Kuinka käyttää päivämääriä diabeetikoille? | Tyylit elämässä

Diabeettisella potilaalla on oltava sokerihormuja. Koska diabetes on sairaus, johon liittyy lisääntynyt sokeri ruumiissa, on oltava hyvin varovainen heidän ruokailutottumuksistaan. Diabeetikot ovat välttämättömiä, jotta vältetään sokerin kulutus suorassa muodossa, kuten valkoista sokeria, makeisia, makeisia ja sokeripakattuja jälkiruokia ja niin edelleen. Kuitenkin lääkärit eivät salli heidän korvata näitä elintarvikkeita sellaisilla hedelmillä, jotka ovat luonnollisesti makea kuin rusinoita, päivämääriä hunajaa ja muita. Päivämäärät ovat erinomainen korvaaja, sillä sillä on monia etuja. Tässä artikkelissa käsitellään päivämäärien kuvausta, sen ravintoarvoa, päivämääriä koskevia myyttejä, diabeetikkojen edut ja päivämäärät.

päivämääriä-for-diabeetikoille

Kuvaus:

Päivämäärät ovat hedelmiä, joita kannetaan päivämääränä Persianlahdelta peräisin olevista palmuista. Se on erittäin kestävä hedelmä, joka kykenee kestämään säärajat. Se on pieni mehevä hedelmä, jossa sellu ympäröi yhtä siementä, erittäin ravitsevaa, tämä hedelmä on myös terve korvaava välipaloja, valkoista sokeria ja muita keinotekoisia makeutusaineita, erityisesti diabeetikoille.

Katso lisää: Cinnamon for Diabetes

Päivämäärät ravintoarvo:

Fruktoosi ja glukoosi ovat tärkein sokerin määrä, joka esiintyy runsaasti. Yksi kuppi hienonnettuja päivämääriä on noin 415 kaloria, 110 hiilihydraattia ja noin 95 g sokeria. Se tarjoaa lähes 287 kcal energiaa. Sen sokeripitoisuus on vähintään 29 prosenttia fruktoosia ja vähintään 41 prosenttia glukoosista.

Myytti päivämääristä:

Yksi yleisimmistä myytteistä on se, että diabeetikoilla on peloissaan myös luonnollisia makeisia ja hedelmiä, kuten päivämääriä ja rusinoita, joilla on korkea kalorisisältö. Tämä ei ole totta, diabeetikot voivat nauttia päivämääristä, vaikka heidän on oltava varovaisia ​​ja pitämään välilehti osassa.

Katso lisää: Kookosvesi Diabetessa

Miten päivämäärät ovat hyödyllisiä diabetekselle?

1. Päivämäärät sisältävät tärkeitä ravintoaineita, jotka täyttävät diabetesta kärsivän henkilön vaatimukset. Se on yksi terveellisimmistä vaihtoehdoista luonnolliselle sokerille, joka on kielletty diabeetikoille.

2. Glykeeminen indeksi on hyvin alhainen: Diabeettiset ovat sitoutuneet kuluttamaan vain niitä elintarvikkeita, joilla on erittäin alhainen glykeeminen indeksi, jotta sokeritaso säilyy. Se vaihtelee 35,5: stä 49,7: een päivämääriin, jotka oikeuttavat sen sisällyttämiseen diabeetikon ruokavalioon.

3. Hiilihydraattien esiintyminen: Hiilihydraatit ovat välittömän energian lähde, koska ne ovat täynnä fruktoosia ja glukoosia. Jokaisen 100 gramman päivämäärät sisältävät noin 75 grammaa hiilihydraatteja, joten silloin, kun diabetesta sairastavat ihmiset tuntevat itsensä alhaisiksi, heidän on pidettävä päivämäärän pakettia,.

4. Päivämäärät eivät häiritse verensokeritasoja ja tekevät henkilöstä tuntuu olevan täynnä pidempään

Katso lisää: Onko papaija hyvä diabetesta sairastaville?

Kuluttajien päivämäärät:

Diabeetikot pitävät tuoreista päivämääristä hedelmää kuivattuun ja tiivistettyyn muotoon. Päivämäärät olisi sisällytettävä siten, että päivittäinen saanti ei saisi ylittää 15 grammaa hiilihydraatteja ja 60 kaloria. Päivämääriä voidaan käyttää erilaisilla yhdistelmillä, jotka ovat erinomaisia ​​diabeettiselle potilaalle.

1. 150 ml: n maitoa otettu 3-4 päivämäärää on erinomainen tapa toimittaa energiaa keholle.
2. Toinen terve yhdistelmä olisi hienonnettu päivämäärät puolen kupin jogurtin kanssa.
3. Etsivän illan välipalaa ottakaa sitten pieni nyrkki pähkinöistä, kuten pistaasipähkinöitä ja manteleita, ja sekoita se noin 2-3 päivämäärää (hienonnettu). Tämä varmistaa, että vatsasi on täynnä pidempään. Vakavasti diabeettisen henkilön on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen sen sisällyttämistä ruokavalioon.

Päivämäärät ovat terveellinen korvike synteettiselle sokerille, koska se on luonnollinen sokerinlähde; mutta diabetesta kärsivälle tulee aina kysyä lääkäriltä ennen päivämäärän sisällyttämistä ruokavalioon.

Kuvan lähde: Shutterstock

Leave A Comment

8 + 1 =