13 forskjellige typer brystkreft som påvirker kvinner | Stiler på livet

Brystkreft er ikke bare en enkelt sykdom, men kreften utvikler seg i forskjellige stadier og priser. Det er en type kreft som har potensial til å spre seg til forskjellige deler av kroppen som ødelegger hele kroppssystemet. Behandlinger blir ofte tatt for ikke å redusere det, noe som heller påvirker risikoen for forekomst. Dette problemet kan bli farlig og kan også føre til utvikling av primær brystkreft i noen tilfeller.

typer of breast cancer1

Hva er de forskjellige typene brystkreft og organene de angriper:

Brystkreft kan starte fra forskjellige områder som kanaler, lobuler og i noen ekstreme tilfeller vev mellom slike områder. Ulike brystkrefttyper er nevnt nedenfor.

1. Brystkarsinom i brystet:

Dette er den vanligste typen brystkreft som begynner i brystmelkkanalen, og sprer seg sakte utover det i det friske vevet. Tubular carcinomas er små i størrelse og kan være en rørformet struktur og dermed kalt tubuli. Disse typer brystkreft står for om lag 8 til 27 prosent av alle brystkreftene. I disse dager på grunn av avanserte teknologier identifiseres og behandles denne typen brystkreft lett før man skjønner. Selv studier har indikert at gjennomsnittsalderen for tubulært karcinom er rundt 50-tallet. Denne typen kreft er svært sjelden blant menn.

2. Duktal karsinom i situ:

Dette er en ikke-invasiv eller pre-invasiv kreft og er et tidlig stadium av brystkreft. I denne typen forblir de unormale kreftceller som har utviklet seg inn i melkkjertlene eller i formen av brystmelkkanalen, helt i deres opprinnelsessted eller situasjon fordi spredningsevnen ikke har utviklet seg ennå. Hvis DCIS blir ubehandlet, kan det bli invasivt og kan spre seg i det omkringliggende brystvevet. Hittil har forskere ikke identifisert tilfellene der det blir invasivt og hvor det ennå ikke vil tro at slike kreftformer har stor sjanse til å bli invasiv. Det har blitt observert at en av fem tilfeller funnet vil vise seg å være duktal karsinom. En kvinne som er diagnostisert i dette stadiet blir vanligvis kurert.

3. Inflammatorisk brystkreft:

Inflammatorisk brystkreft er de raskest voksende brystkreft typene står for om lag 1 til 4 prosent av alle typer brystkreft. Denne kreft typen fikk navnet fordi personen som lider av det, kan oppleve rødt betent utseende på brysthuden og kan til og med føle seg varm og øm når den blir berørt. Huden kan til og med se ut som pitted hud av en appelsinskall. Andre effekter av denne kreften inkluderer rødhet og hevelse og blokkering av små kanaler i brystvevet.

Disse små kanalene kalles lymfekanaler. Gjennomsnittlig alder av diagnose er 52 til 57, avhengig av livskvaliteten. Studier har også vist at overvektige mennesker er mer sannsynlig å utvikle inflammatorisk brystkreft enn noen annen form. Som alle andre brystkreft kan dette også påvirke menn, men ikke i den grad det gjør det for kvinner. Brystene som påvirkes blir store i størrelse og området blir svært kløende.

Se mer: Typer Kaffedrikker

4. Mucinous Brystkreft:

Mucinous som også kalles kolloid er en type brystkreftceller og er såkalt fordi den kun kan ses ved hjelp av mikroskop. Det er svært vanlig at man kan merke seg slimete typer brystkreftceller med andre typer som invasive seg mens man observerer. Omtrent 2 prosent av alle brystkreftene står for mucinøse brystkreftformer.

5. Mannlig brystkreft:

Som vi alle vet at brystkreft ikke er en kvinnesykdom, kan en mann også møte denne kreften. Til tross for at brystkreft er sjelden blant menn, er det fortsatt forventet å forekomme for om lag 1 prosent av alle brystkreftproblemer. Menn trenger ikke bryst for å få brystkreft. Hver person om en mann eller en kvinne har brystvev. Så noen ganger til og med menn utvikler ekte brystkjertel vev saksøke til unormale hormonnivåer eller forbruk av visse medisiner.

Se mer: Typer av skoger i India

6. Lobulært karcinom i situ:

LCIS ​​er et område med unormal cellevekst som øker personens risiko for å utvikle invasiv brystkreft. Lobular betyr i utgangspunktet utvikling av unormale celler som begynner å vokse i melkeproduserende kjertler, lobler og på slutten av brystkanaler. Dette er en in situ kreft som betyr at den forblir på stedet der den utvikler si lobule og ikke sprer seg til omkringliggende områder. Personer som er diagnostisert med LCIS har vanligvis mer enn en berørt lobule.

