25 beste Rajasthani Mehndi-design med bilder | Stiler på livet

Mehandi er en viktig del av vår indiske kultur. Det spiller en viktig rolle i bryllupet og andre lovende ritualer. Ikke bare mehendi, selv bruken av gurkemeie er beskrevet i de tidligste Hindu Vedic rituelle bøker. Opprinnelig ble mehendi brukt kun på kvinners håndflater og føtter, men med tidenes fremgang blir det en del av ritualer at selv menn har lov til å bruke det på seremonier eller andre ritualer. Farging av et selvbilde med mehendi lim er tilstede i våre religiøse skikker, som viser en symbolsk representasjon av "oppvåkning av det indre lys".

Rajasthani mehndi designs

Det er mange hinduistiske ritualer som følges opp ved å bruke mehendi i hender og føtter. Festivaler som Karva Chauth, Vat Purnima, Diwali, Bhai Dooj og Teej inkluderer mehendi som søker ritualer. På disse festivaler gjelder kvinner og jenter i alle aldersgrupper mehendi der palmer. Henna ble opprinnelig brukt som en form for dekorasjon hovedsakelig for hinduiske bruder. Noen mennesker arrangerer en mehendi designer for slike viktige ritualer, slik at alle kan ha begge hender fylt med gode mehendi design, men noen mennesker blir ofte engasjert ved å vise sin egen kreativitet ved å gjøre det selv selv. Det finnes forskjellige varianter og design av Mehndi kunst og en av de vakreste og intrikate mehndi kunstformene er Rajasthani Mehndi.

Rajastani mehndi designs main 2

Rajasthani Mehndi-design omfatter hovedsakelig folkedans, tradisjon, kunstformer, kreativitet og farger av Rajasthani-kulturen. Rajasthani Mehendi-design eller kunst viser de unike representasjonene til henna ved bruk av blomster, blader (spesielt mangoblader som de antas å være lovende), påfuglformede mønstre etc som reflekterer den indiske kulturen og tradisjonen.

Rajasthani Mehndi-designene brukes enten på hender eller på føtter, eller begge deler etter eget valg. På grunn av alles travle tidsplan velger folk det passende alternativet som kjøper en ferdig mehendi-kjegle. Men i mange landlige deler av India tror kvinner fortsatt på å male de friske hennabladene på sliping av steiner med tilsatt olje, som ikke er så mye raffinert som profesjonelt tilberedte henna-kjegler kommer, men de gir fortsatt mye mørkere farger og holder seg på hendene for en lang periode. Rajasthani Mehendi-designene er veldig intrikate. Ofte er brudenes navn eller initialer gjemt under mehendi-mønstrene.

Tradisjonelle og vakre Rajasthani Mehndi Designs:

Her oppnådde vi 25 topp mest rajasthani mehndi design sammen med bilder for alle anledninger.

1. Rajasthani Mehndi-mønstre for bruder:

Rajastani mehndi designs 1

Mehendi-design inkluderer noen ganger noen intrikate mønstre som brukes på bruder før bryllupsseremoniene. Brudene både hender og føtter er fylt med store design. Disse designene viser ofte bruden og brudgommen bilder, eller kan omfatte varianter av skyggelagt blomst og bladmønstre. I Rajasthan er brudgommene gitt design som ofte er så forseggjorte som for bruder. Full hånd mehendi ser enda mer nydelig ut når de blir ledsaget av fargerike armbånd.

2. Rajasthani Bridal Mehndi Design For Full Hands:

Rajastani mehndi designs 10

Dette er den typiske Rajasthani brude Mehndi-designen for fulle hender med svært intrikate detaljer. Den venstre hånden inneholder et bilde av en Rajasthani prins som representerer brudgommen og høyre hånd har et bilde av en prinsesse som representerer bruden. Siden hånden er full med detaljerte design, er fingertrådene åpne. Dette brud- og brudgomsbildet kan tegnes i hvor som helst i hendene som i palmer eller håndledd eller i armer. Denne Rajasthani mehandi er egnet til å dekorere brudens føtter med slørark og fuglmotiv. Det er en av de beste rajasthani mehandi designene.

3. Easy Rajasthani Mehendi Designs:

Rajastani mehndi designs 3

En av de vanligste og enkleste formene av Rajasthani mehendi-design er å lage tradisjonelle motiver som mango bladgrense som er fylt med små firkanter. De løvrike mønstrene gir mer berøring i designene. Denne designen er til og med egnet for enhver husholdningsfunksjon i stedet for store anledninger som bryllup. Disse designene kan strekke seg til hele lengden av hånden, noe som gjør den svært egnet for bruden og hennes skapskåle venner!!!

4. Moderne indisk brude Rajasthani Mehandi Design:

Rajastani mehndi designs 4

Nå er dette en ekstremt kunstnerisk moderne indisk mehendi-design. Veldig pent gjort med få store blomstermotiver og veldig stor. Se hvordan blomstene og bladene har en nyanse i seg selv og hvordan bandene bringer ut designens fylde. Designet blir bedre og tettere mot håndleddet fulgt opp til albuen.

