Kuminauha edut ja käyttö iholle, hiuksille ja terveydelle. | Tyylit elämässä

Kuminajauhe:

Kuminan siemenet, jotka tunnetaan yleisesti nimellä "jeera", ovat hyvin pieniä, mutta sisältävät runsaasti ravintoarvoja. Voit saada jauhetta näistä kumumin siemenistä saadaksesi kuminauhetta. Se on syötävä ainesosa, jota käytetään hyvin jokaisessa Intian keittiössä. Siinä on monia etuja, kuten ruoansulatusta, joitakin infektioita ja paljon muuta.

kumina-jauhe-edut

Kuminaa kutsutaan myös nimellä jeera, jota käytetään periaatteessa mausteena intialaisissa elintarvikkeissa. Se on erinomainen lähde kaliumia, kalsiumia, rautaa, C-vitamiinia ja muita antioksidantteja. Kaikki nämä aineosat auttavat meitä vähentämään hengitysongelmia, anemiaa, kylmää ja yskää, astmaa, parantaa immuunijärjestelmäämme ja myös anti-syöpäomaisuutta.

Kuminauuteet Edut ja edut:

Alla on luettelo parhaista käyttötavoista ja hyödyistä nahan, hiusten ja terveyden kuminiaineesta.

1. Sisältää rautaa:

• Kuminan siemenet sisältävät runsaasti rautaa noin 15-16% rautaa. On erittäin tärkeää kehittää hemoglobiini elimistössä.
• Se auttaa myös anemian potilaiden hoidossa.
• Se auttaa sinua toipumaan heikkoudesta, letargia, keskittymiskyvyn puutteesta ja huimauksesta pitämällä raudan tasoasi.

2. Parantaa ruoansulatusta:

• Kivun rauhasia stimuloidaan tärkeällä yhdisteellä, joka tunnetaan kuminaalihydraana, joka löytyy kuminista, auttaa parantamaan ruoansulatusta.
• Se myös aktivoi entsyymituotannon, joka auttaa murtamaan makromolekyylejä, kuten sokeria, rasvaa, tärkkelystä ja proteiinia.
• Kuminauhe auttaa sinua paljon happamuuden ja ruoansulatushäiriön hoidossa.
• Sen pulveria suositellaan munuaisen hyväksi.
• Liota 2-3 lusikallista kuminauhetta vedessä koko yön. Sitten erotetaan vesi. Kuluta, että vesi antaa sinulle runsaasti ruoansulatusnäköisiä hyötyjä.

kumina powder

3. Hengitys ja kylmä:

• Yskä ja kylmä ovat hyvin yleisiä hengityselinsairauksia, joita voidaan hallita hyvin helposti kuminan siementen jauheen avulla. Koska se sisältää antioksidantteja ja C-vitamiinia hengitysvaikeuksia ja kylmä saa helpotusta.
• Se toimii hyvänä ekspectorantina. Kuppa kuivataan ja karkotetaan.
• Se myös parantaa kosketusjärjestelmäämme.

Katso lisää:  Cinnamon Seeds Edut

4. Toimii syöpää aiheuttavana aineena:

• Kumina sisältää syöpää aiheuttavia aineita, kuten tymohydrokinonia, tymokinonia, tymolia ja ditioksikononia.
• Sisältää suuria määriä eteerisiä öljyjä, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien vaurioita soluista.
• Se on myös hyödyllistä syövän, kuten rintasyövän ja paksusuolen, hoidossa.
• Haitalliset toksiinit poistetaan kehosta stimuloimalla maksan huuhtelun mekanismia.
• Terveys on parantunut ja kaikkien elinten toimintoja tehostetaan nauttimalla kuumeen jauheen ruokavaliossa.

5. Piles Management:

• Kuminauhojen jauhe on tarkoitettu paalujen hoitoon.
• Pilejä johtuu pääasiassa peräsuolesta tai vakavista ummetustapauksista.
• Kuminauhe on runsaasti ravintokuituja, ja siinä on mikrobien ja karminoitumisominaisuuksia, jotka estävät peräsuolen tulehduksen.
• Suoliston liikkeistä tulee helpompaa, säännöllistä ja sileää, kun se on erittäin kuitupitoisuutta.

6. Ihon edut:

• Ota kuminauhe vedellä eroon pimples, akne ja muita ihon infektioita. Aloitat tunne eron muutamassa päivässä.
• Myös ihosi alkaa hehkua antioksidanttien vuoksi kumina.
• Myös parannuskeinot kiehuvat ja pysähtyy sen kasvun jatkumiseen.

Katso lisää:  Amla jauhe edut terveydelle

7. Lisätä Sperm Count:

Kumina siemen sisältää sinkkiä, joka lisää spermien ja nukleiinihappojen tuotantoa, syntetisoidaan sen avulla. Se on myös hyvä mielialan tehostaja ja auttaa unettomuuden hoidossa.

8. Sokeritason valvonta:

Veren sokeritasot ovat myös hallinnassa kuminan siementen avulla. Se toimii hyvänä potilaille, jotka kärsivät taudin diabeteksesta.

9. Hoito Body Heat:

• Aseta jonkin verran kumin jauhetta kiehuvaan veteen ja kaada se sitten. Ihon ja kehon lämpöherkkyys voidaan hoitaa kylpyamalla tämän veden kanssa jäähdyttämisen jälkeen.
• Kipupolvien ja kämmenien palava tunne voidaan käsitellä myös kumun juomavedellä.

1. Lisää 1-2 tl kuminauhetta jauhe 3 - 5 litran veteen ja lisää kiehuvaksi.
2. Peitä se poistamalla se liekistä.
3. Kaada se seulasta sen jälkeen, kun se on jäähtynyt puhtaaseen astiaan.
4. Käytä sitä koko päivän, kun olet jano ja aterioiden jälkeen.
5. Jos haluat enemmän hyötyä, yritä juoda sitä haaleaa.

