4. Kuukausi Raskaus ruokavalio – Mitkä elintarvikkeet syödä ja välttää?

Ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen on nyt aika päästä raskauden toisen raskauskolmanneksen aikana. Oireet pahoinvoinnista, päänsärkystä, oksentamisesta yleensä menevät pois. Tästä syystä tuntuu enemmän energiselta ja aktiiviselta. Tänä aikana on tärkeää huolehtia ruokavaliosta.

4th month pregnancy diet

Mitä syödä?

Maitotuotteet:

Kalsium on tärkeä ravinto vauvan asianmukaiselle kasvulle ja kehitykselle. Maito on yksi ravintoaineista, jotka tarjoavat enimmäismäärän kalsiumia. Sinun pitäisi sisällyttää hyvä määrä maitotuotteita säännöllisesti. Ruoka-aineet, kuten maito, juusto, vähärasvainen raejuusto ovat hyviä kalsiumin lisäaineita. Tarkista rasvan määrä ennen niiden kulutusta.

Lihat:

Lihan kulutus on mahdollista vain pahoinvoinnin puuttuessa. Sisällytä lihaa päivittäiseen ruokavalioon raskauden neljäntenä kuukautena sen menettämisen jälkeen. On erittäin tärkeää käyttää lihaa, joka on kypsennetty erittäin hyvin hygieenisissä olosuhteissa. Lihat, jotka ovat aliravitettuja, voivat kuljettaa erilaisia ​​bakteereita ajoittain. Lihan tärkein ravintoaine on rautaa. Raudan saanti on erittäin hyödyllinen vauvan kasvulle.

kuitu:

On erittäin tärkeää lisätä optimaalinen määrä kuitua päivittäisessä ruokavaliossa. Elintarvikkeet, kuten täysjyvät, vehnäleivät ja kaura sisältävät runsaasti kuitua. Voit sisällyttää kuitua ruokavaliosiin raskauden neljännen kuukauden aikana, sillä se on erittäin edullinen. On suositeltavaa, että fibereach-päivä on vähintään 25 grammaa. Se auttaa vähentämään ummetusta ja myös alentamaan verenpainetta.

Katso lisää: Ruokavalio 5 kk: n raskauden aikana

hedelmät:

Ne ovat kaikki korkeat niiden vitamiinien ja tärkeiden mineraalien osalta. Tämän kuukauden aikana esiintyy happamuutta tai närästystä. Siksi on suositeltavaa kuluttaa kaikenlaisia ​​tuoreita hedelmiä. Hedelmät kuten cantaloupe, mansikat, aprikoosit, viinirypäleet jne. Antavat lapselle optimaaliset vitamiinit ja kivennäisaineet. Se auttaa pitämään vauvan terveinä. Hedelmät myös aiheuttavat vauvan kehittymistä.

Ruoka-aineet runsaasti rautaa:

Rauta helpottaa sikiön kasvua ja tässä kuussa vaaditaan lisää ravintoainetta. Rauta auttaa myös veren tuottamisessa kehossasi. Keholle on erittäin tärkeää tuottaa ylimääräisiä 3-6 litraa verta raskauden aikana. Niinpä kuluttaa lihaa, vihreitä lehtivihanneksia, kokonainen vilja suuressa määrin verituotannon helpottamiseksi.

Rasvahapot:

Edellä mainittujen elintarvikkeiden lisäksi sinulla on oltava myös elintarvikkeita, joissa on rasvahappoja, kuten oliiviöljyä, pähkinöitä ja tuoretta kalaa. Tämä on yksi tärkeimmistä 4 kuukauden raskausruoasta, joka on erittäin tärkeä raskauden riskien vähentämiseksi. Ennenaikaiseen työhön liittyvät riskit, alhainen paino syntymän aikana vähenevät näiden happojen saannin vuoksi. Myös minkäänlaiseen kognitiiviseen ja henkiseen hidastumiseen liittyvät riskit vähenevät.

proteiini:

Saat aminohapot proteiineilta ja tämä on tärkein osa kehon solujen kehittymisessä. Ruoka-aineen, joka sisältää proteiinia, kuten kanaa, papuja ja munia, on syytä syödä säännöllisesti. Tämä varmistaa optimaalisen aminohappojen täydentämisen kehossasi. Sisällytä siis proteiini tavalliseen ruokavalioosi.

