21 uker med graviditet – symptomer og fosterutvikling | Stiler på livet

Etter nesten ni måneders uro, gleder man hennes baby til verdens lys. Selv om graviditet er et mirakel i livet, kan det være en tøff og en magisk jobb å bringe et nytt liv til jorden. Det er nesten en juxtapose, hvor motsetninger retter seg perfekt for å danne et mirakel, her babyen er den magiske gryten av gull på bunnen av regnbuen etter stormen. Sene søvnige netter og timer med smertefullt arbeid fører deg til det punktet hvor du endelig kan holde den lille i hånden din.

21 weeks of pregnancy

Prosessen med babyarbeid er ikke lett, men en spesiell avtale. Det er alltid de to foreldrene som bestemmer seg for det første trinnet. De første ukene som mødrene hevder er tøffe siden kroppen er i ferd med å bli vant til endringene på dette tidspunktet. Den første begynner med å kaste opp de første dagene med hver tidlig morgen moren rushing på toalettet. Deretter kommer de få justeringsukeene hvor moren fortsatt vender seg til de følelsesmessige endringene. På denne tiden er babyen i en blastocystform som danner et embryo og deretter et foster, til slutt å ta en babyform senere.

Se mer: 20 uker gravid

Denne hele graviditeten som er totalt ni måneder, regnes faktisk i 40 uker. Denne ukentlige nedbrytingen av møllene gjør doktorgradsovervåking og overvåkning enkelt. Disse ukene blir deretter gruppert igjen i tre deler. Den første andre og tredje trimesteren. Dette er når fosteret og moren utvikler seg. Med gradvis uker går dagene til slutt til den endelige leveransen, og hver uke fremhever noe nytt barnets utvikling.

Hva du skal tenke på denne uken:

Morgenkvaliteten og sporadiske humørsvingninger kan erstattes av ansvaret for å være bærer av et lite liv som vokser og nærer deg inne i ni måneder. Denne perioden er en blanding og en kombinasjon av begge. Det er lenge nok for deg å knytte sammen med din lille baby og kort nok til å la tiden flyte med bare et øyeblikk. Men jo lengre binder jo lenger uroen de sier. En mor er en spesiell kvinne, ikke bare fordi hun eier koden til morskap, men også på grunn av alt hun legger opp med før du selv kommer til dine sanne sanser.

Fosterutvikling av babyen:

I denne artikkelen snakker vi om den 21. uken av graviditeten. I en uke teller 40, 21 betyr at du allerede har overskredet midtpunktet. Den vanlige utviklingen i babyen på rundt denne tiden inkluderer.

Sterkere hjerterytme:

Med tidenes overgang vokser babyens hjerteslag sterkere og sterkere. Den en gang svake hjerterytmen var måling ved hjelp av en enhet som heter Doppler av legene for å overvåke hjerteslaget til personen. Nå ved 21. uke har hjerteslaget vokst seg sterkere. Sterk nok til at legen bare bruker et normalt stetoskop.

Sov godt:

I denne uka vil ultralydet vise resultatene til barnet ditt som sover. Det er nå en fullstendig baby som har sin egen sovende rutine, og hvis du er heldig, kan du til og med fange ham i sin favoritt sovende stilling. Disse babyene, som forklart av legen, slår seg ned for sine subtile søvnprosesser.

Se mer: 26 ukers graviditets symptomer

fysisk:

Legene sier at rundt denne tiden har babyen vokst sitt fulle sett med negler både hender og tær sammen med lite hår. Den lanugo eller det myke babyhåret er nå sakte å beskytte barnet, og det er rundt denne tiden at nervesystemet begynner å holde deg våken. Det er starten på denne uken at du vil føle uheldig babybevegelser som et slag eller et spark i magen eller en merkelig røff følelse.

Kjent:

Etter hvert som babyens sanser utvides, begynner han sakte å ta hensyn til ting som skjer rundt ham. Moderens stemme er en vanlig lyd som nå er vant til. Faderns stemme er for kjent. Han er nå klar over sangene som har blitt spilt og bøkene som har blitt lest til ham. Den omgivende støyen i miljøet er nå kjent for ham. Legene sier at etter at babyen er født, kan denne lille triggeren som hans favorittlyd eller musikk eller bok hjelpe deg senere med å lette ham hvis han kjenner til det på det tidspunktet.

svelging:

På dette stadiet svelger den lille mye av det fostervannet, slik at hun er klar til slutt for den melk hun får etter at han er født fra deg. Hennes fordøyelsessystem jobber hardest denne uken, og masterer de ferdighetene den trenger for en sunn kropp etter fødselen. Barnet ditt gjør dette fordi hun føler forandringen i fostervannet med den forskjellige maten moren har. Derfor er mødre på dette punktet anbefalt å holde munnhygiene godt vedlikeholdt.