5. Brude Rajasthani Mehndi-design for jenter:

Rajastani mehndi designs 11

Det er ingen bestemt regel at det må være bryllupet ditt bare for å bruke mehendi! Brudens venner kan velge design i henhold til valg. For det meste brudens venner velger en mindre komplisert og enkel design enn bruden. Få blomst og blader gjort vakkert kan fullføre et glamorøst, men tradisjonelt utseende.

6. Sirkulære Rajasthani Mehandi-mønstre:

Rajastani mehndi designs 6

Bortsett fra påfugl, blomster eller blader motiver sirkulære mønstre med få skyggelagte deler er også egnet for mange anledninger. Disse designene er noen ganger vanskelig å lage, da mehendi umiddelbart viser farger. Her får du ikke mulighet til å fjerne den brukte mehendien og trekke den igjen. Sirkulære mehandi-konstruksjoner eller runde strukturer krever nøyaktighet, og det er bedre å ha disse designene bare brukt av mehendi-artister.

7. Feet og fingre dekket Rajasthani Mehendi Designs:

Rajastani mehndi designs 7

Generelt fokuserer vi på håndflatene eller føttene midtpartiet helt for å komme seg rundt fingrene. For et komplett utseende er det viktig å tegne noe på fingrene også. Håndfinger blir dekket av de tunge designene, men etterlatt føttene fingre gjør det til å se ufullstendig ut. Tipsene på fingrene kan dekkes med enkle linjer eller prikker som gir det et tradisjonelt Rajasthani-utseende. Dette enkle mehendi-mønsteret kan brukes av bruden selv.

8. Beautiful Rajasthani Mehendi Design:

Rajastani mehndi designs 8

For å gjøre et design mer vakkert, bør man være forsiktig med linjene. Disse linjene hjelper ikke bare med å fullføre et motiv, ved å fortykke disse linjene, skaper det en dybde og mørke mot motivene som skaper en synlig kantlinje. Perfekt skygge av kronbladene også gjør designen ser super elegant og super stilig og definitivt brude!

9. Blomst Rajasthani Mehendi Design:

Rajastani mehndi designs 9

Hvis du tror blomstermotiver er svært vanlige, og du vil prøve noe annet enn du kan dekke hele håndflaten med bladdesign som ligner på det som er vist på bildet ovenfor. Her er fingertrådene helt fylt med henna. Denne mehendi-designen på hånden holdes veldig enkel med kun vinklet design.

10. Rajasthani Feet Mehendi Designs:

Rajastani mehndi designs 2

Hva som helst være designet vi velger for å bruke mehendi, enten det er for hender eller føtter. Mehandi design bør alltid følge speilreflekterende kunst, som betyr at begge hender skal være identiske med hverandre. Det er derfor Rajasthani Mehendi-designene anses å være den vanskeligste kunstformen.

11. Tradisjonelle Rajasthani Mehandi Designs:

Rajastani mehndi designs 5

Dette er et eksempel på en tradisjonell Rajasthani Mehendi-design. Hånden og håndleddet fylles helt med påfugl og mango etterlater design som gjør den til å se seg elegantere og vakkerere.

12. Rajasthani Hand Mehndi Design for enhver anledning:

Rajastani mehndi designs 12

Et design som fullstendig fyller opp håndflaten, er mer egnet for tynn og lang håndflate. Håndflaten kan fylles med svært intrikate slørark, blomster og blader. Men du kan unngå speilrefleksjonskunstformen i denne typiske designen, da det tar mye tid å tegne en så detaljert design. Denne Rajasthani Mehndi design for hender er ideell for enhver anledning.

13. Enkle Rajasthani Skyggelagte blomster Mehandi:

Rajastani mehndi designs 13

Hvis du ikke er så god i tegningen, prøv bedre for kryss-linjer eller bokser. Inkluder få enkle skyggefulle blomster og prøv å bli med dem med andre motiver ved hjelp av andre typer arabisk design. Du kan til og med fylle opp noen bokser eller skygge dem for å gi et mer drastisk utseende totalt Mehndi-design.

14. Hele føttedekket Rajasthani Mehandi Designs:

Rajastani mehndi designs 14

I dette designet er hele føttene dekket med slørark mønsteret med tradisjonelle påfuglmotiver fulgt av rette linjer til kalven. Du kan holde plass mellom designene som de pleier å gi huden din mer rettferdig utseende.

15. Angular Shaded Rajasthani Mehndi Patterns:

Rajastani mehndi designs 15

Denne tunge mehndi-designen er laget helt ved hjelp av vinkelmønstre og fylt med svært intrikate detaljer. Her blir fingertrådene enkle da håndflaten er fylt opp med en så tung design. Du kan også legge til gnistre eller få fargete steiner for å gjøre designet ditt mer unikt og vakkert.

