15 beste mørke sirkel som fjerner mat for å komme inn i kostholdet ditt Stiler på livet

Mørke sirkler er et vanlig og verdensomspennende problem blant alle mennesker. Mørke sirkler og puffete øyne gjør at du ser eldre ut enn du egentlig er. Enkelte måter å redusere mørke sirkler på er å bruke solkrem mens du går ut, fjerner øye sminke før du går til sengs, bruker tilstrekkelig mengde vann og sover i minst 7 til 9 timer daglig. Sammen med alle disse, bør man også opprettholde et sunt kosthold for behandling av mørk sirkel, som er rik på antioksidanter, fettsyrer, C-vitamin og selvfølgelig mineraler, for å legge til glød i øynene dine.

Beste kosthold for å bli kvitt mørk sirkel under øynene:

Visse helsekost tips er gitt nedenfor som vil bidra til å redusere mørke sirkler,

1. Anti-Inflammatory Diet:

Anti-inflammatorisk Diet

Man bør opprettholde en diett for å kvitte seg med mørke sirkler under øynene, og det vil også gjøre kroppen og huden din selvfølgelig mindre utsatt for betennelse. Dette vil bidra til å avverge mørke sirkler. Man bør spise mye grønnsaker som brokkoli, papaya, som er rikelig med antioksidanter; frukt som jordbær og sitrus som har høye nivåer av vitamin C. Alle disse matvarer bidrar til å bekjempe frie radikaler som genereres i kroppen vår på grunn av forurensning, sollys og røyking. Man bør også unngå bevaret, bearbeidet og stekt mat som de er fulle av kjemikalier og konserveringsmidler som legger til de frie radikaler.

2. Sunt kosthold med fett:

Sunn Diet with Fats

Dette er den aller beste dietten for mørke sirkler rundt øynene. Mørke sirkler er fremtredende sett hos personer med tørr ansiktshud. Slike personer bør ha sunne fett - en diett for å fjerne mørke sirkler. Disse sunne fettene finnes i avokado, nøtter og frø. De hjelper med å fukte huden. Valnøtter, linfrø er rikelig med Omega-3 fett som hjelper kroppen å bekjempe betennelse. Laksfisk er også veldig nyttig på grunn av det høye innholdet av antioxidant som finnes i den.

3. Matvarer med vitamin C:

Foods with Vitamin C

Frukt og grønnsaker som inneholder vitamin C hjelper i blodåren veggen sterk og forsvarer frie radikaler. Noen av slike frukter som er rikt på C-vitamin er - Jordbær, ananas, druefrukter. Grønnsaker som brokkoli, blomkål, spire, spinat, salat, grønne bønner er en rik kilde til vitamin C.

4. vitamin A:

Vitamin A

Vitamin A rik mat hjelper til med å gjøre huden sterk og fast. Noen gode kilder til Vitamin A er - appelsiner, mango, fersken, gresskar, søte poteter, gulrøtter, tørkede aprikoser, rognbiter og grønne erter. Vitamin A nærer den delikate huden under øynene og holder den hydrert. Det bør være inkludert i kostholdet for å kvitte seg med mørke sirkler under øynene.

5. E-vitamin:

Vitamin E

E-vitamin gjør huden sterk og elastisk. De takler de enzymer som bryter ned kollagenet. Vitamin E diett bidrar til å regulere vitamin A i kroppen. Vitamin E rik mat er hasselnøtter, mandler, solsikkefrø, fisk og tofu. Man bør konsumere dette sunne kostholdet for å kvitte seg med mørke sirkler.

6. Vitamin K:

Vitamin K

K-vitamin forhindrer lekkasje i blodårer ved å kontrollere blodpropp og forsterke kapillærene. Gurka, pommes frites, druer, pærer, blommer, nyrebønner og eggplanter er rikelig med vitamin K. Dette vitaminet reduserer puffiness under øynene som skyldes mørke sirkler.

7. Iron Rich Diet:

Jern Rich Diet

Det har blitt lagt merke til at mørke sirkler er pre-dominant i anemiske personer. Ha en diett som har et godt innhold av jern som det hjelper med å levere oksygen til kroppens vev. Jernmangel svekker prosessen med å skape ny hud- og vevsproduksjon. Inkluder brun ris, spinat, linser og svisker som de er store med jern. Eggeplommer og kylling har også et godt jerninnhold. Så vær sikker på å inkludere jerninnhold i kostholdet for å fjerne mørke sirkler.

