14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

Hver og en ønsker oss for langt, lyst og sunt hår. Helsen til håret avslører virkelig livsstilen vi fører og regimet vi følger. Men med økende urbanisering håndterer vi et tap av stress, unnslippe junk food, sove og spise på upassende tidspunkter. Alle disse faktorene tar en toll på håret vårt, noe som resulterer i ulike hårsykdommer som hårtap, lav vekst.

yoga-for-hår-tap

For å bekjempe hårproblemer, bruker vi ulike kosmetiske kjemikalier på håret ditt for å få glans og glans tilbake. Men vi glemmer ofte at kosmetikk kan gi oss umiddelbare resultater, men midlertidig. Det er innsiden av oss som trenger å være sunn for at vår hud og hår skal være sunne.

Yoga er definitivt et veldig trygt og kraftig middel. Det hjelper ikke bare med å håndtere hårtapproblemer, men hjelper også med å øke veksten av tapt hår. Innlemme få asanas av yoga i vårt daglige liv kan vise seg å være svært effektive i det lange løp.

Alt du trenger å gjøre er å utføre yoga i minst en halv time om dagen og lede deg selv til en bedre og sunnere fremtid.

Ulike Yoga Asanas For Hair Fall Control:

Asanas som involverer fremoverbøyning fungerer godt for hårproblemer, da det forbedrer blodsirkulasjonen i kronregionen. Blodsirkulasjonen nærer røttene til håret og som et resultat kan man observere endringene i hårveksten og reduksjonen av hårtap over en periode på en måned eller så. Man bør utføre disse yoga asanas religiøst på daglig basis for å oppnå ulike helsemessige hårfordeler. Her er de få yoga som man må prøve!!

1. Balayam Yoga Eller Rubbing negler:

14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

trinn:

 • Det kan gjøres enten å sitte eller stå i henhold til din vilje, og det kan gjøres når som helst på dagen.
 • Skal utføres i 5-7 minutter på en strekning.
 • Følgende bilde viser hvordan du utfører det.

Fordeler:

 • Dette kan brukes til å redusere tungt hår faller raskt. Det viser umiddelbare resultater om et par uker.

Se mer: Baba Ramdev Yoga For Hårtap

2. Kapalbhati Pranayam:

14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

trinn:

 • Det puster inn og ut pranayam.
 • Prosessen bør gjentas flere ganger.
 • Begynn med 20 om dagen og kan økes etter ønske.
 • Følgende bilde viser hvordan du utfører det.

Fordeler:

 • Bortsett fra å tjene som en hårtap redning, det hjelper også i vekttap og diabetes.

3. Uttanasana:

14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

trinn:

 • Pust inn dypt.
 • Stå i stillingen som vist under i bildet.
 • Hold i stillingen i et minutt eller 40 sekunder.
 • Pust ut og kom tilbake til normal stilling.
 • Nybegynnere bør prøve å røre bakken. Men hvis de ikke klarer å gjøre det, er det ikke noe problem. Du vil oppnå riktig holdning med tiden.

Fordeler:

 • Ettersom hodet henger ned under, foregår riktig sirkulasjon av blod som resulterer i riktig hårvekst.
 • Et godt utgjør å plage seg selv.

4. Ustrasana:

14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

trinn:

 • Ryggraden skal være oppreist.
 • Inhalere dypt mens du bøyer bakover.
 • Utfør asana som nevnt i bildet.
 • Posisjonen skal holdes i omtrent 30 til 60 sekunder.
 • Pust normalt mens du utfører.
 • Svært pust ut mens du kommer tilbake til din opprinnelige holdning.

Fordeler:

 • Blodet flyter til hjernen som et resultat av hvilke hårsekkene regenereres.

5. Uttanpadasana:

14 Ulike Yoga Poses For Hair Fall Control | Stiler på LIfe

trinn:

 •  Asana skal utføres som vist på bildet.
 •  Normal pust bør finne sted.
 • Disse asanas bør utføres daglig i tom mage for å få de beste resultatene.

Fordeler:

 • Veldig effektiv i re-vekst av hårsekkene.

6. Sasangasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Sasangasana

Begrepet Sasangasana hvis oversatt betyr kanin utgjør. Sasangasana er en av de nyttige yoga asanaene for hårfallskontroll. Nå vet vi hvorfor kaniner har mykt silkeaktig hår. Yoga for å forhindre håravfall inkluderer sasangasana fordi det hjelper i raskere strøm av blod til hodebunnen og dermed reduserer sjansen for at håret faller og det nærer også hodebunnen. Dessverre vil dette ikke hjelpe kule folk til å vokse håret tilbake.