Selv om navnet antyder at det er en brystkreft, betyr heller karsinom at det er stor sjanse for å få brystkreft på et tidspunkt i fremtiden. LCIS ​​er diagnostisert før overgangsalderen vanligvis mellom 40 og 50 år. Det har blitt sett at nesten 10 prosent av kvinnene som allerede har gått for denne diagnosen, har gjennomgått overgangsalder. Det er en uvanlig tilstand, og forskere vet ikke hvor mange mennesker faktisk påvirkes, fordi det vanligvis ikke forårsaker noen symptomer.

7. Brystkreft under graviditet:

En gravid kvinne kan også oppleve brystkreft i denne fasen av livet hennes. Årsaken til brystkreft er ikke graviditet, og man kan få seg selv behandlet i løpet av denne tiden. Behandling i løpet av denne tiden gir ekstra belastning og kan være en grunn til bekymring for det ufødte barnet. Det blir ofte en traumatisk og vanskelig situasjon for både barn og mor.

Gravide kvinner må sørge for å kommunisere riktig med sin obstetrik kirurg og få medisiner tilsvarende. Antall behandlingsalternativer er tilgjengelig i disse dager for å kurere denne typen brystkreft. Ekstra forsiktighet må tas hvis du lider av brystkreft i dette følsomme stadiet av livet ditt.

Se mer: Ulike typer trær

8. Paget sykdom i brystvorten:

Denne typen kreft starter i brystkanalene og spre seg deretter til brystvortenes hud og til slutt til areola, de mørke områdene rundt brystvorten. Det er sjelden funnet og står for en prosent av forskjellige typer brystkreft. Dette fører til at huden på brystvorten og isolaen ser ut skjellende, rød og crusted og ofte fører til blødning. Du kan til og med oppleve kløe eller brennende følelse i løpet av denne tiden.

9. Medulær karsinom i brystet:

Medullary Carcinoma er en sjelden form for brystkreft som bare representerer 5% av alle brystkreft typer. Den er kalt Medullary, for formen på vevsveksten representerer orgelet "Medulla Oblongata" i hjernen. Denne typen kreft er vanligvis funnet i et enkelt bryst og er mindre aggressiv i vekst, sammenlignet med de andre kreftformer.

Medullary Karsinom begynner i brystkroppen og vokser gradvis ut av det. Denne kreften er vanligvis kjent for å påvirke kvinner mellom aldersgruppen 40-50. Da det ikke vokser raskt, spredes det ikke til lymfeknuter veldig snart. Dette er grunnen til at denne type kreft er lett å behandle, sammenlignet med de andre brystkreftene.

10. Phyllodes tumorer i brystet:

Phyllodes tumorer er de som vokser i et blad som mønstre, kalt "Phyllodes". Disse svulstene oppdages vanligvis hos kvinner på 40-tallet, med et vanlig symptom på en klump i brystet. Phyllode svulster er for det meste godartede og blir sjelden skadelige. Derfor er de egnet for kirurgisk fjerning.

Phyllode svulster kan detekteres på et meget tidlig stadium, og dermed kan behandling bli tilbudt raskt før den sprer seg. Veksten varierer vanligvis fra 2-3 cm i størrelse, men i avanserte stadier kan den vokse over 5 cm. Det er også sjanser for Phyllodes å blåse opp blodårene under huden, og dermed kan man observere blå farge under huden.

11. Metastatisk brystkreft:

Metastatisk kreft er det avanserte stadium av kreft, hvor kreften har spredt seg til alle kroppens hovedorganer som lever, hjerne, lunger, nyrer etc. Dette kalles stadium 4 av kreft og er invasiv i naturen. Tumorcellene ødelegger friske celler og sprer seg til lymfeknuter og blodbaner. De migrerer til et nytt sted og danner små vekst.

Metastatisk kreft er svært ondartet og livstruende. Det reduserer levetiden til en person drastisk ved å påvirke hver celle og vev i kroppen, en etter en.

12. Infiltrerende duktal karsinom:

Denne typen kreft kalles også Invasive Ductal Carcinoma, som danner sitt navn fra sin invasive natur. Tumceller i denne typen kreft invaderer de omkringliggende celler og vev for å starte en ny vekst. Denne kreften begynner i brystets melkekanaler og spredes raskt i og utenfor brystet.

13. Molekylære subtyper av brystkreft:

Det er fem subtyper av brystkreft basert på den genetiske informasjonen uttrykt i tumorcellene:

• Luminal A
• Luminal B
• Triple Negative / Basal Like
• HER2 Type

Disse indikatorene brukes hovedsakelig til forskningsstudier og kan ikke brukes til å bestemme seg for behandlingen.

Brystkreft har bedre overlevelsesrate hvis det oppdages og behandles tidlig. Selvvurdering og regelmessig kontroll er den beste måten å forhindre kreftceller i å kapre livet ditt. Selv om det ikke er noen spesifikke årsaker til enhver type kreft, kan det hende at det i en viss grad hindrer det i en viss grad å følge sunt kosthold med antioksidantrik mat, kutte ned alkohol og tobakk, oppmuntre brystmating etc. Selvbevissthet er den beste måten å forhindre denne dødelige sykdommen på.

Bilder Kilde: 1.

Leave A Comment

+ 39 = 42