Kuinka parantaa digestion luonnollisesti Tyylit elämässä

Suorassa korrelaatiossa kulutus-ruoansulatus-eliminaation ja elintarvikkeiden eliminaation sekä yleisen terveydentilan ja pitkäikäisyyden välillä. Ruoat, jotka hajoavat oikein, saavuttavat kehon solut ja kudokset ruokkimaan niitä. Joten, sinun pitäisi ottaa digestio prosessi ja siihen liittyvät tottumukset vakavasti!

asianmukainen digestion of food

Miten parantaa digestion luonnollisesti:

Lue alla muutamia vinkkejä ja luonnollisia tapoja siitä, mitä voidaan tehdä auttamaan kehosi ruoansulatusmenetelmiä.

1. Tasapainoinen ruokavalio hyvän imeytymisen vuoksi:

Ota tasapainoinen ruokavalio, joka palvelee ruumiin ravitsemuksellista tarvetta. Sinun ruokavaliosi tulisi sisältää hyvin suhteutettuja hiilihydraattien, rasvojen, proteiinien, mineraalien, vitamiinien ja rakeisuuden osia.

Sisällytä sekä liukoiset että liukenemattomat kuidut ruokavalioosi. Liukenemattomat kuidut auttavat lisäämään suurinta osaa ulosteesta, kun taas liukoiset kuidut auttavat veden upottamisessa ulosteen materiaalia niin, että se muuttuu pehmeiksi. Voit saada kuitua syömällä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, pähkinöitä, kuivia hedelmiä, kokonaisia ​​jyviä ja palkokasveja. Jos suolistustasi ovat säännöllisiä, sinun ei todennäköisesti koskaan kärsi ongelmia, kuten diverticulitis, paalut, ärtyvän suolen oireyhtymä jne..

Rajoita rasvan saantiasi, koska rasvoja on vaikea sulattaa ja hidastaa koko ruoansulatuskanavaa yleisesti. Niinpä samalla, kun rasva-aineen kulutus on välttämätöntä, koska se toimii ruoansulatuskanavan voiteluaineena, voit tehdä järjestelmästäsi helpoksi parantaen rasvaisia ​​elintarvikkeita korkean kuidun elintarvikkeisiin.

2. Aikaa syödä ruokaa hyvin:

Sinun on kuullut, että aamiaisen pitäisi olla raskain ateria, lounas kohtalaisen raskas ja illallinen pitäisi olla kevyin. Yritä myös aterioita, noin samaan aikaan, joka päivä.

Kuluttakaa maksimaaliset hiilihydraatit päivällä, jotta heillä on runsaasti aikaa kehittää ruumiinsa ja antaa myös runsaasti energiaa päivittäiseen toimintaan. Voit ottaa proteiineja lounasaikaan. Vältä lihaa ja proteiineja runsaasti ruokaa yöllä, kun ne kestävät aikaa sulattaa. Illallisesi tulisi koostua elintarvikkeista, jotka antavat sinulle lisää mineraaleja, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, pieniä öljyjä tai keittoa keitetyt vihannekset. Voit ottaa maitoa keskipäivän aamulla tai keskellä ilta-iltapalaa.

3. Luota probiotikoihin:

Pyydä lääkäriltäsi määrätä sinulle probioottinen kapseli, joka sisältää suolistobakteerisia bakteereja, jotka helpottavat ruoansulatusta. Ei vain, että ruoka saa pilkottamaan helposti, mutta myös auttamalla ravinteita imeytyä hyvin suolistossa. Ne auttavat laktoosin hajoamisessa ja immuunijärjestelmän vahvistamisessa.

4. Älä ylittele ruokaa:

Kaikki elintarvikkeiden ravintoaineet, mukaan lukien vitamiinit, kivennäisaineet, bioflavonoidit, entsyymit, kaikilla on tietyt lämmönsietokyvyn tasot, joiden yli ravinnet tuhoutuvat.

Katso lisää:  Aineenvaihdunta Nopea

5. Vältä Sodas:

Sodan juomat sisältävät fosforihappoa, hiilihappoa, joka tuhoaa suoliston bakteerit. Samoin alkoholin ja tiettyjen antibioottien kulutus häiritsee suoliston bakteerien toimintaa. Tämä on yksi parhaista vinkkejä parantaa ruoansulatusjärjestelmän luonnollisesti.

