Musta kumina hyödyt ja käyttö iholle ja terveydelle Tyylit elämässä

Musta kumina siemenet ovat erittäin hyödyllisiä ja niitä käytetään päivittäisessä elämässä. Tämä siemen on peräisin Egyptistä. Niitä kasvatetaan kottina ja ottaa ne pois niistä vettä, joka kaadetaan niihin. Siksi mustan kuminan siemenet tunnetaan kiehtovana mausteena.

musta cumin

Musta kumina siemeniä hoitaa kaikki kylmät vaivat. Musta kumina auttaa myös kehoa imemään lääkkeitä. Hunajaa ja lämpimää vettä otettaessa se auttaa liukenemasta leviäviä kiviä ja munuaisia. Se toimii myös diureettisena aineena.

Musta kumina tunnetaan eri nimillä. Musta kumin kutsutaan myös Nigella sativaksi englanniksi, ja sen siemenet ovat nimeltään musta karamelli, roomalainen korianteri, fenkoli kukka ja kalonji. Musta kumina siemenet ovat täynnä ravitsevia etuja, jotka parantavat terveydentilaamme monin tavoin. Perinteisesti myös se on hyvin hyväksytty sen mahtavia ominaisuuksia. Tämä yrtti sisältää antibakteerisia, anti-sieniä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joita käytetään erilaisten sairauksien hillitsemiseen.

Musta kumina Edut ja edut:

Joitakin tärkeitä käyttötarkoituksia ja etuja Black Cumin siemenet terveys ja iho ovat seuraavat.

1. Hoito Epilepsia:

 •  Takavarikkojen taajuudet lapsilla vähennetään tehokkaille tasoille, jotka käyttävät mustia siemeniä perinteisen hoidon sijasta.
 •  Musta kumina siemenet ovat anti-kouristuksia.


2. Herkistä tyypin 2 diabetesta:

 •  Musta kumina auttaa vähentämään verensokeria.
 •  2-3 gramman saanti päivittäin auttaa paljon.
 •  Vähentää myös insuliiniresistenssiä.
 •  Beetasolujen toiminnot lisääntyvät haimassa.

3. Auttaa MRSA: n torjunnassa:

 •  Antibioottiresistenttinen ja erittäin tappava bakteeri-infektio, joka tunnetaan yleisesti nimellä MRSA (metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus) voidaan hoitaa hyvin mustan kuminan siementen avulla.
 •  Tämä tutkimus on vahvistanut Lahore University of Health Science Pakistanissa.

4. Hoidat paksusuolen syöpä:

 •  Musta kumina siemenet ovat syövän vastaisia.
 •  Se estää syöpäsolujen kasvua paksusuolessa.

Katso lisää: Terveyden edut veden kastanjoista

5. Auttaa rintasyöpään:

 •  Thymokinoni on mustien kuminan siementen uutetta, joka taistelee rintasyövän vähentämiseksi ja kasvaimen kasvuksi.
 •  Mustasiementen saanti vähentää myös lisääntynyttä apoptoosia, jota kutsutaan solukuolemaksi rintasyöpäsoluissa.


6. Sydänkohtausten vahingot estetään:

 •  Musta kumun siemenillä on sydämen suojaava ominaisuus.
 •  Se vähentää vahinkoja, joita korreloivat sydänkohtaukset.
 •  Musta kumina siemenet auttavat edistämään sydämen täydellistä terveyttä.

7. Aivot syöpää:

 •  Timokinoniksi kutsuttu musta siemenesteri edistää solukuoleman glioblastooman soluissa.
 •  Glioblastooman tiedetään olevan kaikkein tuhoisimpia ja kehittynyt aivokasvain.
 •  Musta kumina siemenet auttavat estämään leukemia myös muiden syöpien ohella.
 •  Suun kautta syövät käsitellään myös hyvin kuminan siementen avulla.

8. Lyijymyrkyllisyys:

 •  Lyijymyrkyllisyyden aiheuttama aivovaurio palautuu takaisin mustan kuminan siementen saannilla.

9. Ruoansulatuskanava:

 •  Se auttaa hoitamaan erilaisia ​​olosuhteita, kuten ummetus, punatauti, koliikin ripuli, peräpukamat ja kaasu.

10. Taistelu sieni-infektioita vastaan ​​ja vähentää sinus-infektioita:

Musta kumina on voimakas yrtti, jota voidaan luonnollisesti käyttää kotitekoisena keinona minkä tahansa infektion aikana. Mustassa kumimassa olevat komponentit auttavat torjumaan sieni-infektiota ja ihottumaa. Useat ihosairaudet tai allergiat johtuvat mikrobiologisista vaikutuksista, joita vähennetään käyttämällä mustasiemenöljyä. Sitä käytetään usein allergioiden ja sinusinfektioiden vähentämiseen. Nämä infektiot ja allergiat heikentävät immuunijärjestelmäämme. Musta kumina siemenöljy antaa meille nopean helpotuksen infektioista ja auttaa torjumaan paremmin.

11. Vähentää kuumetta ja influenssaa:

Kuume ja flunssa vaikuttavat meihin lähinnä heikon immuunijärjestelmän vuoksi. Nämä myös vahingoittavat immuunijärjestelmäämme tai heikentävät koskemattomuutta. Musta kumina tai sen öljy voi antaa meille nopean helpotuksen kuumeesta tai muusta aiheutuneesta infektiosta. Hyvin sekoitus kuppi lämmintä vettä ja musta kumina siemenöljy ja hunaja on hyvä korjaamiseksi yhteinen kylmä ja kuume. Näin ollen tämän säännöllinen varmasti vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja tulee eroon kuumosta ja muista infektioista. Musta kumina on anti-inflammatorinen ominaisuus. Nämä antavat myös bakteeri- ja sieni-infektiota, koska niillä on antibakteerisia ja anti-sieni-ominaisuuksia nopealla helpotuksella.