øyne:

Din lille har overdrevet visjonen sin på dette punktet, og den vokser på en gal måte. Hennes øyenbryn har begynt å vokse, og hun kan forstå forskjellen mellom lyset og når det er mørkt nå, også i livmorene med lukkede øyelokk. Du vil finne henne å svare tilsvarende med stimulansen.

Symptomer på 21. uke Graviditet og hvordan å overvinne:

Nå med forbigående tid, ikke bare barnet, men mor går også gjennom noen endringer. Ofte er disse noe de samme som de siste ukene.

Vekt:

Ved denne gangen kan uttrykket "trekke din egen vekt" være litt vanskelig siden babyen veier rundt 12,3 gram, blir vekten tyngre hver uke. Dette setter moren i mye vekt og press når musklene hennes ekspanderer til det maksimale prøver å støtte babyen. På denne måten blir hun trøtt oftere. For å overvinne den overskytende gevinsten på dette stadiet, er det beste for deg å gjøre, hengi seg til lett trening og sunt slanking. Dette kan inkludere alt som forhindrer oppblåsthet og gjør at du ser fattere ut.

Ryggsmerte:

Med babyen vokser din ryggsmerter har lindret også. Men vær ikke bekymret, siden dette bare er et vanlig scenario. Med babyen trang etter mer plass holder han å trykke på rygmuskulaturen og beinene for å få plass til ham. Dette blir verre hvis du sover på ryggen, noe som gjør smerten verre enn noensinne. Derfor foreslås det ofte at moren sover på sine sider. For å overvinne ryggsmerter, er det først og fremst å sørge for at din sovende holdning gjør deg rettferdig. Du kan ikke sove i din vanlige stilling lenger, ikke med bumpen blir større.

Se mer: 29. Graviditetsuke

Kviser:

For noen mødre kan det være ganske knirkende rent. For andre er det en veldig vanskelig uke å prøve å håndtere graviditet og akne samtidig. Dette er bare et normalt opplevd under graviditet som inkluderer hudutslett, flekker og strekkmerker sammen med ansikt og rygg akne. Hold din cal ma og bære med det å vite at når babyen er levert, vil det hele bukke seg tilbake. Hold aloe vera eller anti pimple kremer rundt. E-vitamin gjør også underverk, og er et av de beste middelene for utbrudd på huden din. Drikker mer vann hjelper på avtale også. Hvis ingenting annet fungerer, være tålmodig og ikke stresser deg selv, ville det være svaret.

Morsomme følelser:

Denne uken er når du vil oppdage at en morsom smak i munnen holder deg sammen med deg. Dette kan være en sur smak, eller en metall en. Det føles så, siden du kaster opp mye og det er også mye utvikling i hormoner. Kroppen din er sliten kan være en annen grunn til det samme. Selv om det høres kanskje rart ut, er kur ikke akkurat så enkelt som det høres ut. Du kan finne deg selv å kjempe hardt for å overvinne situasjonen du er satt i, men kur for det er så enkelt som det virker. Prøv ulike matvarer med all smak, prøv litt søt med salt og sur med bitter, denne smaken gir den unike følelsen for babyen, så prøv alle disse smakene samtidig. Du kan også ta din favorittmat som salater, krydret mat med måltidene dine.

Oppgang i temperatur:

Du trenger ikke å ringe legen din og bekymre deg for din plutselige spike i kvikksølv. Men du kan ikke hjelpe det mye gitt at graviditet krever forsiktighet med alt. Vel, ta kontakt med helsesenteret ditt og sjekk med dem en gang. Dette skyldes at feber vanligvis er en manifestasjon, og dette kan bety dårlige nyheter for deg eller din baby. Men hvis det bare er en liten forandring, betyr det sannsynligvis at barnet ditt trenger varme. For å overvinne situasjonen, hold litt over disken medisiner rundt, bare i tilfelle.

21 uker Aktiviteter:

Den 21. uken vil for det meste dreie seg om å sove det, siden du blir veldig sliten. Resten av aktivitetene dine vil omfatte kontroller, og prøver å finne en hobby for å passere tiden som ikke krysser av. Trening og slanking vil omfatte den andre halvdelen av dagen.

Kosthold og trening for 21. uke:

Kosthold:

 • Vitaminer er mer essensielle næringsstoffer under graviditeten. Det vil hjelpe deg å redusere mangel på smak for deg. Mange frukt og grønnsaker inneholder sunne vitaminer. I stedet for å ta medisiner, bør du ta sunn vitamin næringsstoff mat.
 • Frukt og grønnsaker inneholder bedre næringsstoffer enn andre matvarer. Noen grønnsaker inneholder gode næringsstoffer og forbedrer helsen din ofte. Høyfiberfrukter og grønnsaker holder helsen din god; Du kan prøve druer, kirsebær, pære og guava frukt.
 • Vann er en viktig kilde for kroppen din under svangerskapet; du bør ta mer vann for kroppen din jon regelmessig basis. Vann hjelper deg med å opprettholde kroppen din med god helse, og det styrer vektøkningen.
 • Magert kjøtt vil hjelpe deg med å gi rikelig med proteiner og fibre; det vil hjelpe deg å øke stoffskiftet og energien. Sjøfôr og svinekjøtt, også bra for helse, kan du prøve kylling i løpet av denne tiden, vil hjelpe deg til å leve sterk og rikdom.
 • Jern er det viktigste supplementet for de gravide damene, som hjelper deg med å øke blodnivået i kroppen. Du bør ta noen citrusfylte frukter som appelsiner, brokkoli. Prøv også egg, nøtter for rik jern.

