassifisering som svart nesehorn og øvre klassifisering som oddetallet ungulat. Masse av rhinoceros varierer fra 800-1400 kg. Rinoceros løphastighet er 50 km per time. Høyden er 1,7-1,8 m til skulderen. Livslengden av rhinoceros er 40-50 år for hvitt og 35-50 for sorte nesehorn. Disse dyrene er plantelevende.

19. Hjort:

hjort

Vitenskapelig navn på hjort er cervidae. Det er klassifisert under klassifisering av pecora. Arter inkluderer muldyr, hvite tailed hjort, reinsdyr, rød hjort og høsthjort etc. I dette avviger de med permanent hornede dyr som antiloper. Disse dyrene er for det meste sett i afrikanske og asiatiske skoger. Massen er ca 30-300 kg for voksne. Det er herbivorer. Disse blir rovdyr til andre større dyr.

20. Primate:

Primate

Vitenskapelig navn på primatet er Primates. Disse klassifiseres under klassifisering av primatomorpha. En primat er mamma til ordensprimatene. Disse er vekket fra forfedre som bodde i trærne i tropiske skoger. Massen av kroppen vil rase form 20-200kg. Det er tjuefem arter er sett i denne typen dyr så langt i verden. Disse er mest sett i tropiske skoger i Asia og afrikanske regioner. Det er herbivorer.

21. Bjørn:

Bjørn

Vitenskapelig navnebjørn er Ursidae. Det er klassifisert under klassifisering av Caniformia. Det kan løpe opp til 48 km / t i voksenstadiet. Høyde på skuldrene vil være 60-160cm. Hale lengde vil være 3-22cm og kropps lengde vil være 1,2-3m. Vocalization sinne bjørn er stønn, huffing, bjeffer, grøtende, brølende og humming. De spiser de fleste planter, men blir omnivorer i opportunistiske forhold.

22. Lion:

løve

Vitenskapelig navn på løven er Panthera Leo. Disse dyrene er klassifisert under høyere klassifisering av panter. Massen er ca 190 kg. Livslengden er ca 10-14 år. Disse er rent rovdyr. Høyde på skuldernivå vil være 1,2m. Det er en av de fem store kattene. Det er omtrent 12 arter av løver som er anerkjent så langt. De fleste løver er sett mest i avrikanske regioner.

23. Kveg:

Kveg

Vitenskapelig navn på storfe er Bos Taurus. Det er klassifisert under klassifiseringen av Bos. Kveg er generelt kjent som kyr. Det er hovedsakelig domesticated. Gestasjonsperioden er på 274 dager. Det sover ca 4 timer daglig. Livslengden er ca 15 år. Det er omtrent 1,3 milliarder av storfe i verden.

24. Skildpadde:

Skilpadde

Skilpadde er et dyr som kommer under reptiler. Vitenskapelig navn er testudinidae. Det er klassifisert i høyere klassifisering av testudinidae. Skildpadde lengde kan variere fra få centimeter til to meter. Dette dyret er både vertebra og ribcage. Det er unikt blant vertebrater. Skildpadder er tammet. Det er herbivorer. Koblingsstørrelsen er på ca. 30 egg.

25. Kanin:

Kanin

Kaniner er små dyr fra familien av leporidae. Disse dyrene finnes i flere deler av verden. Det er omtrent 13 arter og 8 generelt. Unge kaniner kalles som kattunge eller kit. Mann kalles som buck og kvinnelig doe. Kaniner er mest aktive ved soloppgang da skumring. De sover i 8,4 timer. Livslengden på kanin er ca 3 år. Det er herbivorer.

Leave A Comment

+ 62 = 66