Joogan historia ja sen merkitys yksityiskohtaisesti Tyylit elämässä

Jooga on tullut väistämätön osa ihmiselämää, ja sen lonkerot ovat laajalle levinneet ympäri maailmaa. Se on nyt yksi halutuimmista klassisista välineistä sielun ja kehon nuorentamiseksi terveellisellä tavalla. Fyysisten ja henkisten hyötyjen tekemisen lisäksi jooga on myös henkinen parantaja, kunhan se seuraa sitä äärimmäisellä omistautumisella ja säännöllisyydellä.

historia of yoga

Huolimatta siitä, ettei alkuperää tukevia merkkijonoja ole, kaikki ovat tunnustaneet, että tämän kauniin taidemuodon juuret ovat syvälle intialaiseen sivilisaatioon. Joogan merkitys sanskritissa on liitto, mikä merkitsee jumalallisen vallan saamista. Ei ihme, jooga on nyt yksi hyväksyttävistä muodoista lähentyä ihmissydämiä. Anna itsellesi tietää enemmän joogan alkuperästä ja kasvusta täällä ...

Parhaat joogan historia:

Katsotaan koko joogan historiaa yksityiskohtaisesti.

Esihistoriallinen jooga:

Useat sinetit, jotka kerätään Indus Valleyin sivilisaation jäännöksistä, aiheuttavat joogan esiintyvyyden sinä aikana. Vaikka tutkijat ehdottavat, että hylkeet osoittavat läheisiä yhtäläisyyksiä erilaisten istuvien ja pysyvien asanteiden välillä, he ovat myös yhtä mieltä siitä, ettei ole olemassa vakuuttavia todisteita.

Vedic Association:

Vedic-papit käyttivät erilaisia ​​joogaasaaneja keskittyen yksinään sieluun ja asettivat itsensä tiettyyn asentoon erilaisten rituaalien ja rituaalien aikana. Tämä, kuten tutkimukset viittaavat, ovat nykypäivän joogasaanien esiasteita. Vedic Brahmanas ja Atharva Veda ovat täynnä ylijäämiä viittauksia erilaisten hengittävien elintärkeiden energianhallintatekniikoiden käytäntöihin, joita nyt tunnetaan yleisesti nimellä Pranayamas ja bandhat.

yoga1000011709-120613int

Pre-klassinen kosketus:

Tämän aikakauden aikana esiin tuodut 200-pariton Upanishadit viittaavat useissa tapauksissa laajaan keskusteluun, jotka pidettiin joogasta vedon aikakaudella. Keskusteluissa keskityttiin kolmeen pääaiheeseen - Brahman, Ataman ja näiden kahden suhteen suhteeseen. Jooga-termiä käytettiin ensimmäisen kerran Katha Upanisadissa, joka syntyi 400 eaa: n aikana. Jooga, siinä Raamatussa, on määritelty ihmisen aistien tiukan valvonnan näyttelyksi täydellisellä keskittymisellä, mikä johtaa ylpeilemättömään onnellisuuteen.

Upanisadit puhuvat myös nadis-suonista ja hengitystekniikoista, mutta chakrojen käsite otettiin käyttöön vasta kahdeksannen vuosisadan aikana. Shvetashvatara Upanisad puhuu myös hengityksen ja ajatusten välisestä suhteesta, siitä, miten päästä käsiksi mieleen ja kuinka hyödyllistä voi olla jooga.

Mahabharata ja Bhagavad-Gita viittaavat myös joogaan, jossa heitä on puhuttu hengellisiksi tavoin. Jälkimmäisessä Krishna puhuu Arjunalle noin kolmesta joogatyypistä - karma, Jnana ja Bhakti, kun Mahabharata Shanti Parva puhuu Nirodha Joogasta (lopettamisen jooga).

Katso lisää: Kuinka tehdä Surya Namaskar -vaiheet

Klassinen viisaus:

Vuosina 200 eaa ja 500 eaa välisenä aikana - Mauryan ja Gupta kertaa - syntyi erilaisia ​​uskomusten kouluja. Tarkemmin sanottuna hindulaisuus, jainismi ja buddhalaisuus kehittyivät hitaasti, ja tämä päällystetty tapa kehittää jooga.

Patanjali Touch:

Raja Jooga ja erilaiset joogasutraatit, jotka syntyivät Samkhian ja buddhalaisuuden vaikutuksilla, ovat edistäneet valtavasti nykypäivän joogaa. Patanjali tunnetaan kansallisesti "muodollisen joogafilosofian kääntäjänä".

Yogacaran koulu:

Classic hindulaisuus synnytti tämän jooga-muodon, joka vallitsi Guptan aikana. Se kuvaili joogaa ohjeeksi tai luuranoksi houkuttelemalla erilaisiin käytäntöihin, jotka lopulta johtivat valaistumiseen.

jooga historical

Keskiaikainen kiilto:

Etelä-Intian Alvarsin laukaisema Bhakti-liikkuminen oli koko Intian välissä 12th ja 15th vuosisadat. Tämän ajanjakson aikana ilmestyneet Vaisnava- ja Shaiva-perinteet antoivat omistautumisen käsitteen meditaatiolla ja siten Viraha Bhakti -konsepti (syntynyt Bhagavata Puranan kanssa) sai enemmän merkitystä.

Tämä oli aika, jolloin ihmiset alkoivat tietää enemmän Trantricin vaikutuksista joogaan. Tantra ja jooga ovat kaksi eri tapaa erottaa fyysisestä maailmasta. Vaikka Trantra korostaa ulkoisten resurssien täydellistä muuttumista, varmistaen täydellisen irtoamisen tahdostaan, jooga seuraa asteittaista hillitsemismenetelmää ulkoisista vaikutuksista. Kummassakin tapauksessa keskityttiin täydelliseen pelastukseen vetäytymällä yhteiskunnallisista vaikutteista joko tilapäisesti tai ikuisesti.

Hatha-jooga syntyi Tantran joogasta ja hitaasti se nousi hallitsevaksi tavaksi harjoittaa tätä taidetta. Vimalaprabha, buddhalainen teksti julkaistu 11th luvun, lainauksia tästä jooga-lähestymistavasta. Tämä lähestymistapa keskittyi enemmän puhdistamaan itsensä fyysisesti ja kokonaan ennen kuin yrität täydellistä pelastusta.

Sikhiläisyys on myös vaikuttanut paljon joogaan 15 ja 16-luvulla. Se oli aika, jolloin uskonnollinen vakaumus syntyi. Guru Nanak, joka aloitti tämän uskon, oli irrottautunut eri hindulaisista käytännöistä ja liittynyt itse Hatha-joogaan. Näin syntyi tunnettu Namah-jooga tai Sahaja-jooga.

Jooga tänään:

Joogan koko näkymät ovat muuttuneet suuresti; on lukemattomia muotoja. Vaikka Hatha-jooga on yhä tärkeimpiä muotoja, siellä on lukemattomia jooga-muotoja, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet. Kundalini jooga, Tantra-jooga, Nude jooga, voimajooga - sinä mainitset, että sinulla on versio. Jooga ei enää pidetä uskonnollisena asiana; se tulee täynnä lukemattomia etuja.

Jooga jatkaa kukoistaa ja levittää opetuksiaan, leikkaamalla kulttuurin ja kielen tiukkoja ja kyllästymättömiä rajoja. Tämä kauniin taiteen tunteminen yksityiskohtaisesti on todella hyödyllistä. Voit jatkaa puhuttaessa joogasta ... se on loputon ja rikas aihe keskustelulle. Aloita täältä heti tietää jooga perusteellisesti ...

Leave A Comment

49 − 40 =