Kulttuuri ja festivaalit Biharissa Tyylit elämässä

Biharilla on runsaasti festivaaleja Intiassa. Tässä artikkelissa luetellaan festivaaleja, joita juhlitaan Biharissa vuosittain:

Chatth Puja:

festivaalit of bihar

Chatth Puja on festivaali, jossa Biharin kansa palvelee auringon jumalaa. Sitä juhlitaan kaksi kertaa vuodessa. Sitä juhlitaan ensimmäisen kerran maaliskuussa, Chaitran hindu-kaudella ja toisella kerralla marraskuussa, Kartiksen hindu-kaudella. Festivaalia juhlitaan 4 päivän aikana. Ihmiset nopeasti ja tarjoavat rukouksia näiden neljän päivän aikana. He laulavat kansanlauluja ja tanssia auringon Jumalan kunniaksi. "Chatti Maiyyan" kiitokset ovat hyvin yleisiä tällä hetkellä. Vaikka tämä on puhtaasti hindu-festivaali, jotkut muslimit osallistuvat myös näihin juhliin. Ihmiset rukoilevat yhteisön terveydestä ja vauraudesta ja hyvää satoa.

Sama-Chakeva:

Sama Chakeva

Sama-Chakeva on festivaali, jossa Biharin kansa palvelee muuttolintuja. Himalajalla on paljon kotoperäisiä lintuja, jotka siirtyvät kohti lämpimämpää ilmastoa talven talvehtimisen myötä ja saapuvat Bihariin. Tämä festivaali juhlii tällaisten lintujen virtaa. Festivaalia juhlitaan pääasiassa paikassa nimeltä mithila. mithilanchals uskotaan omistavan tämän festivaalin luonnon juhlaan ja veljen sisarussuhteeseen. Se juhlii tämän maan perinnettä. Se myös juhlii alkuperäiskansojen tekemistä epäjumalien tekemisestä. Festivaali alkaa sammakakevan nimittämisen kanssa. Tyttöjen nähdään tekevän erilaisten alkuperäisten ja muuttolintujen savi-epäjumalia ja koristele ne perinteisesti. Ihmiset rukoilevat yhteisön terveydestä ja vauraudesta ja näiden lintujen paluusta ensi vuonna.

Ram navami:

RAM navami

Ram navami on tärkeä Hindu-festivaali, joka juhlitaan paljon pommin Biharissa. Tämä juhla muistuttaa hyvää päivää, jolloin Ramayanan päällikkö, herra RAMA syntyi. Ihmiset juhlivat sitä tarkkailemalla paastoja, koristelemalla temppeleitä ja tarjoamalla rukouksia hänen kunniassansa. Ihmiset rukoilevat yhteisön terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.

Makar-Sankranti:

Makar-Sankranti on festivaali, joka juhlii Biharissa, joka merkitsee alkusoiton alkamista. Sitä kutsutaan myös Tila Sankranti. Se havaitaan joka vuosi 14. tammikuuta. Ihmiset rukoilevat yhteisön terveydestä ja vauraudesta ja hyvää satoa. He antavat myös varallisuuden köyhille.

Bihula:

Bihula

Bihula on tärkeä hindu-festivaali, joka juhlitaan paljon pomolla Itä-Biharissa. Se on erityisen kuuluisa Bhagalpurin alueella Biharissa. Tämän festivaalin aikana ihmiset rukoilevat jumalatar Mansa terveydelle ja hyvinvoinnille yhteisön ja hyvän sadon

Katso lisää:  Haryana Festivaalit

Madhushravani:

Madhushravani

Madhushravani on festivaali, joka juhlitaan Biharissa mithilanchalin alueilla paljon pompilla. Elokuussa juhlitaan yleisesti, mikä on hindu-kalenterin aikana Sawanin kuussa. Festivaali edistää veljeyttä ja synnytystä ja pyrkii integroimaan heidät arkeen.

Sonepur-festivaali:

Sonepur Festival

Sonepur-festivaali on vuosittainen karjafestivaali, joka juhlii Biharissa. Festivaali alkaa kartiksen hindu-kuukauden täysikuupäivällä. Se on kuukauden pitkä juhla. Se tunnetaan yhtenä maailman suurimmista karjan messuista ja houkuttelee suurta yleisöä vuosittain.

Katso lisää:  Gujaratin festivaalit

Rajgir Festival:

Rajgir Festival

Rajgir Festival on Bihar-festivaali, joka on järjestetty juhlimaan kulttuurista, sosiologista ja historiallista merkitystä Rajhirille, muinaiselle Biharin laaksolle. Rajgir, muinainen kaupunki on monikulttuurinen matkailukohde ja tämä festivaali juhlii sitä.

Katso lisää:  Assam Kulttuurifestivaalit

Vaishali-festivaali:

Vaishali-festivaali on Biharin festivaali, joka juhlii Jain-gurun, 24. Tirthankaran, lupaavaa syntymäpäivää. Vietetään 22. maaliskuuta
Nämä festivaalit auttavat murtamaan monotonisen arjen ja edistämään veljeyttä ja veljeyttä yhteiskunnassa. Ne tuovat esiin myös Biharin kulttuuriperinnön.

Kuvan lähde: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7

Leave A Comment

35 − = 32