Top 9 Temppelit Etelä-Intiassa Tyylit elämässä

Etelä-Intiassa on monia upeita Dravidian-tyylisiä temppeleitä. Monitieteiset gopurams tai temppelitorvet ovat Etelä-Intian temppeleiden merkittävin piirre. Nämä temppelit rakennettiin vuosisatojen ajan. Ihmiset eri puolilta maailmaa käyvät kiertueella Etelä-Intiassa vain vierailemaan pyhiä pyhiinvaelluspaikkoja, joita valtio on tarjonnut. Katsokaamme Etelä-Intian top 9 temppeleitä yksityiskohtaisesti.

1. Meenakshi Ammanin temppeli Maduraissa, Tamil Nadussa:

temppelit in south india

Tämä kaunis temppeli sijaitsee Madurai-temppelissä, Tamil Nadussa on 14gopurama ja korkein on 170 jalkaa. Se tunnetaan myös nimellä Meenakshi Sundareswarar Temple, joka on Parvatin ja Shivan vastaavasti vaihtoehtoisia nimiä. Madurain temppelin kaupunki tuli 2500 vuotta sitten esiin tämän pyhän rakenteen kanssa. Kaksi kultaista veistettyjä vimanaa, pyhäköt yli tärkeimpien jumaluuksien pyhät. Tilastojen mukaan 15 000 kävijää päivässä ja 25 000 perjantaina käyvät Meenakshi Sundareswarar-temppelissä. Tämän temppelin ansaitsee arviolta 30 000 veistosta. Huhtikuun ja toukokuun aikana miljoona kävijä vierailee temppelissä juhlistamaan 10-vuotisen Meenakshi Tirukalyanam -festivaalin.

2. Badami Cave Temppelit Badami, Bagalkotin piirikunta, Karnataka:

temppelit in South India 2

Klassinen esimerkki Intian rock-leikattu arkkitehtuurista, Badamin luola temppelit ovat kauniisti kuuluisia siitä. Badamissa sijaitseva Karnatakan Bagalkotin piirin kaupunki on peräisin 6. vuosisadalta. Tämä temppeli sijaitsee keinotekoisen järven länsipuolella. Temppeleissä on neljä luolaa, jotka on veistetty pehmeälle Badamin hiekkakivelle kukkulalta. Luolat on suunniteltu verannan tai mukhamandapan, pylvästetyn mandapan tai pääsalin ja pienten neliösirkkojen mukaan, jotka tunnetaan myös nimellä garbhagriha. Kaikki luolan temppelit yhdistyvät porrastetuilla reiteillä.

3. Mahabaleshwar-temppeli Gokarnassa, Karnataka:

temppelit in South India 3

Maharasanshat temppeli sijaitsee Gokarna Uttara Kannada alueella Karnataka on uskollinen Shiva Linga joka kohtaa kaupungin rantaan Arabianmeren. Sitä kutsutaan myös DakshinKashiksi, koska sen katsotaan olevan yhtä pyhä kuin Kashin Shiva-temppeli Pohjois-Intiassa. Kadamba-dynastian hallitsija Mayurasharma rakensi tämän Dravidian-tyylin arkkitehtuurin 345-365 jKr. Shiva Ratri on helmikuussa erittäin iloinen täällä.

4. Ambalapuzzha Sri Krishnan temppeli Ambalapuzzha, Kerala:

temppelit in South India 4

Tämä Shri Krishna temppeli Ambalapuzzha, Kerela rakennettiin 15.-17. AD paikallinen hallitsija. Sri Krishnan idoli Sarajevon temppelistä tuodaan tänne varmuuden säilyttämiseksi Tipu Sultanin aikana vuonna 1789. Idoli on samanlainen kuin Parthasarthi, jossa on pyhä simpukka vasemmalla ja oikealla ruoska. Hassuhousujen keskuudessa tunnettu payasam on kuuluisa ja uskotaan, että Guruvayurappan saavuttaa PalpayasaNeydameverydayin aikaan, jotta se.

5. Thillai Natarajah-temppeli Chidambaramissa, Tamil Nadussa:

temppelit in South India 5

ThillaiNatarajah-temppeli Chidambaramissa, Tamil Nadu on omistettu Lord Shivalle. ThillaiKoothan tai Natarajh on jumala, joka toimii täällä jo 1200-luvulta lähtien. Tämä temppeli oli Saivilaisten kaikkien temppelien alku. Chidambaram edustaa Aakashia (eetteriä), joka on yksi viiden klassisen elementin Pyhimmistä Shiva temppeleistä tunnetaan PanchaBoothaSthalams. Chidambaramin temppeli juhlii eri festivaaleja ympäri vuoden.

Katso lisää:  Kuuluisia temppeleitä Pohjois-Intiassa

6. Veerabhadran temppeli Lepakshissa, Andhra Pradeshissa:

temppelit in South India 6

Tämä Vijayanagara tyyli temppeli rakennettu 1500-luvulla sijaitsee Lepakshi Anantapur alueella Andhra Pradesh. Kirkkaissa mekkoissa ja väreissä olevat freskot esittelevät Ramaa ja Krishnaa Ramayanasta, Mahabharatasta ja Puranasta. Temppelissä on suuri Nandi tai härkä, Shivan vuori noin 200 metrin päässä temppelistä. Temppeli on rakennettu graniittikivelle, joka on kilpikonnan muotoinen.

7. Sri Venkateswara Swamy Temple Tirupati, Andhra Pradesh:

temppelit in south india 7

Saatujen lahjoitusten ja vaurauden osalta se on rikkain temppeli maailmassa ja se on kaikkein vierailu palvonnassa. Temppeli sijaitsee Tirupatissa, Tirumalassa, Andhra Pradeshissa, ja se on omistettu Vishnun inkarnaatiolle Lord Venkateswaralle. Temppeli on nimeltään "seitsemän kukkulan temppeli" ja se on rakennettu Dravidian-arkkitehtuurissa. Vuosittaisen Brahmotsavamin aikana noin 500 000 pyhiinvaeltajaa vierailee paikassa.

Katso lisää:  Kuuluisia temppeleitä Ahmedabadissa

8. Oachira-temppeli Kollamissa, Kerala:

temppelit in South India 8

Oachira-temppeli on acient temppeli, joka sijaitsee Keralan Kollam-alueella. Se on Parabrahman pyhiinvaelluskeskus ja hänelle omistautunut. OachiraVrishchikam -festivaali ja IrupatthatamOnam ovat laajalti juhlallisia festivaaleja täällä. Ihmiset palvovat Brahmaa tai Vishnua siististi suojeltujen puiden alla. Temppelissä ei ole katettuja rakenteita temppelille, joka on eräänlainen.

9. Chennakesava-temppeli Belurissa, Karnataka:

temppelit in South India 9

Chennakesava-temppeli sijaitsee Yagchi-joen rannalla Belurissa Kassakaaren Hassanin alueella. Se on omistettu Chennakesava, eräänlainen hindu God Vishnu. Temppeli rakennettiin 1117 AD Vijayanagara aikana ja se on suunniteltu asekakutavimana tai yksittäinen pyhäkkö. Temppelin sisäänkäynti on kruunattu Rajagopuralla, joka on ylärakenne.

Katso lisää: Temppelit Visakhapatnamissa

Kuvat Lähde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

9 + 1 =