Katso lisää: Edut Amla mehua Honey

12. Ihonhoito:

Nämä sisältävät antioksidantteja, rasvahappoja, vitamiineja ja aminohappoja, jotka ovat välttämättömiä terveelle iholle. Musta kumina ja sen öljy tarjoavat myös paremman ihokuvion ja ovat todella hyviä ihollemme. Antioksidantit suojaavat ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä, mikä johtaa rypytykseen. Kuiva iho, sen öljy toimii täydellisesti kosteusvoimana poistamalla kuivaus. Toisaalta musta siemenöljy auttaa vähentämään aknea. Nämä olivat suosittuja tunnettu ihon korjaustoimenpiteitä. Se on anti-inflammatorinen ominaisuus, joka auttaa puhdistamaan ihoa ja siten on kirkastava ilme. Öljyn käyttö säännöllisesti tekee ihon pinnasta pehmeän. Musta kumina tarjoaa myös tehokkaan ihosyövän hoidon. Syöpäsolujen tappaminen auttaa lisäämään koskemattomuutta kohdistamalla valkosolut, jotka taistelevat pohjimmiltaan sairauksia vastaan.

13. Astman ja yskän hoito:

Musta kumina on hämmästyttävä yrtti, joka auttaa hoitamaan yskää ja astmaa. Ihmiset saavat helpotusta keuhkoputkentulehduksesta helposti käyttämällä mustaa kuminaa. Anti-inflammatorinen ominaisuus auttaa vähentämään keuhkoputkien tulehdusta antamalla riittävän määrän hapen määrää. Suuret ongelmat, kuten keuhkoputkentulehdus ja astma, vähenevät mustasiemenöljyllä. Tämä yrtti taas suojaa meitä tai taistelee mikrobien toimintaa vastaan.

14. Vapauttaa vatsasta Upset:

Se tarjoaa helpotusta pahoinvointiin ja vatsavaivoihin. Ne auttavat parempaa ruoansulatusta ja antavat meille voimakkaan keinon ruuansulatusongelmiin. Ne tasapainottavat suoliston ja ruoansulatuskanavan, ja siten tarjoavat helpotusta ummetuksesta. Se on täysin täydellinen kodin korjaustoimenpide, joka tasapainottaa ruoansulatuskanavan aiheita. Päivittäinen käyttö mustassa kumina tai siemenöljyssä resepteissä on erittäin hyödyllinen tautien torjumiseksi ja lievittämiseksi vatsavaivoilta.

15. Estettävä säteilyvahinkoja ja lyijymyrkytys:

Lyijy on erittäin myrkyllinen terveydellemme, joka voi vaikuttaa luuhun, sydämeen, munuaisiin, hermostoon ja muihin. Tutkimustyöt ovat osoittaneet, että se suojaa meitä saastumiselta ja suojaa aivoistamme myös lyijymyrkytyksiltä. Ihmiset tai potilaat, jotka altistuvat yleensä gamma-säteilylle, joutuvat kärsimään, ja tämä voidaan estää käyttämällä öljyä. Siksi on erittäin hyödyllistä syöpäpotilaille, jotka ovat tottuneet säteilyaltistukseen.

Muita hyötyjä :

 •  Musta kumina siemenet auttavat myös hoidettaessa vaaleanpunaista silmää, jota yleisesti kutsutaan sidekalvotulehdukseksi, absessiin, suolistomatoihin, hammassärkyyn, päänsärkyyn, nenän tukkoisuuteen, yskään, keuhkoputkentulehdukseen.
 •  Auttaa myös alentamaan kolesterolia ja verenpainetta.
 •  Naisilla alkoholi alkaa käyttää kuumaa kuminaa.
 •  Maidon lisäämistä imeväisten äidinmaitoon.
 •  Käytetään myös syntyvyyden hallintaan.
 •  Sisplatiinin tunnetun lääkkeen haittavaikutusten poistaminen, jota käytetään kemoterapiaan. Musta kumina sekoitetaan sahrami, E-vitamiini ja kysteiini on paras hoito sisplatiinin sivuvaikutuksia.
 •  Musta siemeniä liimataan levitetylle alueelle yhteisten kipujen ja päänsärkyjen poistamiseksi.
 •  Mustan siemenöljyn voide poistaa kutinaa ja auttaa ekseeman hoitoon.
 •  Tonsilliitti ja kurkkukipu helpottavat myös mustien kuminan saanti yhden viikon päivässä.
 •  Ihon haavaumia käsitellään sekoittamalla musta siemeniä etikan kanssa ja sitten käytetään sidossa.
 •  Kasvohoito auttaa, kun mustan siemenen öljyä annetaan nenän kautta.
 •  Mustat siemenet, jotka on maustettu etikan päälle, ja levitettiin sitten naamioon, jotta ne paranisivat. Tätä voidaan käyttää myös mustalla pigmentoituneella ihon hilseellä, joka vaikuttaa pään alueeseen.

Toivottavasti edellä annetut tiedot voivat auttaa sinua päivittäisessä elämässä. Musta kumina tarjoaa tehokkaan hoidon monille sairauksille ja sillä on nopea vastaus, sillä se on kuuluisa kodinhoidosta. Tässä artikkelissa keskustellaan parasta viittätoista terveydellistä hyötyä, ja sen säännöllistä käyttöä korostetaan.

Katso lisää: Hunaja ja kaneli terveydellisiä etuja

Kuvat Lähteet: Suljinpakkaus

Leave A Comment

3 + 4 =