6. Pureskele elintarvikkeesi kunnolla:

Lapsena on kuultava, että vanhemmat kertovat teille pureskella ruoanne 32 kertaa. Ruoansulatusmenetelmä alkaa itse suussa hiomalla ruokaa pienempiin hameisiin ja sekoittamalla sylkeä. Joten, jos et pureskele ja murskata ruokaa kunnolla, sen maidossa olevaa happoa ei hyökkää kunnolla. Joten, istu alas ja syödä ruokaa kärsivällisesti ja älä vain syö se alas, seuraavan kerran syödä. oikea purenta on yksi yksinkertaisista tavoista parantaa ruoansulatusta.

Katso lisää:  Kuinka lisätä immuunijärjestelmää

7. Pysy kaukana toksiineista:

Vältä toksiinien, kuten teetä, kahvia, makeisia tai tupakointia, koska nämä piristimet aiheuttavat verensokerin vaihtelua koko päivälle, joka johtaa epäasianmukaisiin ruokailutottumuksiin, ruoanhimoihin ja stressiin.

8. Juo runsaasti vettä:

Kuinka parantaa ruoansulatuskanavaa ottamalla runsaasti vettä. Vesi on tärkein ja välttämätön asia ihmiselämälle, jos juot runsaasti vettä, kuten yli 4 litraa päivässä, niin ruoansulatusjärjestelmä ja verenkierto ovat oikeat ja runsaasti vettä voi välttää kiviä munuaisilta.

9. Älä ohita ateriat:

Onko pienempi annos ateriaa 5-6 kertaa päivässä sen sijaan, että kaksi tai kolme ylimääräistä raskasta ateriaa. Pienten aterioiden ottaminen päivässä on tehokkain tapa parantaa ruoansulatusta.

Katso lisää: Miten voimistaa aineenvaihduntaa luonnollisesti

10. Fiber Rich Food:

Kuitu lisää ruoanne, mutta yleensä kuitu voi olla sekä liukoinen että liukenematon riippuen siitä, mitä saamme. Päivän lopussa kuitu auttaa imemään ravintoa ulos ruoasta samalla kun lisäät irtotavarana järjestelmääsi niin, että suolen liikkeet ovat asianmukaisia ​​ja säännöllisiä, jolloin varmistat, että järjestelmäsi on hyvin hajotettu eikä turvotusta ja kaasua.

11. Jooga voi parantaa ruoansulatusta:

Sinun täytyy miettiä, miten parantaa ruoansulatusta joogalla aseena? Joogaa pidetään usein alustajana, joka parhaimmillaan tapahtuu omassa kodissasi. Jooga koostuu tavallisesti pehmeästä hengityksestä ja muutamasta venytyksestä, joka auttaa sinua meditoimaan kun taas rauhoittavat ja rentouttavat sisäelimiä, mikä lisää aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta.

12. Kofeiinin leikkaus:

Kahvi on yleinen juoma useille ihmisille, jotka heräävät aamun varhain halkeamia. Liian suuri kahvinotto voi kuitenkin aiheuttaa kaasua ja turvotusta järjestelmässäsi, mikä vahingoittaisi varmasti ruoansulatusta. Tämän seurauksena pitäisi myös välttää suklaata, joka sisältää kofeiinibittejä.

13. Lopeta juoma ja savu:

Juomisen ja tupakoinnin vähentäminen on ehdottomasti hyvä keino parantaa ruoansulatusta. Tässä puhumme alkoholin kulutuksesta ja liikaa tupakkaa, joka imee nikotiinia järjestelmässäsi, joka estää ruuansulatusta tasaisesti vallitsevalta. Sama koskee alkoholia, joka hidastaa ruoansulatusta ja aiheuttaa turvotusta.

14. Stressin helpotus:

Stressi voi olla hallitseva osa kehon ruoansulatushäiriötä ja monimutkaisuutta. Stressi järkyttää järjestelmääsi ja jatkuva stressahtuminen johtaisi vakavaan vaurioon kehon sisäisesti. Stressi hidastaa ruumiillisia toimintoja, kuten vähentää aineenvaihduntaa, joka haittaa digestion paljon. Yritä aina rauhoittaa itseäsi.

15. Detox-aika kerran kuukaudessa:

Päivittäin runsaasti myrkkyjä kertyy kehoon, mahdollisesti koko kuukauden ajan. Toksiinipitoisuudet liian korkeiksi voivat häiritä ruoansulatusta ja siihen liittyviä ruumiillisia toimintoja. Siksi vieroitusoika muutaman päivän, mahdollisesti viikon joka kuukausi, voi auttaa sinua palauttamaan ruuansulatusjärjestelmän parhaani. Detoxia voidaan tehdä kotona itseään menemällä mehutieteelliseen ruokavalioon tai yksinkertaisesti poistamalla tavalliset ateriat.

