Syöminen Jaggery raskauden aikana hyödyt Tyylit elämässä

voi jaggerya syödään raskauden aikana:

Raskaana tulee iso kysymys syömisestä oikein. Koska vauva saa kaikki ravintoaineensa äidiltä, ​​raskaana olevalle on tärkeää syödä terveellistä ruokavaliota, joka on täynnä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Monet meistä ovat makeita hampaita ja välttävät syövän sokereita raskauden aikana pelkäämään painonnoususta ja muista komplikaatioista. Kuitenkin puhdistamaton sokeri sen luonnollisessa muodossa voi antaa ylijäämää terveydelle. Kyllä, arvasit sen oikein; Jaggery on siitä, mistä puhumme. Monet meistä eivät tiedä jaggeryn hyötyjä raskauden aikana. Lue lisätietoja jaggeryn eduista raskauden aikana.

Mutta ensin, mikä on jaggery ja mitä sen tyyppejä.

Jaggery on perinteinen intialainen makeutusaine, joka tuotetaan sokeriruokoisen sokerin lisäksi. Tämä perinteinen makeutusaine on luonnollinen sekoitus sokerista ja melassista. Kun puhdas selkeytynyt sokeriruoko mehu keitetään, se jää jäljelle, kun jäännös on jaggery. Jaggeryn laatu riippuu ruokohelistä, joka puolestaan ​​määräytyy lajikkeen ja ympäristön mukaan, jossa ruokkimalla viljellään ja kasvatetaan. Seuraavassa on joitain tyyppejä, joista olette kuulleet.

jaggery During Pregnancy 1

1. Sugar Cane Jaggery:

Tämä on jokin kullanruskeasta tummaan väriin. Jaggery valmistetaan kiehuvalla sokeriruo'on mehulla. Sokerikansiuutto on ensimmäinen vaihe, jota seuraa mehutiivistys ja mehupitoisuus kiehuvasta, tiivistetyn mehun jäähdytyksestä ja viimeisestä vaiheesta seuraa muovaus ja varastointi. Sugarcane jaggery maistuu erittäin makealta ja vihje suolaa riippuen mehusta uutetaan.

Katso lisää: Voiko raskaana olevat naiset syödä Hummusia

2. Päivämäärä Palm Jaggery:

Se tunnetaan nimellä "karupatti". Se on makeutusaine, jota käytetään yleisesti Etelä-Intiassa ja joka on palmujen valmistettu uutetta. On tiedossa, että sillä on lääketieteellisiä ominaisuuksia ja joitain terveydellisiä etuja.

3. Liquid Jaggery:

Nestemäistä jaggeryä käytetään tyypillisesti makeutusaineena elintarvikkeissa ja juomissa monissa Intian osissa

Jaggeryn edut raskauden aikana:

Jaggery, joka tunnetaan myös nimellä "gur", on sokeriruoko tuotetta kohti. Se sisältää 50% sakkaroosia, 20% sokeria ja kosteutta, kun taas loput 10% muodostavat proteiineja, kuituja ja liukenemattomia aineita. Jaggery on täynnä rautaa, magnesiumia ja antioksidantteja. Mutta on jaggery hyvä alkuvaiheessa?
Raskaana olevien naisten äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan todettiin, että vain 14 prosenttia raskaana oleville naisille aiheutti terveitä vaaleita vauvoja.

