Top 9 Temppelit Andhra Pradeshissa Tyylit elämässä

Andhra Pradesh, Intian eteläinen valtio, asuu monilla kauniilla Dravidianin arkkitehtonisella tyylillä. Let's take a peek top 9 temppuja valtion.

1. Veerabhadran temppeli Lepakshissa:

temppelit in andhra pradesh

Tämä Vijayanagara tyyli temppeli rakennettu 1500-luvulla sijaitsee Lepakshi Anantapur alueella Andhra Pradesh. Kirkkaissa mekkoissa ja väreissä olevat freskot esittelevät Ramaa ja Krishnaa Ramayanasta, Mahabharatasta ja Puranasta. Temppelissä on suuri Nandi tai härkä, Shivan vuori noin 200 metrin päässä temppelistä. Temppeli on rakennettu graniittikivelle, joka on kilpikonnan muotoinen.

2. Sri Venkateswara Swamy Temple Tirupati:

?????????????????????????????

Saatujen lahjoitusten ja vaurauden osalta se on rikkain temppeli maailmassa ja se on kaikkein vierailu palvonnassa. Temppeli sijaitsee Tirupatissa, Tirumalassa, Andhra Pradeshissa, ja se on omistettu Vishnun inkarnaatiolle Lord Venkateswaralle. Temppeli on nimeltään "seitsemän kukkulan temppeli" ja se on rakennettu Dravidian-arkkitehtuurissa. Vuosittaisen Brahmotsavamin aikana noin 500 000 pyhiinvaeltajaa vierailee paikassa.

3. Mallikarjuna Swamy Temple Srisailamissa:

temppelit in Andhra Pradesh 3

Mallikarjuna Swamy-temppeli sijaitsee Srallassa, Nallamalai-kukkuloilla. Lord Mallikarjunan pyhäkkö on läsnä siellä. Se on suosittu Saivite-pyhiinvaelluskeskus vuosisatojen ajan. Lord Mallikarjuna Swamyn jumaluus on yksi kahdestatoista Jyothirlingasta ja yksi Jumalatar Brahmarambha Devi on yksi kahdeksantoista Mahashaktis.

4. Lord Malleshwara-temppeli Vijayawadassa:

temppelit in Andhra Pradesh 4

Lordi Malleshwara-temppeli Vijayawadassa on Shiva linga temppelin johtajana. Bramhrambikan veistokset kaiverrettu temppelien seinille kuvaavat erilaisia ​​Mahabharata-tapahtumia. Temppeli rakennettiin noin 10. vuosisadalla Chalukyanin hallitsijalla. Shiva Ratri on luonnollisesti juhlittu täällä.

5. Kanaka Durga-temppeli Vijayawadassa:

temppelit in Andhra Pradesh 5

Kanaka Durgan temppeli Vijayawadassa sijaitsee Indrakeeladrin kukkuloilla Krishnan joen rannalla. Jumalaa tässä kuvataan nimellä Swayambhu tai itsensä ilmestyvä Triteeya kalpa. Durga pujaa tai Navaratria pidetään laajasti juhla-täällä, ja monet pyhittäjät ympäri maailmaa käyvät temppelissä tarjoamaan rukouksiaan. Sen lisäksi, myös Saraswati puja ja Theppotsavam juhlitaan.

Katso lisää:  Himachal Pradeshin temppelit

6. Kurman temppeli Srikakulamissa:

temppelit in Andhra Pradesh 6

Kurman temppeli on ainoa temppeli, joka on omistettu Kurma, Lord Vishnuin kilpikonnan muoto. Se sijaitsee Srikakulamissa ja nykyinen temppeli on noin 700 vuotta vanha. Alunperin se rakennettiin vuonna 200 AD. Temppelissä on myös Lord Rama, Laxman ja Devi Sita idolit, kuten Govindadeva ja hänen sakhis. Johtava jumala Kurmadeva on päinvastaisessa suunnassa Swatha Puskarini -järven rannalla.

7. Jaganmohini Kesava Swamy-temppeli Ryalissa:

temppelit in Andhra Pradesh 7

Jaganmohini Kesava Swamy temppeli sijaitsee Ryali, East Godavari piiri rakennettiin noin 11. vuosisadalla. Temppelissä on Sri Jaganmohini Keshava Swamyn pyhäkkö, joka on veistetty yhdestä kivestä. Idoli, joka johtaa täällä, näyttää edestä Lord Vishnuilta ja jumalatar Mohini takapuolelta. Temppelin ainutlaatuisuus on siinä, että pyhä joen Ganga virtaa Lord Vishnun jaloista. Näin ollen se on Akasan Ghan alkuperä.

Katso lisää:  Tamilnadun temppeliluettelo

8. Vinayakan temppeli Kanipakamissa:

1

Shri Varasidhin Swamy-temppeli tai Kanipakam Vinayaka-temppeli on omistettu Lord Ganeshalle ja se sijaitsee Kanipakamissa, Chittoorin alueella. Se on rakennettu 11. vuosisadalla Kulotunga Chola I, Cholan dynastian kuningas. Temppelissä oleva idoli on Kanipakamin kaupungin swayambhu idoli, joka on totuuden haltija. Vinayaka Chavithi ja vuosittainen Brahmotsavam ovat kaikkein laajimmin juhlallisia festivaaleja temppelissä.

9. Arasavallin temppeli Srikakulamissa:

temppelit in Andhra Pradesh 9

Arasavallin temppeli sijaitsee Srikakulamissa, ja se on vanha auringon temppeli, joka on omistettu Auringon Jumalalle, Suryalle. Temppelin johtava jumaluus on Suryanarayana Swamy. Temppelin sanotaan rakennettavan Kalingan hallitsijalta 7. vuosisadalla. Se on panchayatana-temppeli Adityan kanssa keskellä ja Ganesha, Parvati, Shiva ja Vishnu nelikulmassa nelikulmassa. On myös kuva Indra. Tärkein festivaali täällä on Ratha Saptami.

Katso lisää: Temppelit Assamissa

Leave A Comment

17 − 7 =