16. Rajasthani føtter Mehandi designer for bruder:

Rajasthani Mehndi Designs 16

I Rajasthani bryllup er føttene til bruden dekket med mehendi. Feet Mehendi design dekker hele føttene til kalven og man kan se speilet reflekterende design. Det er et ideelt valg å male neglene som matcher antrekket i henhold til dagen.

17. Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Design:

dulha-dulhan-Rajasthani-Mehndi-design17

Den berømte Rajasthani Mehendi designet er gjort vakrere min utforming bruden og brudgommen bildet. Bildene trekker på håndflaten, og når begge palmer blir med i bruden og brudgommen, kan man se sammen som er hovedtemaet til dette designet. En hånd brud bilde og den andre hånden med brudgom bilde som bringer ut bryllupet humør. Mest brukte design av brudene.

18. Barat Rajasthani Mehndi Design:

baarat-Rajasthani-Mehndi-design18

Denne typen design skildrer ekteskapsceremonien i en kunstform. Denne utformingen gir bildet av Doli og Barat-prosessen. Den tradisjonelle seremonien er brakt ut vakkert i denne typen design. Å skisse dette bildet krever mye tid og tålmodighet. Men Rajasthani-folk er kjent for sin fart og det kunstneriske arbeidet når det gjelder Mehndi.

19. Intrikate Front Hand Rajasthani Mehndi Design:

intrikate-fronthand-Rajasthani-Mehndi-design19

Denne typen design ser komplisert ut når det er sett, men det er ingenting annet enn en stråle av linjer som danner et mønster. Blomsterbilder brukes ikke i denne typen design. Ser bra ut med indisk etnisk slitasje og fungerer som bangles.

20. Intrikate Full Hand Rajasthani Mehndi Design:

intrikate-fullhand-Rajasthani-Mehndi-design20

Det er et interlacing mønster med buede linjer og prikker som bringer ut komplisert designet arbeid. Å designe komplicert full hånd, mehndi krever den enorme mengden konsentrasjon og tålmodighet. Denne typen design som oftest brukes til bruder på grunn av sin rikdom fremmet av designet.

21. Påfuglmønster Mehndi Design:

Peacock-mønster-mehndi-design21

Mehndi er en tradisjonell måte å dekorere damer på. Å legge til mehndi design er påfugldesignen som er en av de eldste og tradisjonelle designene som brukes under bryllupet eller en festlig anledning. Påfugldesign dekker hele håndflaten sammen med andre blomsterdekorasjoner som går sammen med påfugldesignen.

22. Mirror Design Rajasthani Mehndi:

speil-design-Rajasthani-mehndi22

En av de mest berømte Rajasthani Mehndi-designene er speildesign. I denne typen replikeres samme design på begge hender som reflekterer som et speil. Det er en av de tøffeste designene å skape siden det samme designet må replikeres som trenger full konsentrasjon og designet dekker hele hånden som er gjort på håndflaten, fortsetter til øverste hånd.

23. Krishna Radha Rajasthani Mehndi Design:

krishna-Radha-Rajasthani-Mehndi-design23

En annen forbløffende Rajasthani Marwari-design er å skildre Krishna og Radha i en kunstform ved å designe dem på hånden under bryllupet fire bruden. Den representerer kulturen og enigheten blant paret som er illustrert. Bildet er kombinert med floral eller påfugldesign som bringer ut en skjønnhet i seg selv uten farger.

24. Rajasthani Mehndi Design bare på fingrene:

Rajasthani-Mehndi-design-bare-på-fingers24

Folk som er gamle som ønsker å skjule sine rynker eller som liker å dekorere forsiden bare da er det den beste designen. I denne typen mehndi-design er fingrene på den fremre hånden designet med blader eller floral motivdesign med nødvendig mengde avstand som viser Rajasthani-designen.

25. Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design:

karva-chauth-Rajasthani-Mehndi-design25

På denne dagen med festlige damer kle seg på en stor måte som en brud som legger til deres skjønnhet, er å dekorere sine hender med mehndi-design som er relativt enkelt. Rajasthani design mønstret i arabisk design det der mehndi er påført på håndflaten og videreført til en av fingrene.

En kombinasjon av ny med gammel design bringer ut forbløffende mønster som er trendy de siste dagene. Å bevare vår tradisjon er hovedårsaken til de nye kombinasjonsmetodene som passer til den yngre generasjonsstilen, siden mote er forskjellig fra gamle tider. Denne endringen er nødvendig for å bevare verdiene og kulturen som ble ønsket velkommen av mennesker over hele verden

Å prøve ut enkelt Rajasthani-design i arabisk stil, vil være en god start siden det er mindre tidkrevende og lett å skissere på andre folkeslag først enn å prøve det på seg selv i utgangspunktet.

Leave A Comment

78 + = 83