Kokojyvät:

Koko jyvät ovat vastuussa energian toimittamisesta elimistölle. Saat myös kuitua, B Vitamiineja ja rautaa täysjyvistä. Sisällytä se raskauden 4. kuukauden raskauden ruokavaliota varten hyvinvointiasi. Ne ovat todellisia energianlähteitä lapsellesi ja auttavat myös istukan rakentamisessa. Sinun pitäisi yrittää ottaa täysjyvätä vähintään 48 grammaa päivässä.

Vihannekset:

Vihannesten käyttö raskauden aikana johtaa useisiin pitkän aikavälin hyötyihin. Se olisi sisällytettävä 4. kuukauteen raskauden ruokavaliosta, koska sen terveys hyötyä. Se auttaa myös vähentämään terveydellisistä komplikaatioista tai mistä tahansa sairaudesta aiheutuvia riskejä. Vihannekset kuten porkkana, kurpitsa, pinaatti, parsakaali, nauris jne ovat erinomaisia ​​raskauden aikana.

Katso lisää: 3 kuukauden raskausruoka

Pavut ja linnut:

Pavut ja linssit tunnetaan hyvin niiden ravintoarvosta. Ne sisältävät runsaasti foolihappoa, rautaa, proteiinia ja kuituja. Se auttaa ehkäisemään synnynnäisiä vikoja. Yleinen ongelma raskauden aikana on ummetus, ja linssit voivat käsitellä sitä, koska niillä on kuitua. Se myös vähentää migreenikipua ja stressiä raskauden aikana.

Mitä ei syödä?

Pehmeä juusto:

Yksi tärkeimmistä elintarvikkeista, joita on vältettävä raskauden aikana, on pehmeää juustoa. Koska ne on valmistettu maidosta, joka ei ole pastöroitu, ne saattavat sisältää bakteereja. Koska niiden vesipitoisuus on alhainen, mikro-organismien aiheuttamasta taudista on vähemmän mahdollisuuksia. Voit olla elintarvikkeita, jotka sisältävät kovaa juustoa.

Junk Food / Street Ruoka:

Junkruokaa tai katukauppaa on yksi huonoista tavoista ja raskauden aikana se on pahin. Hygieeninen tekijä on vähäinen ja sisältää runsaasti rasvaa. Painon hallinta raskauden ja raskauden aikana on erittäin tärkeää. Kulutuksen kulutus voi myös aiheuttaa ruokamyrkytyksiä ja muita sairauksia.

Merikala:

Sinun tulisi välttää kulutusta merikalaa tänä aikana, koska se sisältää metyylielohopeaa. Tämä on yhdiste, joka usein aiheuttaa henkistä hidastumista. Näin ollen merikalaa on vältettävä kaikenlaisten syntymää koskevien riskien estämiseksi. Kalojen, kuten valkoisen tonnikalan, olisi vältettävä kokonaan, koska niillä on korkea elohopea.

Kofeiini:

Tämä usein ylittää istukan ja sillä on haitallisia vaikutuksia vauvan sykeeseen. Se suuresti vahingoittaa terveyttä, kun sinulla on yli 200 mg kofeiinia päivässä. Vaikkakin maltillinen määrä kofeiinia ei vaikuta terveyteesi, mutta pitkäaikainen kulutus suuri määrä on haitallista.

alkoholi:

Alkoholi vaikuttaa vauvaasi paljon enemmän kuin sinulle. Alkoholin kulutus aiheuttaa häiriöitä, kuten sikiön alkoholispektriä. Se voi aiheuttaa erilaisia ​​synnynnäisiä vikoja, joten niitä on vältettävä kaikin puolin. Alkoholi tulee vauvan veressä ja aiheuttaa siten haitallisia vaikutuksia lapsellesi.

Katso lisää: Ruokavalio raskauden ensimmäisen kuun aikana

Siksi on erittäin tärkeää huolehtia itsestäsi ja vauvasi koko raskauden aikana ja 4th kuukausi ei ole poikkeus. On suositeltavaa noudattaa ruokavalion ohjeita terveelle lapselle. On erittäin tärkeää kuluttaa oikea määrä elintarvikkeita terveellisen toimituksen varmistamiseksi.

Leave A Comment

+ 2 = 3