7. Adho Mukha Svanasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana er ganske morsomt, og det virker som om du etterligner en ås. Denne asanaen krever at du skyver hoften opp mens du skyver bakken med palmer og føtter. Denne asana øker også blodstrømmen til hodebunnen og dermed nærer røttene til håret. Og det virker morsomt å gjøre yoga for håret fallkontroll, ikke sant? Dette er en av de beste yoga poses for håret fall kontroll og bringe tilbake til hårvekst.

8. Matsyasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Matsyasana

Hvem visste at imitere en fisk kan spare endeløse mengder hårstrenger fra å falle. Siden det er allment akseptert at å praktisere yoga for å redusere hårtap, virker det faktisk at Matsyasana blir populært blant folk som ønsker å forhindre hårfall. Matsyasana hjelper med å regulere blodstrømmen i hodebunnen og nærer også røttene til håret for å hindre at de faller

9. Apasana Yoga:

yoga Asanas for Hair Fall - Apasana

Apasana er en av de mest fremragende yoga poses for hår fall problem. Apasana er en asana som hjelper til med å frigjøre alle skadelige gasser og dermed forbedre fordøyelsen (merk: la oss sørge for at du ikke frigjør noe gass i nærheten av andre mennesker, da det kan få dem svært ubehagelig) på grunn av forbedringen i fordøyelse blodet blir renset og dette rensede blod hjelper til med å styrke hårsekkene.

10. Sarvangasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Sarvangasana

Å være en velsignelse for mennesker, er sarvangasana den beste formen for yoga for å forhindre håravfall. Denne asanaen er ikke ment for folk som lider av ryggsmerter eller andre kroniske smerter. Sarvangasana krever at du løfter kroppen din under skulderen vinkelrett på bakken, og hele vekten av kroppen din skal tas på skuldrene mens du støtter ryggen med begge hendene. Denne asana har vist seg å redusere mannlig mønster skallethet og kvinnelig mønster skallethet samt hårfall.

11. Anulom Vilom:

yoga Asanas for Hair Fall - Anulom Vilom

Dette er ikke en asana, men det er en pusteknikk, en form for yoga for å redusere hårfall. For alle de dovne menneskene som ikke liker å flytte en muskel og likevel vil stoppe håret faller, er anulom vilom perfekt for deg som den eneste vanskelige ting i dette er å puste inn og puste ut. Denne pusteøvelsen holder lungene sunne og stimulerer også strømmen av oksygenert blod i kroppen som også nærer hodebunnen, og du får en sunn vekst av håret.

12. Bhastrika Pranayama:

yoga for Hair Fall - Bhastrika Pranayama

Pranayama er en del av yoga og bhastrika pranayama er den supercharged modusen for pranayama. I bhastrika pranayam må du puste inn gjennom ett nesebor mens du lukker det andre neseboret med tommelen. Du må puste inn og ut 20 ganger veldig fort, og din mage vil bevege seg inn og ut som en bellow. Bhastrika pranayama er en viktig del av yoga for håravfall; Det holder lungene sunne og forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen som hjelper i godt syn og også hårfallsforebygging.

13. Sirsasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Sirsasana

De fleste av de ovennevnte asanas er enkle å utføre og krever mindre innsats, men sirsasana er vanskelig i det at du må øve det daglig og det stammer kroppen, men samtidig kan resultatene av å utføre sirsasana ses regelmessig i kroppen . Dette er en av de beste yoga asanas for hårfallskontroll. Sirsasana er ingenting annet enn en headstand. Du må bøye hendene innover fra albuen og trekke kroppen oppover og legge hele vekten på hendene. Denne asana øker blodstrømmen til hodet som bidrar til regenerering av hårsekkene og nærer også skalpene

14. Pawanmuktasana:

yoga Asanas for Hair Fall - Pawanmuktasana

Dette har vist seg å være den beste asanas i yoga for hårfall. Folk har følt forskjellen i kvaliteten på håret, så vel som reduksjonen i hårfallet. Pawanmuktasana er gjort ved å bringe knærne nærmere haken mens de ligger på ryggen. Denne asana hjelper til med å redusere stress som anses å være den største årsaken til håravfall.

Ovenstående er yoga asanas for hårfallskontroll. Man må være veldig tålmodig hvis han / hun ønsker å få resultatet av disse asanas. Fordi i yoga resultater aldri kan oppnås over natten. I stedet for å gå for kjemiske behandlinger for å stoppe hårfallet, bør man vende seg til yoga for å forhindre håravfall.

Leave A Comment

96 − = 90