Nenäverenvuoto raskauden aikana syyt ja korjaustoimenpiteet Tyylit elämässä

Miksi nenäsi irtoaa, kun olet raskaana?

Nenäverenvuoto raskauden aikana on ollut yli 20% naisista. Raskaus tekee verisuonista nenäsi laajenevaksi ja lisääntynyt verenkierto painostaa pieniä ja herkkiä aluksia nenälle, mikä tekee niistä helposti repeämän. Onneksi nämä nenäverenvuodot eivät ole haitallisia ja saatat kokea tätä raskauden aikana usein. Lääkärit ovat sulkenneet tämän pois kaikesta vakavasta.

Nenä Bleeding During Pregnancy Causes and Remedies

Mikä aiheuttaa nenän verenvuotoa raskauden aikana?

Naisilla on todennäköisesti 50%: n nousu veren määrässä, kun hän on raskaana. Tämä lisääntynyt äänenvoimakkuus on välttämätön parempaa verenkiertoa varten, joka tuo tarvittavan ravinnon vauvalle. Tämän seurauksena tämä laajentaa pieniä aluksia nenään, lisää painetta verisuonessa, mikä tekee niistä alttiiksi repeämälle.

Raskauden hormonit, kuten progesteroni ja estrogeeni, vaikuttavat verisuonten toimintaan. Progesteroni on vastuussa verenkierron lisääntymisestä, mikä puolestaan ​​painostaa verisuonia ja nenän suonia. Limakalvot kuivuvat ja turvota ja todennäköisesti pahenevat talvella. Tämä helpottaa verisuonten puhkeamista ja tekee näin pienestä verenvuodosta. Joskus saatat kokea verta sen jälkeen, kun puhaltaa nenänsi ja ei välttämättä nenä vuotoa siinä mielessä.

Huoneen kuiva ilma saattaa myös olla tekijä nenäverenvuodolle. Se voi olla syy ja surullinen osa, et edes ymmärrä sitä.

Toinen mahdollinen syy voi olla korkea verenpaine tai hyytymishäiriö, joka johtaa nenän verenvuotoon.

Nenäpullotut merkit pitkäaikaisessa raskauden aikana:

Vaikka nenän verenvuoto on yleinen raskauden aikana, kumit ovat myös toinen alue, joka on verenvuoto. Nenäverenvuoto ja verenvuodot ovat seurausta lisääntyneestä verenkierrosta kehossa, jota tarvitaan kehon liikkeelle ja vauvan ravitsemukselle. Tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka toistuva nenäverenvuoto on lähes neljä kertaa yleinen raskaana olevilla naisilla kuin ei-raskaana oleville naisille.

Miten pysäyttää veren nenältä raskauden aikana:

Nenäverenvuodon pysäyttäminen raskauden aikana: Seuraavassa on muutamia helppoja tapoja, joilla voit hoitaa nenän verenvuotoa raskauden aikana.

1. Etikka:

Etikan tiedetään sulkevan verisuonen seinät nenän kautta ja on ollut tehokas nenäverenvuoto. Tässä on, miten sitä käytetään.

Nenäverenvuoto raskauden aikana syyt ja korjaustoimenpiteet Tyylit elämässä

  • Kuopata puuvillaa valkoisella etikalla.
  • Kytke puuvilla vuotava nenäruuvi.

Jätä puuvilla noin 5-7 minuuttia. On turvallista käyttää tätä aina, kun sinulla on nenäverenvuoto.

2. Ice Pack:

Jääpakkauksia tai jopa jäätä, kun niitä kohdistetaan vuotoalueelle vammasta, tiedetään lopettavan verenvuodon. Se toimii verisuonien ahtautuksella ja vähentää myös tulehdusta vammojen sattuessa. Tässä on kuinka voit tehdä jääpalan.

Nenäverenvuoto raskauden aikana syyt ja korjaustoimenpiteet Tyylit elämässä

  • Laita hieman murskattua jäätä pussiin ja peitä se pyyhkeellä.
  • Aseta pakkaus nenän päälle ja pidä sitä kiinni, kunnes vuotaminen loppuu kokonaan.

Vaihtoehtoisena ratkaisuna voidaan käyttää myös vihannesten pusseja, jotka on säilytetty jääkaapissa.

3. C-vitamiini:

Nenäverenvuoto raskauden aikana syyt ja korjaustoimenpiteet Tyylit elämässä

toinen tapa lopettaa nenän verenvuoto on käyttää C-vitamiinia. Ne auttavat ehkäisemään verisuonten ja laskimon repeämisen ja antavat sinulle mukavuutta. Paras tapa käyttää C-vitamiinia tähän tarkoitukseen on ottaa runsaasti elintarvikkeita. Oranssi, sitruuna ja muut sitruunahapot voivat tehokkaasti hoitaa verenvuototavan. Voit käyttää niitä hedelmänä tai tehdä mehua pois ja juoda sitä aina silloin tällöin.

4. Höyry:

Nenäverenvuoto raskauden aikana syyt ja korjaustoimenpiteet Tyylit elämässä

Höyry on toinen tapa hidastaa nenän verisuonia. Hengityshengitys voi siis tehokkaasti vähentää nenän verenvuodon riskiä. Inhalaa höyryä keittotasavedestä kerran tai kahdesti päivässä. Voit myös ajatella höyrysaunan saamista. Molemmat on todettu toimivan tehokkaasti nenän verenvuodon hoidossa.

5. Hengittäminen nenän läpi ja puristamalla ulos sierainten läpi suljettu noin 5 15 minuuttia auttaa myös. Aseta ajastin ja tee se vähintään kahdesti päivässä. Toinen strategia on istua alas ja nojata hieman eteenpäin pitää päänne korkeamman kuin sydämesi. Muista olla nukkumaan tai kallistamaan pääsi takaisin, kun teet nämä. Voisit päätyä nielemään verta, aiheuttaen siten pahoinvointia tai oksentelua.

Milloin etsit lääketieteellistä apua?

Mene lääkärin apuun, jos koet seuraavia.

  1. Jos sinulla on vaikeuksia hengittää nenän verenvuodon takia
  2. Kun veren virtaus on erittäin raskas
  3. Kun verenvuoto aiheuttaa väsymystä tai epämuodostumista
  4. Kun verenvuoto ei pysähdy 30 minuutin paineen jälkeen.

Vaikka korjaustoimenpiteemme tulevat hätätilanteessa pelastukseksi, muista aina kysyä lääkäriltä, ​​kun koet äärimmäisen epämukavaa. Samaan aikaan, kun kohtaat tämän ensimmäisen kerran, älä kumota. Verenvuoto kumit ja nenän verenvuoto raskauden aikana ovat melko yleisiä ja melko vaarattomia.

Leave A Comment

37 + = 47