20 unike irske babynavn med betydning | Stiler på livet

Irske navn pleier å være unikt og interessant med Gaelic røtter. Men forskjellen mellom stavemåten og uttalen av navnene gjør oss sjenert fra å si dem høyt. Navnene er imidlertid veldig vakre og akkurat som den irske aksenten, beroligende og melodisk til ørene.

irsk Baby Names

Unike irske babynavn og betydning:

Her er en liste over 20 beste irske navn for gutter og jenter med betydninger som følger.

Irske jente navn og betydning:

1. Siobhan:

Dette er et populært, tradisjonelt Gaelisk navn og veldig vakkert. Uttalte Shivawn, det betyr at Gud er nådig. En babypike som heter Siobhan, kan ha en ren sjel og vokse til å være en epitomi av vennlighet og nådighet.

2. Teagan:

En variasjon på det walisiske navnet Tegwig, Teagan har blitt et veldig fasjonabelt babynavn de siste årene. Er det noe rart når du skjønner navnet betyr attraktivt. En baby jente med dette navnet er bundet til å blomstre inn i en vakker, grasiøs jomfru.

3. Aoife:

Irske legenden forteller historier om verdens eldste kvinnelige kriger som heter Aoife. Uttalte Eefa, dette navnet er et av Irlands mest populære navn. Betydning vakker og strålende, kan du forvente at din lille prinsesse skal utstråle skjønnhet med en uskyldig feisty natur.

4. Enya:

De fleste av oss vil huske Enya fra den harmoniske, melodiske musikken hun ga oss tilbake på 90-tallet. Navnet er fra den klassiske irske Eithne. Betydning av brann, babyens jente med dette navnet kan ha en intens natur, med en brennende og lidenskapelig ånd.

5. Maeve:

Et annet navn forankret i den irske legen, Maeve var en stor krigerdronning. Navnet betyr faktisk hun som beruser eller en grunn til stor glede. En baby jente kalt navn ville uten tvil gi stor glede til sine lykkelige foreldre og sannsynligvis kastet en stave på de som beundrer henne.

6. Sinead:

Et typisk irsk navn, Sinead har en vakker ring til den. Uttalte Shinaid, navnet ble populært på grunn av den berømte irske sangeren Sinead O'Connor. Det betyr Guds nådige gave. Garantert din lille engel vil definitivt være en verdifull gave du har ønsket.

7. Niamh:

Uttalte Neev, et irsk gælisk navn som presenteres i en gammel irsk legende. Niamh var den gullhårede datter av en sjøgud. Med en vakker mening som glans, stråling og lys, kan din lille gud bare være strålende og full av liv, og bringe lys og lykke til alles liv.

8. Caitlyn:

Et klassisk irsk navn, dette er en variant på Catherine, den har også en rekke stavemåter. Navnet har blitt brukt mye gjennom årene og har funnet en fornyet leiekontrakt på grunn av Caitlyn Jenner. Betydningen ren, din lille prinsesse ville være forsiktig med et rent hjerte fylt med kjærlighet og godhet.

9. Bree:

Et annet tradisjonelt Gaelisk navn, Bree er kort og søt og har ikke vært overused og dermed holder den unik. Betydning styrke eller opphøyet en, du kan forvente en baby jente med dette navnet for å ha en sterk karakter og vokse til en intelligent, raffinert ung dame.

Irske guttens navn og betydning:

10. Ciara:

Uttalte Keera, navnet er irsk-gælisk, dette var en 7. århundre helgon. Navnet betyr mørkt hår. Hvis du har en brunhåret, brun eyed skjønnhet, vær sikker på at du kaller henne Ciara, og hun vil få en sjel som ren som en helgon.

11. Finn:

Finn er et bedårende navn for en baby gutt og ganske trendy også. Navnet er gælisk og irsk legendeforedrag om en ung kriger som heter Finn som var en helt. Finn betyr rettferdig eller blond, så et perfekt navn for en blondhåret, blåøyet liten soldat.

Se mer: Tyrkisk babynavn

12. Aiden:

Aiden springer opp overalt. Et veldig flott og populært irsk navn for en liten gutt. Navnet betyr liten brann, slik at du kan håpe det, i stedet for å bli varmherdet, vil din lille gjøre ting med lidenskap, få ting gjort og alltid være i høy ånder

13. Quinn:

Ta oss tilbake til det gamle Irland, Quinn er et veldig gammelt Gaelisk navn. Betydning leder og etterretning, enhver liten gutt med dette navnet kan forventes å være svært initiativrike og skape sin egen virksomhet og klatre høyt på karriere stigen.

14. Liam:

Et enormt populært irsk navn som svever til høyere høyder. Liam er en form for William, og det betyr sterk vilje og kriger. Et bedårende navn for en gutt, din lille kan være sterkvilget, bestemt og kjempe for det som er riktig.

Se mer: Latin baby navn for gutter

15. Rory:

Rory husker en fregnet liten gutt med krøllete røde låser. Funnily nok betyr Rory rød konge i Gaelic og er assosiert med ikke bare irske men skotske røtter. Vi kan forestille oss en søt liten gutt med et sjokk av rødt hår som løper rundt og tar ansvar.

16. Declan:

Et irsk navn med historisk betydning, etter den irske helgen og misjonæren St Declan. Declan har en fin lyd til det og betyr full av godhet og bønnens mann. Et barn med dette navnet kan være veldig medfølende og være interessert i humanitære oppgaver.

17. Ronan:

Et navn rotet i irsk legende fra hellige til gamle konger og i nyere tid en centaur i Harry Potter. Ronan er et veldig populært navn. Det betyr lite segl. Ingen tvil om at din hoppende bunke av glede vil være like søt som barnetetninger og kan elske vannet.

18. Niall:

Dette navnet kan uttalt på to måter, enten den typiske Neil eller Nilen. Igjen irsk legende omgir dette navnet, tilsynelatende ble en lang linje av konger grunnlagt av en konge av dette navnet. Betydningsmester, din lille Niall er bundet til å være en vinner i hvilken oppgave han forplikter seg.

Se mer: Sørkoreanske babynavn

19. Seamus:

Harry Potter-serien gjorde navnet kjent, men navnet Seamus har eksistert i århundrer. En gælisk form av James, det er ganske utbredt, navnet er uttalt Shaymus og betyr supplanter. Hvorfor ikke nevne babyens gutt Seamus og heve en spirende leder, la ham sikte på himmelen, og han blir et folk som ser opp til helt sikkert.

20. Nolan:

Tradisjonelt et irsk etternavn, i moderne tid er det brukt som en første gang. Et unikt navn blir mer populært. Det betyr mester og en liten gutt med dette navnet ville være en mester for foreldrenes hjerter og i livet selv.

De ovennevnte irske navnene til både jenter og gutter, du vil ha lagt merke til, har slike melodiske og harmoniske lyder til dem, og hver er gjennomsyret i legenden og historien. Trenden synes nå å være at folk kommer tilbake til tradisjonelle irske navn.

Bilder Kilde: 1.

Leave A Comment

8 + 1 =