16. Sequel to Ateriat:

Vinkkejä ruoansulatuksen parantamiseksi vie sinut takaisin aterian jälkeiseen jatkoon. Yleensä kun kulutat jotain liian kuumaa tai liian mausteista, ruoansulatusongelmia saattaa ilmetä. Siksi on aina suositeltavaa kuljettaa jatkosekvenssi, jossa heti aterian jälkeen lopetat maitasi terveellä aavikolla, kuten jogurttia ja marjoja tai papaijaa ja hunajaa tai yksinkertaisesti höyrytettyä kupin mustaa sitruunatehua.

17. piparminttuainen tee:

Piparminttu lehdet tunnetaan aina niiden jäähdytysvaikutuksesta, jääneet jäähdytysnäköisyydet aina hämmästyttävät meitä. Tässä voimme nyt käyttää tämän hyvin piparmintun hyvyyttä ajaa pois ruoansulatushäiriöt kuten turvotus, kaasu ja levottomuus. Piparminttu tee jäähtyy ja rauhoittaa sisäisiä elimiä samalla kun rohkaisee nopeaa ruoansulatusta.

18. Käytä mausteita ja yrttejä:

Mausteet ja yrtit ovat usein yhteinen ainesosa jokaisessa ruokalassa, joka on periaatteessa olemassa aromin lisäämiseksi ja makuiseksi. Nyt monet ihmiset ovat usein vasten liian kuumaa maustetta, koska useimmat niistä aiheuttavat ruoansulatushäiriöitä. kuitenkin on joitain poikkeuksellisia parantava ominaisuuksia, kuten kurkuma, kaneli, kumina, timjami, persiljaa ja korianteria, jotka todella auttavat nopeasti ruuansulatuksessa ja varmistavat, että suolenliikkeet eivät estä sinua.

19. Jään käyttö:

Kuinka parantaa ruoansulatusta jään kanssa on pieni temppu, jota kukaan ja kaikki voivat valita. Tavallisesti raskaan aterian jälkeen sinun tulee aina seurata aterian jälkeen jäähdytettyä lasillista juomaa. Jos ei ole mitään, käytä vain jäätynyttä vettä. Jäähdytys ja rentoutuminen mahdollistavat helpon ruoansulatuksen.

20. Hunaja ja sitruuna:

Joka aamu herätä Lukein lämmin lasillinen vettä sekoitettu pöydällä lusikka hunajaa ja muutama puristaa kalkkia tai sitruunaa. Lime täynnä antioksidantteja ja sitruslaatu ominaisuuksia puristaa ulos suoliston, kun luonnollinen parantava ominaisuuksia hunaja voi rauhoittaa ja rentoutua järjestelmääsi.

21. Seuraa rutiinia:

On aina suositeltavaa, että johdatte elämäsi tietyn rutiinin perusteella. Epäsäännölliset ruokailutunnit tai suunnitelmien päivittäinen muutos eivät välttämättä ole jotain, mitä kehosi selviytyy liian hyvin.

22. Inkivääri parantaa ruoansulatusta:

Inkivääri on mausteinen erikoisuus, joka lisää makua aterioille. Anti-inflammatorinen tuote paitsi rauhoittaa sisusesi ajaa pois ruoansulatushäiriöt ja palovammat, se myös huolehtii turvotuksesta ja kaasusta antamalla ruoan ravintoaineen imeytymistä nopeammin.

23. Vapaa käsiharjoittelu:

Paljon kuin joogaa, pieni harjoittelu on aina osoittautunut hyväksi keinoksi pitää järjestelmä terveessä ja työskentelyssä. Nämä harjoitukset ovat tiukasti venytettyjä, kiertyviä ja sellaisia, ja ne on suoritettava tuntia aterian jälkeen. Pieni hinaaja ja vedä auttavat sinua sulattamaan ruoan nopeammin.

24. Ei gluteiiniköynnöstä:

Monet tutkimukset ovat aiemmin valittaneet gluteenin esiintymisestä ruokavaliossaan yleisin syöpäsairauden syy. voit aina kysyä ravitsemusterapeutilta luettelon gluteenia sisältävistä elintarvikkeista, joita sinun pitäisi kuluttaa. Pidä gluteenin saanti mahdollisimman vähän, ellei se poista sitä kaikille ja kerran ruokavalioistasi ja näet, että ruoansulatus on ystäväsi loppupuolella.

25. Lihavuus:

Liikalihavuus tai ylipaino voivat estää vapaata ruoansulatuskanavaa rajoittavan järjestelmän toimivuuden. Kun liikalihavuuden rasva vallitsee, järjestelmän paine aiheuttaa tarvittavat häiriöt. Pidä aina silmällä painoa ja säilytä ruoansulatus parhaalla mahdollisella tavalla.

.

Leave A Comment

64 + = 67