8. Vannmeloner:

vannmeloner

Vannmeloner er rikelig i beta-karoten, som er en veldig god antioxidant og utmerket for sunne øyne. Den har ca 92% vanninnhold som gjør det til en veldig kraftig hydrator. Den inneholder også vitaminer B1, B6 og C, samt kalium og magnesium. Du kan konsumere det i form av skiver og lage en juice av det.

9. Selleri:

Selleri

Selleri er funnet å ha et høyt innhold av mineralene natrium og kalium. Det bidrar til reduksjon av puffiness og er også en sterk væskestyring. Natrium til stede i selleri bidrar også til forbruk av andre næringsstoffer. De andre ingrediensene som finnes i selleri er magnesium og quercetin fiber. Selleri er vanligvis tatt i salater.

10. Vitamin B12:

Vitamin B12

Vitamin B12 når konsumert med vitamin C og jern er funnet å være veldig sunt og hjelper til med å fungere røde blodceller. Men vegetarianere vil finne det litt vanskelig å finne kilder til vitamin B12, f.eks. Mørkmelk. Årsaken er at vitamin B12 hovedsakelig er funnet å bli kjøpt fra dyrkilder. Vegetarere kan imidlertid velge forbruk av vitamin B12 kosttilskudd.

Se mer: Vitaminer for mørke sirkler rundt øynene

11. sesam:

sesamfrø

Sesamfrø er en veldig næringsrikt rik mat. Det er en høy prosentandel av sink tilstede i sesam. Sink er svært viktig som det hjelper til med produksjon av kollagen - en slags hudfiber som finnes i det andre laget av huden (dermis). Dette kollagenet gjør at huden blir jevn, fuktig og smidig. Sesam er også nyttig i å reparere og regenerere hudceller. Dette bidrar til å holde huden forynget, og det er godt å inkludere det i kostholdet for mørke sirkler rundt øynene.

12. Gulrøtter:

Gulrøtter

Denne kommer under beste mat for å fjerne mørke sirkler under øynene. Gulrøtter kan konsumeres rå - i salater, eller i en juice form også. Gulrøtter har en overflod av beta-karoten, vitamin A og vitamin C. Disse vitaminene spiller en svært viktig rolle for å gjøre huden frisk. De reparerer og kurerer også hudceller som er skadet. Gulrøtter har også egenskaper som beholder den glødende og ungdommelige huden.

13. Blåbær:

blåbær

Blåbær er lastet med lutein, quercetin, anthocyanin, omega-3, mangan og vitaminer C & K. Anti-oksidanter lutein og anthocyanin skjerm blodkarene som er veldig delikat. De hjelper også med å forbedre blodsirkulasjonen til øynene. De kan bli konsumert som en matbit eller tatt som en juice.

14. mandler:

mandler

Almond er den beste maten for mørke sirkler under øynene, siden det er en rik kilde til proteiner, fett og vitamin E. Alminner bør inkluderes i kostholdet for å kvitte seg med mørke sirkler under øynene da de inneholder vitamin E som er effektiv anti- oksidanter. De forhindrer oppløsning av hudceller under øynene dine. Mandler kan spises som en matbit eller en pasta av mandler kan blandes med melk og tas.

Se mer: Hjem Rettsmidler for å fjerne mørke sirkler under øynene

15. Sprøytesalat:

Brussel Sprout Salad

Brysselkål er de beste matvarene som fjerner mørke sirkler under øynene effektivt, siden disse er veldig næringsrike, tjener som et antioksidant og antiinflammatorisk middel. De er rike på mange vitaminer og mineraler som hjelper til med å detoxere kroppen. De ser ut som små, små kål. Kombinert med tomater, agurker, gulrøtter, beter kan det være en svært næringsrik matbit.

Så nå har folk som har problemer med mørke sirkler bare ta seg av noen ting for å hindre det, nemlig å sove godt i 7 til 8 timer, spis et sunt og næringsrikt kosthold, konsumere mye væske, prøv å slippe stresset ved å trene. Folk, som må jobbe foran en datamaskin, ta litt tid og ikke sitte kontinuerlig.

Se mer: Hvordan bli kvitt mørke sirkler under øynene

Leave A Comment

1 + 7 =