Katso lisää:  Edut kuivattua inkiväärijauhetta

10. Hiustenhoito:

Kumin koostuu erilaisista ravintoaineista, jotka hyödyttävät hiuksemme. Kumimassa olevat vitamiinit tarjoavat meille terveitä hiuksia ja antavat oikean hiusten kasvun. Kuminauhe auttaa pääsemään eroon hilseistä ja se toimii erinomaisena piristeenä. Hiuksemme vaatii monia ravintoaineita kuten rasvoja, proteiineja, hiilihydraatteja ja jopa vettä oikeaan ravintoon ja useimmat niistä ovat helposti saatavilla. Se leikkaa hiustenlähtöä ja antaa meille pitkät ja silkkiset hiukset.

11. Anti-ikääntyminen ja vähentää ihon häiriöitä:

Kumina suojaa ihoa mistä tahansa mikrobien aiheuttamasta infektiosta ja aiheuttaa myös anti-ikääntymisprosessia. Se estää meitä ryppyistä ja ennenaikaisesta ikääntymisestä, mikä olennaisesti löysää ihoa. E-vitamiini ja antioksidantit, joita kuminaa torjutaan näiden oireiden varalta. Kehomme sisältämillä vapailla radikaaleilla on useita haittavaikutuksia, jotka vaikuttavat myös ihoon. Ikäpaikat ja ryppyjä ovat ikääntymisen merkkejä, jotka johtuvat erilaisten ravintoaineiden puutteesta. Myös E-vitamiinipitoisuus kumina antaa meille hehkuvan ihon. Me pääsemme eroon akne, pimples ja muut ihon häiriöt. Kuminapasiteetin käyttö auttaa torjumaan näitä ihosairauksia. Ihonhoidossa on useita kasvopakkauksia kuminauheella.

12. Vähentää unettomuutta:

Tutkimuksen mukaan on osoitettu, että kumina tai kuminauhe on runsaasti vitamiineja, jotka ovat hyödyllisiä eri tarkoituksiin. Vitamiineja pääasiassa B-kompleksia tarvitaan paremman ja oikean unen aikaansaamiseksi. Se on ainutlaatuinen kumun ominaisuus, joka auttaa vähentämään unettomuutta. Kuten aiemmin mainittiin, kuminauhe auttaa parantamaan ruoansulatusta, mikä puolestaan ​​antaa meille oikean äänen nukkumisen. Oikea unta on erittäin tärkeää, että jokainen meistä saa helpotusta ahdistuksesta ja stressistä. Kuminaöljyn komponentteja havaitaan rauhoittava vaikutus.

13. Parantaa koskemattomuutta:

Kumina koostuu periaatteessa erilaisista vitamiineista, mineraaleista ja myös eteerisen öljyn läsnäolosta, parantaa immuunijärjestelmää. Vastustuskyvyn parantaminen auttaa meitä torjumaan erilaisia ​​sairauksia ja antaa meille riittävästi vahvuuksia. Antioksidantteja on läsnä riittävässä määrin, mikä lisää immuunijärjestelmää. Muun muassa C-vitamiini on tärkeä antioksidantti kumina. Tämä auttaa torjumaan vapaita radikaaleja, jotka johtavat erilaisiin haitallisiin sairauksiin. Joitakin sydän- ja verisuonitauteja ja syöpä voi esiintyä vapaiden radikaalien läsnäolon vuoksi. Joten kumina pohjimmiltaan puhdistaa kehomme näistä haitallisista vaikutuksista. Se tukee antioksidanttien anti-syöpäominaisuutta. Näin ollen elimistössä tuotettu myrkyllinen tuote eliminoituu jatkuvasti, mikä parantaa immuunijärjestelmää.

14. Kognitiivinen toimintahäiriö:

Kumina on runsaasti rautapitoisuutta, mikä auttaa estämään anemiaa. Lisätä rautapitoisuutta kehossamme parantaisi verenkiertoa. Hemoglobiinin tuotanto on lisääntynyt punasoluissa. Riittävän veren tarjonta vaaditaan koko kehon moitteettoman toiminnan kannalta. Siksi ruumiin raudan määrän lisääntyminen auttaa elimiä saamaan happea rikasta veren kehon suorituskyvyn parantamiseksi. Myös parempi rauta- ja hapenkulutus tarvitaan aivojen moitteettomaan toimintaan. Vakavia sairauksia tai kognitiivisia häiriöitä, kuten dementiaa ja Alzheimerin tautia, vähenevät, koska kuminaa on mainintaa.

15. Imetys:

Kumin koostuu erilaisista mineraaleista, kuten kalsiumista, raudasta ja muista, joita tarvitaan imettäville äideille ja muille. Imettävät äidit tarvitsevat ravintoaineiden runsaasti ruokaa vauvalle pääasiassa. Kumina sisältää huomattavaa kalsiumia, joka on tärkeä maidon ainesosa, joten se on paljon tarvittu tai vaadittu mineraali imettäville äideille. Toisaalta rautaa vaaditaan myös raskaana oleville naisille.

Kuminauheella on monia terveydellisiä etuja, jotka tarjoavat terveellisen kehon. Päivittäinen saanti keinoteholtaan hinnaksi elintarvikkeissa antaisi sinulle hyviä lähteitä mineraaleja, vitamiineja, proteiineja, kuituja ja antioksidantteja. Edellä mainitut viisitoista pistettä hyödyttävät tietoja ja ovat hyödyllisiä terveydelle.

Kuvan lähde: suljinpakkaus

Leave A Comment

+ 15 = 25