Tämä alhainen syntymäpaino-suhde voi johtua merkittävästi köyhistä tai aliravituista ruokavaliosta odotettavissa olevilla äideillä. Kun puhutaan terveellisestä ruokavaliosta raskauden aikana, ei voi jättää mainitsematta jaggeriaa. Sen lisäksi, että se on luonnollinen sokerinlähde, jaggery myös lisää äitien yleistä terveyttä.

jaggery During Pregnancy 2

Muunlainen jaggery, jota voit syödä raskauden aikana, on musta jaggery tai karppati kalmusta. Se tunnetaan myös palmuokeria. Musta jaggery raskauden aikana on hyvä äidille ja vauvalle. Raportoidaan olevan enemmän ravitsemuksellista ja lääketieteellistä arvoa kuin ruokosokeri. Se on myös hyvä B-vitamiinikompleksin lähde, ja se sisältää myös askorbiinihappoa. Se maistuu hyvältä ja siinä on mineraalisuoloja. Raskauden aikana vanhimmat perinteisesti antavat kashayamsor-kouristuksia joka ilta 7-kuukautisjaksolta raskauden vaikeuksien helpottamiseksi. Tätä käytäntöä noudatetaan laajasti Tamil Nadussa ja musta jaggery pidetään turvallisena raskauden aikana.

Seuraavassa on joitain yleisiä etuja jaggeryn syömisestä raskauden aikana.

Katso lisää: Parmesan-juusto kun raskaana

1. Monitorit verenpaine:

Verenpaineen ylläpitäminen on erittäin kriittinen raskauden aikana ja useimmissa raskaana oleville naisille suositellaan matalaa natriumia ruokavaliota. Jaggery auttaa pienentämään natriumpitoisuutta ja auttaa verenpainetta merkittävästi säätelemään. Lisäksi optimaalinen verenpaine vähentää myös muiden munuaisten ja sydänsairauksien riskiä.

2. Vähentää vedenpidätyskykyä:

Vedenpidätys on yleinen ongelma, jota kohtaavat odottavat äidit. Kaliumin korkea pitoisuus vähentää veden pitoisuutta ja auttaa myös valvomaan painoa raskauden aikana. Lisäksi syöminen jaggery raskauden aikana myös vähentää huomattavasti turvotusta.

3. Estää anemian:

Kuluttaminen raskauden aikana parantaa RBC: ää (Red Blood Cell) ja siten estää anemian kehittymisen riskiä. Se myös lisää immuunijärjestelmää ja tarjoaa välittömän energian lähteen tarpeen mukaan.

4. Aids Veripuhdistus:

Syöminen optimaalinen määrä jaggery raskauden aikana voi auttaa puhdistamaan veresi poistamalla jätteet ja toksiinit. Tämä takaa turvallisen ja hyvää terveyttä kallisarvoisen pienen kasvavan sisälläsi.

5. Tehostaa ruuansulatusjärjestelmän toimintaa:

Syöminen jaggery raskauden aids ruoansulatuskanavan asianmukaista toimintaa. Jalostetulla sokerilla valmistettu sokeri edistää ruuansulatusentsyymien eritystä, mikä vähentää ruoansulatushäiriöiden, ilmavaivat, suoliston madot ja muut ruoansulatuskanavan häiriöt. Lisäksi on havaittu, että syöminen jaggery myös helpottaa suoliston liikkeitä ja estää ummetusta.

Katso lisää: Kookosvesi raskauden aikana

6. Vähentää niveltulehdusta:

Jos kärsit nivelkipuista, nivelten jäykkyydestä tai muista luuhun liittyvistä ongelmista, syöminen jaggeryn aikana raskauden aikana voi auttaa lievittämään tilan. Jaggeryn sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet ravitsevat ja vahvistavat kehosi luita ja niveliä.

Niinpä tiedämme nyt, mitä hyötyä jaggeryn käytöstä raskauden aikana. Syöminen oikea määrä jaggery raskauden aikana on hyvä äidin yleiseen terveyteen ja kasvavaan sikiöön. Lisäksi syöminen jaggery kun olet raskaana voi myös antaa sinulle hehkuva ja sileä iho. Se ei ainoastaan ​​ravitse ihoa, vaan estää myös pimples, akne, viat ja jopa ryppyjen ulkonäkö. Tuntuu liian hyvältä ollakseen totta! No, yritä myös jaggeryn raskauden ruokavaliossa ja tuntea eron itse.

Leave A Comment

− 2 = 1