Trening:

 • Det kan virke rart, men i dette stadiet med babyen bump allerede opp, vil sove i din vanlige posisjon være vanskelig og mer som en øvelse du trenger å mestre. Stretching under graviditet gir deg fleksibilitet og styrke i beina.
 • Åndedretthet fra magesekken hjelper deg med å forbedre pusten din under svangerskapet. Ligg rett på ryggen og bruk en pute for å støtte opp for hodet ditt. Hold knærne brettet og ta på bakken og deretter avslappet på siden. Gjenta det i 10 minutter.
 • Enkel pusting vil hjelpe babyen å puste og oksygenforsyning. Dette vil også bidra til å gi et godt løft for lungene og holde dem sunne. Gjør denne øvelsen minst 5 minutter om dagen.
 • Pust fra brystet, stå oppreist og hold føttene parallelle. Hold munnen lukket og ta lang pust teller til 10-15. Legg deretter hendene på brystet. Gjenta hele øvelsen for ti ganger for å samle fordelene.
 • Den andre øvelsen er en bekkenøvelse, det vil hjelpe deg å redusere bekkenproblemer og gi styrken til bekkenområdet. Dette er også kjent som kegal øvelse. Dette er den beste øvelsen i løpet av svangerskapet

Se mer: Stretching Øvelser Under Graviditet

Kjønn under graviditet i 21. uke:

Ja, ja, 21 uker er fortsatt trygg for sex i kalenderen din. Unngå imidlertid vanskelige stillinger, siden de belaster magen din. En annen god ting om seksuell aktivitet er at de øker intimiteten i et par. Dette gir mer plass til å bli kjent med hva partneren din vil gjøre etter barnet ditt
er født og bestemmer seg for andre fremtidige planer.

Tips for å overvinne stress under graviditet:

 1. Ta dine avtaler seriøst. Legen din vet hva som passer best for deg. Han kan bringe deg ut av dine bekymringer og tanker.
 2. Massasjer er en god måte å slappe av og koble av i situasjonen. Du kan spørre deg om å vite hvem som slår alle andre i spillet i din region.
 3. Prenatal klasser er et morsomt sted å være, for å lære hvilke endringer som påvirker deg hver dag. Omdirigere og registrer denne måneden hvis du fortsatt ikke har det.
 4. Gå ut på tur alene, og tenk på fremgangen du har gjort. Dette vil bringe den tapte positiviteten tilbake.
 5. Hvis du er stresset på alt, er det siste anlegget å sovne. Du trenger resten. Stol på oss, din baby vil takke deg senere.

Medisinske behandlinger og sjekk opp:

Den 20. uken er ferdig og støvet, og nå er den 21ste her. Dette betyr at du er i tredje trimester og ting vil være annerledes nå. Din ultralyd vil fortsette uansett. Sammen med det vil de gode gamle 9 månedene lange symptomene. Noen over counter medisiner for å motvirke den effekten er:

 • Sårhet-acetaminophen. Ikke nyt Ibuprofen og Naproxen.
 • Allergi-Antihistaminer og Ioratidin. Ikke engang tenke på bruk av pseudopedrin og
 • Decongestants som Phenylylein.
 • Hoste-Dextrometorfan.
 • Forstoppelse-Metamucil. Unngå laxermidler samt mineralolje.
 • Halsbrann-Antacida. Prøv å hydrere deg selv så mye som mulig.

Tips og forholdsregler:

 1. Du vil finne deg selv opprørt om det silliest av ting. Ikke bekymre deg for det. Men ikke gi inn i cravings å takle opp i stedet.
 2. Hold alltid vann og solkrem rundt deg. Før du går ut på turen, må du sørge for at ingen av de to blir hoppet over.
 3. Din holdning er viktig, mer enn noensinne nå. Du ønsker ikke å skade din baby eller risikotraktioner selv.
 4. Det er viktig at kostholdet ditt er sunt på dette stadiet. En risiko for undervektig baby må unngås, og ingenting gjør det bra enn en diett.
 5. Gå rundt i komfortable sko. Du vil ikke reise og falle prøver å skynde seg på gatene.

Dette er den perfekte tiden til å gjenkjenne og anerkjenne hvor langt du har kommet. Du er en spirende mor, og du ser ut til å ha akseptert ditt ansvar veldig bra.

Bilder Kilde: Shutterstock

Leave A Comment

99 − 96 =